Nieuw

De meeste terreuraanslagen in Frankrijk gepleegd door bekende daders

Bijna alle terreuraanslagen in Frankrijk zijn uitgevoerd door radicalen die al bekend zijn bij de veiligheidsinstanties.

Het in Bratislava gevestigde GLOBSEC heeft sinds 2012 22 terroristische incidenten in Frankrijk onderzocht. Het is alarmerend dat bijna 80 procent van de mensen achter die aanslagen op een terreurlijst stond en 97 procent op de radar van de autoriteiten, volgens de nieuwe analyse van het bedrijf.

NBC News meldde dat de cijfers Saïd en Chérif Kouachi bevatten, carrièrecriminelen met lange strafbladen die in januari 2015 twaalf mensen doodden in de kantoren van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

De statistieken versterken waarschijnlijk de langdurige kritiek op Frankrijk en andere Europese landen dat de autoriteiten niet genoeg doen om degenen die een bedreiging vormen voor het land te vervolgen en gevangen te zetten.

“Het belangrijkste probleem in heel Europa is de veroordeling, die uiterst mild is en ook toestaat dat terroristen/jihadisten vrijgelaten worden voor ‘goed gedrag’,” legt Olivier Guitta, oprichter en directeur van het beveiligingsbedrijf GlobalStrat in Londen, uit.

Van de 78 personen die verdacht worden van het uitvoeren van de aanslagen, had 49 procent eerdere strafrechtelijke veroordelingen, waaronder 19 procent die recidivisten waren, aldus het rapport.

Cherif Chekatt, die vorige maand werd gedood nadat hij het vuur had geopend op een kerstmarkt in Straatsburg, was ook een van die op de watchlist.

Het rapport heeft er bij de Franse autoriteiten op aangedrongen om buitenlanders die veroordeeld zijn voor terroristische misdrijven uit te zetten, waarbij wordt opgemerkt dat ten minste 15 procent van de personen op de Franse terreurwachtlijst buitenlanders zijn.

Bron:

Most terror attacks in France committed by known offenders

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (892 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on De meeste terreuraanslagen in Frankrijk gepleegd door bekende daders

  1. Frans Wouterse // januari 14, 2019 om 14:04 //

    Dus is de Franse staat medeplichtig.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s