Nieuw

Soros vroeg Frans Timmermans om de Troika in te laten grijpen in Italië – De Troika die Griekenland vernietigd heeft

Geelgroen was de werkelijke inhoud van de vergadering die op 26 november in Brussel plaatsvond tussen de financier George Soros en Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, en vicevoorzitter van Jean-Claude Juncker.

Was het onderwerp van de bijeenkomst Italië en de economische ruimte van de geelgroene regering? “Ik kan niet bevestigen of ontkennen dat het onderwerp van de Italiaanse begroting is besproken”, antwoordde Natasha Bertaud, woordvoerder van de Europese Commissie, destijds aan een journalist die vroeg of tijdens het gesprek ook de Italiaanse begroting was besproken. “Er is gesproken over Europese en mondiale kwesties”.

Die ontwijkende reactie wordt nu duidelijker. Volgens Italia Oggi, dat een vertrouwelijke bron dicht bij Timmermans citeert, was niet alleen de Italiaanse begroting een van de hoofdonderwerpen van het interview, maar de financier, president van de Open Society Foundations, riep op tot de interventie van de Trojka voor ons land. “Zonder veel preambules – schreef Italia Oggi (Italy Today) – vroeg Soros Timmermans om actie te ondernemen omdat de Europese Commissie de Italiaanse begroting verwerpt en de weg vrij te maken voor de trojka. De situatie op de markten, met de toename van de spread, was al voorbereid. Alleen de laatste tik ontbrak “.

Bij die gelegenheid zou Soros echter een “nee” van de vice-voorzitter van de Commissie hebben gekregen: de verwerping van de Italiaanse begroting zou een dramatische financiële crisis hebben veroorzaakt, met gevolgen voor heel Europa, die ook Duitsland en Frankrijk zouden treffen. Een risico dat niemand zich kan veroorloven. Een indiscretie die – indien bevestigd – voorbestemd is om verdere controverse uit te lokken over de controversiële figuur van de magnaat van Hongaarse afkomst.

Verteld door Mario Monti
De achtergrond – nog te verifiëren – van Italia Oggi (Italy Today) heeft een zeer belangrijk precedent en betreft de voormalige premier Mario Monti. Dit zijn de jaren van de grote spreiding (op rentes die betaald moeten worden op staatsleningen, en als die gemanipuleerd worden. En goh, wie zou dat nou doen, kun je de begroting van het land verzieken en dus de regering laten vallen, omdat die bijvoorbeeld de havens sluit, Fub) en de senator voor het leven is net de regering-Berlusconi opgevolgd. Soros belde me op en stelde voor dat ik Europa om hulp vroeg,” onthulde de voormalige premier, “maar we wilden voorkomen dat we de trojka binnen zouden laten en we volgden dat advies niet op. Maar Soros was zeer bezorgd over de Italiaanse situatie. Een ongebruikelijk telefoontje, afgelopen november op live TV verteld door Monti zelf, gast van Lili Gruber.

(Toen de EU de begroting van de regering Berlusconi afkeurde, werd de zogenaamd boven de partijen staande Mario Monti van Goldman Sachs aangesteld als technocraat om Italië weer aan de leiband te laten lopen. Volgens Lega en de 5-Sterren is zijn beleid mede-verantwoordelijk voor de huidige malaise. Ik heb het in het verleden regelmatig een staatsgreep genoemd omdat er geen verkiezingen aan te pas kwamen, Fub)

Wat wel duidelijk is, is dat George Soros een uitstekende relatie heeft met Timmermans, en de twee hadden elkaar officieel weer ontmoet in april vorig jaar. De details van hun vergaderingen bleven echter grotendeels geheim. Zoals gerapporteerd door  Brussels Times , geïnterviewd door een journalist, meldde de woordvoerder van Timmermans dat de twee “elkaar al jaren kennen” en dat ze tijdens de bijeenkomst van afgelopen april “kwesties bespraken die van groot belang zijn voor de Europese Unie”, zoals bijvoorbeeld: “het bijeenhouden van de EU-lidstaten”.

De vriendschap tussen Timmermans en George Soros

Timmermans heeft aan de Belgische krant bevestigd dat hij regelmatig contact heeft gehad met George Soros en de Open Society Foundationsin de afgelopen 20 jaar. “Ik heb uit de eerste hand, op veel verschillende plaatsen, gezien wat zijn inzet en bijdrage heeft gedaan om landen te helpen zich te ontdoen van hun totalitaire en communistische verleden en een samenleving op te bouwen gebaseerd op dezelfde waarden als degenen die het geluk hadden om na de Tweede Wereldoorlog aan deze kant van het IJzeren Gordijn te leven of die het geluk hadden om van de dictatuur af te komen,” merkte Timmermans op, waarbij hij geen geheim maakte van zijn verbondenheid met de financier. “Ik twijfel er niet aan dat zijn inzet voor vrijheid, democratie en de ontwikkeling van open samenlevingen met gelijke rechten voor alle burgers echt en eerlijk is,” zei Juncker’s plaatsvervanger.

