Nieuw

Macron beledigt de Fransen weer – ze doen hun best niet en zijn lui

Te veel Fransen missen een gevoel van inspanning, wat deels de “onrust” in het land verklaart, betreurde Emmanuel Macron vrijdag, zonder direct de “Yellow Vests” crisis te noemen.

Macron: ‘Macron doet het wel goed’

Aan de vooravond van een nieuwe dag van demonstraties prees het staatshoofd het werk door de bakkers in het Elysée welkom te heten, waarbij hij de nadruk legde op de hervormingen die sinds het begin van zijn vijfjarige termijn op dit gebied zijn doorgevoerd, met name op het leerlingwezen, en op de aanstaande werkloosheidsverzekering.

“Onze jeugd moet een vak, gebaren, kennis, een gevoel van inspanning en een gevoel van betrokkenheid worden bijgebracht, wat betekent dat we niets in het leven krijgen zonder inspanning”, zei hij.

“De problemen waar onze samenleving mee te maken heeft, zijn soms ook te wijten aan het feit dat veel te veel van onze medeburgers denken dat we iets kunnen bereiken zonder dat er moeite wordt gedaan, dat we soms te vaak vergeten zijn dat er naast de rechten van iedereen in de Republiek (….) ook plichten zijn.

Zonder dit gevoel van dat we ons best moeten doen, “zal ons land nooit zijn kracht, cohesie herstellen”, vervolgde hij.

Bron:

Trop de Français n’ont pas le sens de l’effort, dit Macron

Het klopt. Het is tijd dat de aandeelhouders aan het werk gaan:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

25 Comments on Macron beledigt de Fransen weer – ze doen hun best niet en zijn lui

 1. Vorige Presidenten waren al Arrogant,de Gaulle,Pompedeau,Mitterrant,Sargosie en stonden al boven het volk en de Republiek
  Maar Macron spant de kroon en is in Opdracht van de Rotchilds gemanipuleerd President geworden maar heeft totaal geen idee waar hij mee bezig is en is misschien een goede Bankier maar heeft totaal geen Franse kaas gegeten van Politiek en zijn gebral van Ik wil ik wil het ik wil het zet geen zoden aan de dijk bij MIJN HELDEN ,,de GELE HESJES,,en Rutte kan wegkijken maar hier gaat het zelfde gebeuren wat ik je Brom.

  Like

 2. “De problemen waar onze samenleving mee te maken heeft, zijn soms ook te wijten aan het feit dat veel te veel van onze medeburgers denken dat we iets kunnen bereiken zonder dat er moeite wordt gedaan, dat we soms te vaak vergeten zijn dat er naast de rechten van iedereen in de Republiek (….) ook plichten zijn.

  Zonder dit gevoel van dat we ons best moeten doen, “zal ons land nooit zijn kracht, cohesie herstellen”, vervolgde hij.

  Moet hij nodig zeggen; zelf heeft hij nooit een fatsoenlijke baan gehad. Meteen nadat hij afgestudeerd was ging hij bij ‘de overheid’ aan de slag:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Macron

  Like

 3. Als hij met die medeburgers al die immigranten bedoelt, die niet willen werken en ook niet kunnen werken omdat ze de taal niet spreken, cuturele gewoonten hebben die niet samengaan met de normen en waarden van de franse maatschappij en arbeidsmarkt, het samenvattend ook helemaal niet van plan zijn. en TOCH door Macron op diezelfde maatschappij en arbeidsmarkt worden losgelaten, ja, dan heeft Macron helemaal gelijk.
  Deze man moet worden afgezet en berecht, door een volksrechtbank samengesteld uit uitsluitend autochtone Fransen. Dezelfde fransen die zich uit wanhoop met bossen tegelijk van kant maken, omdat ze in opdracht van de globalisten verdrongen, vervangen en uitgeroeid worden, met behulp van sociopaten zoals bankiers-loopjogen Macron.

