Nieuw

Bordspel “Secret Hitler” krenkt Joden: “voelde alsof nazi’s de speelgoedwinkel binnen zouden stormen”

Een bordspel dat handelt over het heimelijk installeren van Adolf Hitler aan de macht – of hem tegenhouden – heeft de Joden in Australië overstuur gemaakt. “Ik begon te beven, ik zag letterlijk de Holocaust voor mijn ogen voorbij flitsen”, vertelt bijvoorbeeld een “tweede generatie overlevende” over zijn traumatische ontmoeting met het bordspel in een speelgoedwinkel.

Van de makers van het populaire kaartspel “Cards Against Humanity” is het controversiële bordspel “Secret Hitler” sinds 2017 verkrijgbaar in Australië, de VS, Canada en Nieuw-Zeeland.

Het spel gaat over een groep “liberalen” die een groep “fascisten” (die geheim zijn) moet tegenhouden om Adolf Hitler aan de macht te brengen – wat gebeurt door subversief te handelen en wantrouwen te wekken tussen de liberalen …. Op de website van het spel beschrijft men de lay-out:

Secret Hitler is een sociaal deductie spel voor 5-10 personen over het vinden en stoppen van de Secret Hitler.

De spelers zijn in het geheim verdeeld in twee teams: de liberalen, die een meerderheid hebben, en de fascisten, die voor iedereen behalve voor elkaar verborgen zijn. Als de liberalen elkaar kunnen leren vertrouwen, hebben ze genoeg stemmen om de verkiezingen te controleren en de dag te redden. Maar de fascisten zullen zeggen wat er nodig is om gekozen te worden, hun agenda vooruit te helpen en het spel te winnen.

Nu heeft het spel kwaad bloed gezet bij de Joodse lobbygroepen in Australië, die van mening zijn dat een bordspel waar men Hitler moet stoppen “krenkend” is voor Joden.

Volgens de Joodse lobbygroep Anti-Defamation Commission (ADC) heeft men al zoveel als tien klachten over het spel ontvangen, waaronder van zogeheten “tweede generatie overlevenden”.

“Ik begon te beven, ik zag letterlijk de Holocaust voor mijn ogen voorbij flitsen. Ik had het gevoel dat de nazi’s op elk moment de winkel binnen zouden stormen. Ik kon zelfs nauwelijks naar de verkoper kijken”, schrijft een dochter van een” overlevende van de Holocaust” in een klachtenbrief aan de ADC na haar traumatische ontmoeting met het spel ” Secret Hitler” in een speelgoedwinkel.

Ondanks het feit dat de Joodse lobbygroep een tiental klachten over “Secret Hitler” ontving, beschrijft de voorzitter, Dvir Abramovitsj, de klachten als een massaal Joods protest.

– Iedereen is boos en walgt ervan dat een bordspel met die naam en dat draait om Hitler, wiens vele slachtoffers in Melbourne en in andere steden wonen, hier in het bedrijfsleven wordt verkocht, aldus Abramovich in een commentaar tegen AAP.

– Iedereen die onder Hitler heeft geleden, of familieleden kwijtraakte door de hand van de nazi’s, zou dit niet speels of vermakelijk vinden, zegt hij.

Op het moment van schrijven kan ik op het net geen speelgoedwinkel in Nederland vinden waar “Secret Hitler” beschikbaar is. Maar de game is gemaakt onder de licentie Creative Commons-licentie BY-NC – SA 4.0, wat betekent dat je alle spelonderdelen thuis volledig kosteloos kunt afdrukken, zolang je de makers erkenning geeft, het spel niet voor commerciële doeleinden gebruikt en het onder dezelfde licentie gebruikt als de Creative Commons-licentie.

Het spel kan worden afgedrukt op secretitler.com.

Bron:

‘Secret Hitler’ board game horrifies Holocaust survivors’ families

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Bordspel “Secret Hitler” krenkt Joden: “voelde alsof nazi’s de speelgoedwinkel binnen zouden stormen”

 1. Die joden moeten eens ophouden de zielepiet uit te hangen. Ze verzinnen keer op keer smoezen om maar geld af te troggelen. Nu weer de NS en wij maar betalen. Wat dat betreft lijken joden en moslims op elkaar. Komen ook nog eens uit hetzelfde gebied. Zullen wij eens geld gaan eisen van spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland vanwege oorlogen en oorlogsmisdaden. Ik voel mij als nazaat nog steeds getraumatiseerd wat Alva en Napoleon hebben gedaan. En de Incas kunnen Spanje ook ter verantwoording roepen door die moordpartijen op hen en het stelen van goud. Is er in ieder geval 1 koninklijke familie failliet in europa.

  Like

 2. ‘Tweede generatie ” overlevenden” ‘ WTF is dat?

  Liked by 2 people

 3. Allerlei andere geschiedenis wordt zomaar opgeheven dus niet zeiken over een hitlertje. Who the fuck was hitler????

  Like

 4. Duchesne // januari 14, 2019 om 08:02 //

  https://www.rt.com/news/448614-locust-swarm-plagues-mecca/

  Odin stuurt de mislams een boodschap, maar ze willen het niet begrijpen…en de media blijven het sprinkhanen noemen maar de kakkerlakken die de helft van de plaag vormen worden niet of nauwelijks genoemd…..hoe hypocriet……

  Symbolisch is het wel, een massa vliegende kaalvreters en een massa kruipende massaal voortplantende alles vreters belaagd de heilige stad van de moslims…zoals ze hier doen met onze wereld….

  ……..duidelijke boodschap Odin, en voor ons ook, kijk ze eens met alle middelen de plaag opruimen…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s