Tijdens de bijeenkomst eind november stelde de Five Star Movement, op initiatief van het EP-lid Isabella Adinolfi , een vraag : “We hebben de Europese Commissie een vraag gesteld om de inhoud van de ontmoeting tussen de eerste vicevoorzitter van de Commissie Frans Timmermans en George Soros openbaar te maken, zoals gerapporteerd door de Commissie zelf, zouden op 26 november zijn gehouden “.

“Transparantie is voor ons een fundamentele waarde. Dat is de reden waarom Timmermans , die ook de Spitzenkandidat is van de Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten, moet verklaren of hij in het verleden geld heeft ontvangen van de Open Society Foundations of Soros. We vragen dat deze transparantie wordt uitgebreid tot financiering voor de volgende Europese verkiezingscampagne “, besluit Adinolfi.

Bron:

“Soros chiese la Troika per l’Italia” – Giallo sull’incontro con i vertici Ue

Dat is het opinie-blog gedeelte naast de krant Il Giornale waar vaak wat langere en achtergrondartikelen verschijnen.

Wij hebben over de ontmoeting van Soros en Timmermans in november hier bericht:

Balazs Hidveghi sprak in reactie op een ontmoeting tussen Soros en Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, en zei dat de gesprekken weerspiegelden dat “Brussel onherroepelijk in de zak van Soros zit”.

Het doel van de Troika was niets anders dan de moord op Griekenland, misschien omdat het de toegangspoort voor de islamitische invasie was en Griekenland onder curatele gesteld moest worden:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9792 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Soros vroeg Frans Timmermans om de Troika in te laten grijpen in Italië – De Troika die Griekenland vernietigd heeft

 1. Republikein // januari 13, 2019 om 18:39 //

  Scenario £, de rat.

  Like

 2. Duchesne // januari 13, 2019 om 18:43 //

  Is er ergens op internet een uitgebreidere lijst van de schoften te vinden, een met huisadressen ? mag ook via de mail maar ik zou heel graag persoonlijk met deze lieden willen spreken, zoals het nu is zal ik nooit worden gehoord. Ik denk dat democratie enkel werkt als “leiders” persoonlijk kunne worden aangesporken op hun beleid en beslissingen, ik heb het geprobeerd via de stembus en via de politiek, ik was kansloos. Misschien is persoonlijke benadering de enige weg naar redelijkheid en logica. Al het andere heeft gefaald.

  Graag dus adressen bij de namen, wie o wie?

  Liked by 1 persoon

 3. Arminius // januari 13, 2019 om 19:28 //

  Rijk geworden van Joodse eigendommen WOII die in beslag waren genomen.
  De man is een beest met geen enkel geweten.

  Like

 4. Duchesne // januari 14, 2019 om 07:42 //

  https://www.assocfemmesdeurope.eu/index.php/about-us?lang=fr

  hier moet je eens goed over nadenken, een witwas winkel….

  Like

 5. Arnold Schipper // januari 14, 2019 om 08:14 //

  Duchesne Ik ga wel mee, want twee horen meer dan 1 en wie nog meer.

  Like

 6. @Duchesne, die femmes.org doet me denken aan de uitspraak van Erdogan tijdens zijn voorzitterschap OIC: ‘Om onze doelen te bewerkstelligen is het goed om vrouwen in te zetten.’ Mijn vermoeden is dat meerdere, van dit soort, organisaties dit advies hebben overgenomen..

  Like

 7. Duchesne // januari 14, 2019 om 12:39 //

  ….organisatie die dure “cadeaus” van EU parlementariers “verkoopt”…..en de eerste die mag kopen is de parlementarier zelf…voor een habbekrats….volgens mij is dat witwassen, ik mag daar niet binnen om iets te kopen…

  …en die vrouwen…die krijgen een riant loon uit de “opbrengst” …..de stichting word ook nog gesubsidieerd door de EU, dus ook de “lonen”….hoe je je vrouw bezig houd terwijl je de “secretaresse” of “stagaire” (M/V) de echtelijke plichten van de vrouw laat afhandelen….

  …en ik dacht dat ik de EU jat smousen in kaart had….

  Like

 8. Duchesne // januari 14, 2019 om 18:43 //

  En ja, er zijn in Brussel ruim 2000 VZW’s geregistreerd , dat zijn verenigingen zonder winstbejag die subsidie ontvangen en kinderen, vrouwen en aanverwante famillie van politici in de loonlijst hebben en nooit, maar dan ook nooit iets meer presteren dan een altijd goedgekeurde subsidie aanvraag en een jaarverslag…..

  ……maar dat hebben we in Nederland ook, waar de vrouw van de directeur van een semi overheids organisatie gefinancierd door aan de deur komende collectanten, giften en schenkingen van o.a. onroerend goed en 50% staats subsidie voor het twee maal in de weekbloemen schikken in het hoofdkantoor 8000 euro ontvangt….en waar een gepensioneerde directeur op een landgoed mag wonen met alle kosten betaald in verband met onderhoud en conservatie, tegen het sommetje van 250 euro per maand, zodoende mag men er namelijk officieel wonen. en die soort medeburgers ziet het nog als hun goddelijk geboorterecht ook….Over uitzuigers gesproken….

  Arnold Schipper, get in touch !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s