  Liked by 1 persoon

 4. Scrutinizer // januari 13, 2019 om 15:32 //

  Op zich heeft ie natuurlijk gelijk. Alleen ligt dat aan de socialistische heilstaat die alle prikkel tot werken wegneemt en juist inactiviteit beloont.
  Chinezen zijn niet plots massaal genetisch veranderd sinds 1979. Maar toen gooide Deng Xiaoping het roer om en hetzelfde volk wat voorheen ongeinteresseerd inproductief was en nooit van klantvriendelijkheid had gehoord, kreeg plots de juiste prikkels en besloot de mouwen op te stropen en ook te proberen zich in te leven in een klant etc. en het resultaat is een verbluffende groei die 400 miljoen mensen uit de armoede heeft getild. “DE” Chinees is niet plotseling verandert, maar de context waarin ie functioneerde wel. Overigens waren ook voor 1979 etnische Chinezen elder al productieve en efficiente bezige bijen. Denk aan HK, Taiwan en Singapore. Die leefden altijd al onder een beter economisch regime en gedroegen zich dan ook navenant.
  Wat Macron over de hedendaagse Fransen zegt, klopt op zich volledig. Maar de oorzaak ligt bij het systeem dat de verkeerde prikkels geeft. Hervorm die heilstaat met maatregelen als die van de “socialist” Schroeder in Duitsland in de jaren ’90 en Frankrijk zou zomaar een 2e wirtschaftswunder kunnen worden.

  Like

 5. En daar hebben we Scrutinizer weer die de sociale systemen wil slopen.

  Is je achternaam soms ook Macron ?

  Like

 6. Hoe noem je zo iemand ook alweer?

  Valse nicht?

  Like

 7. Scrutinizer // januari 13, 2019 om 19:52 //

  Sociale systemen?
  Wat is er sociaal aan geinstitutionaliseerde roof? Ik vind parasiteren behoorlijk asociaal.
  Maar louter utilitair: uwe socialistische heilstaat werkt simpelweg niet.
  Enfin, je ziet wel hoe het de EUSSR vergaat en verder verwijs ik naar China voor en na ’79.

  Like

 8. Je hebt het over marxisme.

  Like

 9. Op een punt heeft hij gelijk : je krijgt niets voor niets in het leven. Tenzij je natuurlijk een achterlijke Afrikaan of een moslim bent, dan verwacht je dat ‘de anderen’ je voorzien van een rijke levensstijl

  Like

 10. Scrutinizer // januari 13, 2019 om 22:29 //

  @Fubar,
  Ik is een glijdende schaal. M.h.o.o. electoraal gewin worden bij elke verkiezing de grenzen wat verlegd. Wat begint als soft socialisme eindigt na enkele decennia vanzelf in hard communisme, al wordt het officieel niet zo genoemd. “Sociaaldemocratie” klinkt zoveel beter…
  Zie gewoon hoe we sinds WOII in Europa almaar verder zijn opgeschoven/afgegleden. Onze grootouders die voor de wederopbouw de handen uit de mouwen stroopten zouden het land vandaag niet meer herkennen: noch in B,noch in F, noch in NL.

  Liked by 1 persoon

 11. Je bent een gelovige.

  Die die opengrenzen filosofie van twee hardcore joodse supremacisten aanhangt die open grenzen willen voor de hele wereld en dat dan de verzorgingsstaten van de blanken gesloopt moeten worden, met het doel elk land uit te wissen, maar er andere gedachten op nahouden als het om Israël gaat.

  Het maakt niet uit welke sticker ze op hun ideologie plakken, of het nou judeo-marxisme is of judeo-libertarisme. Het doel is elke keer hetzelfde van deze internationalisten. Afbraak van de blanke natiestaten en het etnisch holocausten van hun bevolkingen door ze weg te rasvermengen.

  Maar raak niet Israël aan, met hun dubbele moraal:

  Schuimbekkend woedend worden Ayn Rand en Yaron Brook als je iets van Israël zegt.

  Like

 12. Begin maar in Israël met je opengrenzen experiment, als het daar werkt zullen we er nog eens naar kijken.

  Like

 13. Fubar,’Schuimbekkend woedend’?
  Kennelijk bekijk je de clips niet waarmee je komt aanzetten. Zowel Rand als Brook geven inhoudelijke en heldere argumenten ter verdediging van Israel. Een baken van licht daar temidden van de Islamitische zandbak.

  Like

 14. Extremisten kun je overal vinden. Het zijn extremistische Joden, zo is te lezn in de link die je geeft

  Like

 15. Komt het je goed uit om er overheen te lezen dat Rand en Brook blanke natiestaten af willen breken, maar een heel andere toon aanslaan als het Israël betreft ?

