Nieuw

India keurt wet goed die moslims uitsluit van de mogelijkheid van naturalisatie

Het Indiase Lagerhuis heeft een wet aangenomen die honderdduizenden immigranten het staatsburgerschap geeft – alleen moslims worden uitgesloten.

De wet, die nog door het Hogerhuis moet worden goedgekeurd, kent het staatsburgerschap toe aan hindoes, christenen en sikhs uit Bangladesh, Pakistan en Afghanistan die minstens zes jaar in het land hebben gewoond.

Moslims hebben dit recht echter niet. Critici zien het initiatief als een poging van de Hindoe Nationalistische Partij van premier Modi (BJP) om haar electorale basis uit te breiden voor de verkiezingen in mei – moslims worden steeds vijandiger behandeld door de Hindoe meerderheid in India.

Bron:

Indien – Unterhaus billigt Gesetz, das Muslime von Möglichkeit der Einbürgerung ausschließt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

12 Comments on India keurt wet goed die moslims uitsluit van de mogelijkheid van naturalisatie

 1. Frans Gerards // januari 13, 2019 om 10:57 //

  Gelijk hebben ze.

  Like

 2. Terecht, ze willen niet integreren dus ik begrijp dan niet zo goed waarom ze dan willen naturaliseren.
  Heeft niets met discriminatie te maken.

  Liked by 2 people

 3. Arminius // januari 13, 2019 om 12:09 //

  En wat is daar anders aan dan in het midden-oosten maar dan omgekeerd!

  Like

 4. antiislamnu // januari 13, 2019 om 12:32 //

  Een logische beslissing ze willen niet eens integreren dus waarom zou je ze om je heen willen hebben oprotten met die kakkerlakken

  Like

 5. Jack vanderVeen // januari 13, 2019 om 15:10 //

  Moslims worden steeds vijandiger behandeld door de Sikhs, OMDAT de moslims zich steeds gestoorden en vijandiger gedragen tegenover de Sikhs.

  Like

 6. Zulke wijsheid vindt je niet in westerse landen

  Like

 7. @Skeeter, je haalt me de woorden uit de mond. Hoe komt het toch dat wij hier intellectueel gezien zo achter lopen? Is het gezegde: ‘de wijzen komen uit het oosten’ dan toch waar?

  Als de politiek correcte en ‘intelligente’ grachtengordelelite je vrienden zijn dan wil ik het niveau daaronder niet eens kennen. Sterker nog, dan heb je geen vijanden meer nodig.

  Like

 8. Terecht. De geschiedenis geeft hindu’s geen enkele reden om zelfs maar vriendelijk naar moslims te zijn, laat staan ze deel uit te laten maken van hun staat.
  Het Indiase rijk strekte zich uit over Pakistan tot ver in Afghanistan en is met bruut geweld veroverd. Alleen maar logich dat je die moordenaarsbende niet ook nog eens staatsburgeschap gaat geven

  Like

 9. Kennis is macht // januari 13, 2019 om 23:38 //

  Grappig dat mensen het hier hebben over integratie van moslims in India check even de geschiedenis van India in de middeleeuwen was het land decennia lang beheerst door moslims en de meerderheid moslim nu vandaag de dag is de meerderheid hindu ook mede dankzij de bemoeienis van de Britten die het land in tweeën opsplitste en zo paksistan ontstond.
  Als moslim landen het zelfde zouden doen zou het beteken dat er miljoenen mensen uit India terug kunnen gaan en geen inkomen hebben voor hun bestaan

  Check hieronder de lijst met landen met het grootste aantal immigranten.
  Laat het nou Toevallig zijn dat een groot aantal van die landen moslim landen zijn.

  Ik was laatst in dubai en ik heb nog nooit zoveel hindus bij elkaar gezien in land.

  Vaticaanstad: 100 procent
  Verenigde Arabische Emiraten: 83,7 procent
  Qatar: 73,8 procent
  Monaco: 64,2 procent
  Koeweit: 60,2 procent
  Andorra: 56,9 procent
  Bahrein: 54,7 procent
  Brunei: 49,3 procent
  Luxemburg: 43,3 procent
  Singapore: 42,9 procent

  Like

 10. verstandig, met in gedachte de vergeten genocide door pakistaanse moslims tijdens de afscheiding 1947-1948 en de daarop volgende decennia in oorlogen om Kashmir

  Like

 11. Hoera! Verover de wereld terug!

  Like

 12. Met medewerking van Gandie is met hulp van UK een deling ontstaan om de moslims tegemoet te komen en moesten alle Hindu weg uit Pakistan en alle moslims naar Pakistan.
  Tijdens die enorme volksverhuizing werden er duizenden Hindu nog vermoord.
  Na de deeling was het nog niet genoeg voor de moslims en eisten ze ook, tot aan de dag v vandaag Kasjmier toe! en dat vertikt India en de grensgeschillen duren daardoor voort.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s