Nieuw

Het leger van sneeuwvlokken

De tijdgeest mist elke gratie en het ontbreekt haar aan heroïsme. De verzwakking van de militaire ethiek en voorheen strijdlustige met trots bezielde militaire instellingen is vergevorderd in West-Europa. In een recente wervingscampagne in het Verenigd Koninkrijk werden posters gepresenteerd om nieuwe soldaten aan te werven voor het Verenigd Koninkrijk en Hare Majesteit, zover Hare Hoogheid überhaupt hier nog een rol in zou spelen.

Daarop zijn geuniformden afgebeeld die met negatieve benamingen als boegbeelden voor een nieuwe, nog te werven generatie soldaten moeten staan. Er wordt gezocht naar “sneeuwvlokken”, emotioneel onstabiele en nauwelijks veerkrachtige mensen. Gokverslaafden, selfie-verslaafden en mobieltje-zombies zijn expliciet in trek. Officieel rechtvaardigt het leger zijn campagne met de wens om stereotypen te doorbreken. Ze wil graag de zogenaamde Millennials, de generatie Y uit de jaren 1990 tot 200x aanspreken, die waarschijnlijk nauwelijks voor de wapendienst geïnspireerd kunnen worden, noch daar gekwalificeerd voor zijn. Overgewicht en lage moraal teisteren de Britse maar ook andere West-Europese legers.

Jongeren missen een band met hun strijdkrachten en een gezonde verwantschap met de aard van de krijger, de strijder. In plaats van dit diepgaande probleem in het onderwijs en de cultuur in het Westen tegen te gaan door positieve educatie, bijvoorbeeld door de bevestiging van heldhaftige mythen en sterke krijgsbeelden van mannelijkheid, wordt de negatieve trend eenvoudig in een ander licht geduwd. Men wil stereotypen doorbreken, heet het uit de spreekorganen van de militaire en politieke leiding. Blijkbaar is de framing belangrijker. Hoe je het uitbeeldt, niet hoe het werkelijk is. Dit doet sterk denken aan de wijdverbreide Pipi Langkous-mentaliteit die zich waarschijnlijk over heel Europa heeft verspreid. Men maakt zich de zwaarlijvige Gamerkids, de emotionele nauwelijks veerkrachtige sneeuwvlokken, vaten van pure empathie en mensenliefde, eenvoudigweg geschikt, waarvan het leger blijkbaar tegenwoordig des te meer nodig heeft.

Een soldaat wiens afbeelding werd misbruikt en zonder zijn medeweten voor deze campagne is gebruikt, dreigt zelfs bij de volgende gelegenheid het leger te verlaten. Hij voelt zich verachtelijk en belachelijk gemaakt, wat meer dan begrijpelijk is. Want deze campagne is een bespotting over de eigen troepen, die beter gediend zou zijn als de staat en de natie het ridderlijke ideaal van de Europese krijger, de essentie van deugdzame dienstbaarheid en rechtvaardige strijd, nieuw leven in te blazen. Zelfverzekerd is degene die oprecht staat voor wat hij werkelijk is. Het Britse leger beschouwt zichzelf waarschijnlijk als een klasclown, een verouderde aangelegenheid, vandaag de dag niet meer dan een agentschap voor de bemiddeling van slecht gekwalificeerde en zwaarlijvige crybaby’s die naar het Midden-Oosten kunnen worden gestuurd om te sterven. In plaats van een vuist te maken en te zeggen dat men mannen en vrouwen wil die in eervolle dienst in  wapenverband voor koningin en vaderland bereid zijn daarvoor ook te doden, om andere te verdedigen, wordt de soldaat en het ethos van de krijger belachelijk gemaakt en oneerlijk met de oorlog op zich omgegaan. Wie, behalve de werkelijke losers en totaal ethiek-bevrijden, wil er dienen in een gezelschap dat zichzelf veracht en geen enkel respect heeft voor zijn eigen status.

Wil je soldaat zijn? Met heel je hart en desnoods zingend ter strijd gaan en verbeten tot in de dood voor je zaak vechten? Of geeft u de voorkeur aan huilende sneeuwvlokken, klasclowns en selfie-koningen die voor matig geld hun werk zodanig uitvoeren waar anderen alleen maar over kunnen lachen of minachtend op spugen?

Bron:

Die Armee der Schneeflöckchen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Het leger van sneeuwvlokken

 1. Dat doen ze voor elke oorlog, jeugdig kanonnenvlees aantrekken.

  Like

 2. Het leger is niet meer wat het ooit was.
  Omdat er nu een (semi) beroeps leger is trek je een bepaald soort mensen aan.
  Maar ja, dienstplicht was ook niet alles. Voor de een was het één groot avontuur, weer een ander vond het weggegooide tijd, en een enkeling ging door een hel.

  Like

 3. antiislamnu // januari 14, 2019 om 08:35 //

  Kijk dit compleet gestoord

  Liked by 1 persoon

 4. Kanonnenvoer dus.

  Like

 5. Dat het leger in Europa elders ook een laag moraal heeft, is normaal wanneer je eigenlijk niets meer hebt om voor te vechten.
  Je bent ‘ontworteld.’
  Laag moraal is het gevolg, slecht samenhorigheidsgevoel, niet klaar om een daadkrachtig leger met eer voor het vaderland te verslaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s