Nieuw

AfD wil Europarlement afschaffen

Het AfD sprak zich tijdens zijn Europese partijconferentie uit voor een “dexit”. Maar ze verbindt voorwaarden aan de stap. Het EU Parlement willen de rechtse populisten afschaffen – want dat is “ondemocratisch”.

Het AfD heeft zich uitgesproken voor de volledige afschaffing van het Europees Parlement. Op de Europese partijconferentie op zondag in Riesa, Saksen, werd een motie in die zin aangenomen. De reden hiervoor was dat het EU-Parlement “met zijn momenteel bevoorrechte 751 leden” ondemocratisch was. “We zien de wetgevende bevoegdheid uitsluitend in de natiestaten”, aldus de resolutie.

Tegelijkertijd maakte het AfD duidelijk dat het uiteindelijke doel van het AfD was dat de Bondsrepubliek Duitsland zich uit de Europese Unie zou terugtrekken. De partij verbindt echter voorwaarden aan deze stap. Het moet alleen worden nagestreefd als “onze fundamentele hervormingsvoorstellen niet binnen een redelijke termijn in het bestaande systeem van de EU kunnen worden uitgevoerd”.

Als alternatief voor de terugtrekking uit de EU wil de partij “streven naar een ordelijke ontbinding van de Europese Unie en de oprichting van een nieuwe Europese economische en belangengemeenschap”. De afgevaardigden hebben de formulering in het hoofdvoorstel van de programmacommissie dus aanzienlijk afgezwakt. Daar werd nog steeds gezegd dat de partij de EU wilde verlaten, ook al konden haar ideeën niet “binnen een zittingsperiode” worden gerealiseerd.

Gauland over “Dexit”: is dat geen utopie?
Partijleiders Jörg Meuthen en Alexander Gauland hadden tegen zo’n deadline gepleit. “Hoezeer het ook jeukt om het corrupte, opgeblazen, ondemocratische, ondemocratische, ongecontroleerde en latente totalitaire apparaat af te schaffen: We moeten er altijd rekening mee houden dat de gevolgen onvoorspelbaar kunnen worden,” vertelde Gauland op zondag. Als Duitsland de organisatie zou verlaten, zou het door de buurlanden met argwaan worden bekeken. “Want een Duits speciaal pad is voor de buren altijd iets engs”, aldus Gauland.

Hij noemde ook een tactisch argument. Als de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU in maart “leidt tot een zekere chaos”, zou dit zeker de stemming op het vasteland beïnvloeden. Het was daarom “niet verstandig om in dergelijke situaties met maximale eisen de verkiezingen in te gaan”.

Sommige AfD-politici adresserend zei Gauland: “Wie speelt met het idee van een dexit moet worden gevraagd: Is dat geen utopie? En moeten we niet realistisch zijn?

Gauland verdedigden echter de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU en vergeleken het idee van Europese eenwording met de plannen van Napoleon en de nationaalsocialisten. “Wanneer de Britten de EU verlaten, herstellen ze een geopolitieke staat die vrij normaal is in de geschiedenis van ons continent”, aldus Gauland.

Het was “nooit een Brits doel” geweest om Europa te verenigen. “Dit was het doel dat de Fransen onder Napoleon en helaas in zekere zin ook de nationaal-socialisten nastreefden. En zoals bekend heeft Engeland zich altijd tegen hen verzet. In tegenstelling tot Britse Brexiteers hebben Duitsers geen historische of geografische argumenten aan hun kant.

Bron:

AfD will Europaparlament abschaffen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (574 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

1 Comment on AfD wil Europarlement afschaffen

  1. een goede eerste pragmatische stap

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s