  Like

 16. Onzin dat Rand en Brook ‘blanke natiestaten willen afbreken’
  Israel heeft groot gelijk dat het zijn hoofd niet zoals een aantal suicidale West Europeese landen op het islamitisch hakblok legt.

  Like

 17. Macron is een droplul, sorry weet de franse vertaling zo gauw niet

  Like

 18. Vrijmetselaar is maçon (wikipedia)

  Like

 19. Marijke // januari 13, 2019 om 23:50
  Onzin dat Rand en Brook ‘blanke natiestaten willen afbreken’
  ————–

  Open grenzen doet precies dat.

  Like

 20. Scrutinizer // januari 14, 2019 om 04:06 //

  @Fubar,
  Ik heb nooit een uitzondering gemaakt voor Israel waar ik net zomin een band mee heb als pakweg Georgie of zo.
  Je aanvallen op Rand als proxy zijn verloren moeite aangezien ik al meermaals aangegeven heb op enkele punten van haar af te wijken. Ik zie niet in waarom Israel anders behandeld zou moeten worden. Ik ben voorstander van een wereldwijd AK waarin particuliere grondeigenaren zelf bepalen wie er hun erf mag betreden. Eventueel kunnen belendende percelen besluiten samen te werken en hun toegangsbeleid op mekaar afstemmen.
  Maar ik heb niets tegen productieve migranten of zelfs niet tegen niet productieve doch evenmin parasiterende die zelf hun broek ophouden. Een Indische IT-er is welkom, een telekomchinees eveneens en wat mij betreft eveneens een rijke Italiaanse playboy die van papa’s centen leeft. Zolang iemand niet steelt (direct of geoutsourced via de sociale zekerheid), is ie welkom.
  Als we morgen de SZ afschaffen houdt de immigrantenstroom meteen op. Of misschien komt er wel een nieuwe opgang: een exodus van Bert en Kees die NL en VL verlaten en kijken of ze misschien in Duitsland wel nog een uitkering krijgen. Mooi, laat Heinz er maar voor dokken als ie dat graag doet.
  Ik word niet graag geld afgetroggeld: niet voor Abdoel of Khaled maar evenmin voor Bert of Kees.

  NB ofschoon ik het voor 95% met Rand eens ben, heb ik al herhaaldelijk gezegd dat ik o.a. op bovenstaande punt van haar afwijk. Bespaar je dus de moeite om me in de toekomst nogmaals haar woorden in de mond te leggen voor wat betreft dit punt.

  Like

 21. Scrutinizer // januari 14, 2019 om 04:15 //

  @addendum:
  Voor alle duidelijkheid. Als Anarcho Kapitalisme niet wereldwijd is, is het hebben van een eigen staat met grenzen uit praktisch oogpunt verdedigbaar. De VS als minarchie dus. Op zich kan ik dat Rand niet kwalijk nemen. Echter het hele idee achter “foreign policy” en zeker als het ver weg is zoals het midden oosten t.o.v. de VS, is belachelijk. Er moet gewoon geen policy zijn. Gewoon non-interventionism. Wat anderen 10.000 km verderop doen, moeten ze zelf weten. De vraag is dus niet wiens kant van het conflict je moet kiezen. Je hebt er gewoon helemaal niets mee te maken. Denk dus eerder aan bv. Ron Paul i.p.v. Ayn Rand.

  Like

 22. “Ik ben voorstander van een wereldwijd AK waarin particuliere grondeigenaren zelf bepalen wie er hun erf mag betreden.”

  Wat je dan krijgt is dit, Scrutinizer:

  Ik copy-paste-knip-quote me eige maar van ergens, en zo zie ik het toch liever niet.

  Like

 23. bij elke verkiezing de grenzen wat verlegd. Wat begint als soft socialisme eindigt na enkele decennia vanzelf in hard communisme, al wordt het officieel niet zo genoemd. “Sociaaldemocratie” klinkt zoveel beter…
  Zie gewoon hoe we sinds WOII in Europa almaar verder zijn opgeschoven/afgegleden.
  _____________________________________________________
  Tot de oorlog weer uitbreekt, around around we go.
  Fub hier heeft scrut toch wel degelijk een punt, elke democratie zinkt langzaam weg in het socialistische drijfzand tot het weer oorlog is en de schoonmaak voor de zoveelste keer weer begint

  Like

 24. Een menselijke vloek.
  Laten aanzwellen en er dan met de bulldozer over.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s