Nieuw

EU-Commissie wil het vetorecht van de lidstaten bij belastingaangelegenheden afschaffen

In de loop van de week zal Brussel het voorstel presenteren om verschillende stappen te ondernemen om de belastingwetgeving van de nationale staten naar Brussel te verplaatsen. De reden is dat het op de lange termijn EU-belastingen wil introduceren.

“Voor de Commissie gaat het er niet om of het nodig is om de nationale vetorechten in belastingzaken af te schaffen, maar om de vraag hoe en wanneer dat moet gebeuren”, schrijft de Financial Times vandaag.

Deze week zal Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, voorstellen dat de EU in 2020 geleidelijk overgaat tot meerderheidsbesluiten in alle EU-belastingbesluiten. Het zou een beslissende machtsverschuiving naar Brussel betekenen als het nationale vetorecht in het belastingbeleid zou worden afgeschaft.

De Commissie schrijft dat het fiscale beleid van de EU zijn “volledige potentieel” niet waarmaakt en stelt daarom dat de eisen van de globale economie betekenen dat het “tijd is om de traditionele nationale soevereiniteit in deze kwestie in twijfel te trekken”.

Toen de vertegenwoordigers van de EU-lidstaten vorige week op de hoogte werden gebracht van het initiatief, achtte men het onverstandig om het voorstel zelfs maar in te dienen, aangezien het door nationalisten en populisten zal worden gebruikt bij de EU-parlementsverkiezingen in mei.

Het document is in overeenstemming met de voorstellen die door de meest fervente federalisten zijn besproken, zoals toen de Franse president Emmanuel Macron betoogde dat de nationale ministers van Financiën moeten worden afgeschaft ten gunste van een gezamenlijke minister van Financiën in Brussel.

Bron:

EU VILL TA STEG MOT AVSKAFFANDE AV NATIONELLA FINANSMINISTRAR
EU-kommissionen vill avskaffa medlemsländernas vetorätt i skattefrågor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on EU-Commissie wil het vetorecht van de lidstaten bij belastingaangelegenheden afschaffen

 1. Het is niet alleen de belastingwetgeving van de nationale lidstaten van de EU dat naar Brussel verplaatst dient te worden.
  En evenmin gaat het “om een voorstel van verschillende stappen” om allerlei nadelige wetgeving voor het volk door te drukken.
  Men wil zogenaamd “op lange termijn EU-belastingen introduceren.”

  Het hele artikel druipt van de diplomatieke slangentaal om aan de wereld de indruk te wekken dat men weloverwogen en op verantwoorde, democratische wijze te werk gaat met de invoering van alle maatregelen, die nodig zijn om het welzijn en veiligheid van Europa te garanderen, of beter uitgedrukt: die nodig zijn om de soevereiniteit van de afzonderlijke lidstaten af te pakken.

  In werkelijkheid heeft men grote haast om het vetorecht, de enige rem voor een land om een ongewenste beslissing tegen te houden, zo snel mogelijk af te schaffen.
  Denk eens wat de gevolgen zijn als het vetorecht wordt afgeschaft bij wetgeving als massa immigratie, het inzetten van een Europese politie- of in ernstiger gevallen militaire macht, over volksgezondheid, onderwijs, pensioenen, uitkeringen, enz.

  Onze regering was er als de kippen bij om het zelfbeschikkingsrecht aan Brussel over te dragen. Als een van de eersten om het Marrakesh-pact te tekenen, kortom: onze regering stond steeds vooraan om ons land in totaliteit naar de economische afgrond te helpen.

  De duimschroeven worden steeds sneller aangedraaid en het merendeel van het volk heeft het niet eens door.
  Macron kan de Europese wetgeving over het inzetten van een internationale politie (lees: semi-militaire) macht tegen het eigen Franse volk niet eens afwachten en heeft, volgens plaatselijke berichten, het recht alvast in eigen hand genomen om de “opstand van het volk” met geweld neer te slaan.
  We zijn in een stroomversnelling terecht gekomen, mensen . . . .

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // januari 15, 2019 om 03:25 //

  OK, bereid je maar voor op gigantische verzwaring van de belastingdruk.
  Immers concurrentie leidt tot lagere tarieven. Dat geldt niet alleen voor supermarkten doch ook voor belastingboerderijen. In Zwitserland is er zelfs concurrentie tussen de kantons.
  Als de nationale overheden binnen de EU echter een kartel vormen, hoeven ze niet meer te vrezen dat een bedrijf op productieve particulier uitwijkt naar een naburige lidstaat. Daarmee is het hek van de dam en zal het kartel de belastingen almaar verder verhogen om hun onstilbare geldhonger tegemoet te komen.
  En op een gegeven moment leggen bedrijven gewoon de boeken neer of verkassen ze naar buiten de EU met alle gevolgen voor de werkgelegenheid (en belastinginkomsten!) van dien.
  Ook binnen de VS is er tenminste nog concurrentie tussen de Staten, maar de EU die veel minder 1 land is in talloze opzichten, gaat wel moedwillig 1 groot belastingblok vormen. Slim is dat…
  Dit is gewoon een nekschot voor de economische groei in de EU.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s