Nieuw

Net twee weken na het kerstbombardement bombardeert terreurstaat Israël wéér Damascus

Netanyahu kan het niet uitstaan dat zijn soennitische jijhadmakkers verslagen zijn en zint op wraak.

Gisteravond schoot de Israëlische luchtmacht verschillende raketten richting de internationale luchthaven van Damascus, waarop het Syrische leger hun luchtverdediging activeerde om de aanval te onderscheppen.

Terwijl sommige raketten werden onderschept door de Syrische luchtverdediging, slaagde de Israëlische luchtmacht er nog steeds in om de regeringspakhuizen in de buurt van de Damascus International Airport te raken.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde twee brieven naar de secretaris-generaal van de VN en de president van de Veiligheidsraad over de nieuwe Israëlische aanvallen gisteravond.

“Deze agressie past in het kader van de aanhoudende Israëlische pogingen om de crisis in Syrië en de terroristische oorlog ertegen te verlengen en het moreel van zijn agenten van de resterende terroristen te verhogen, omdat het een nieuwe poging van de Israëlische regering is om aan haar interne problemen te ontsnappen., “begon het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Syrië benadrukt dat de voortzetting van Israël in zijn serieuze agressieve benadering niet mogelijk zou zijn geweest zonder de politieke, militaire en media-dekking geboden door de Amerikaanse regering in de context van een staat van onschendbaarheid van enige verantwoordingsplicht van bekende staten in de Veiligheidsraad, die Israël in staat zou kunnen stellen door te gaan met het uitoefenen van staatsterrorisme en het bedreigen van vrede en veiligheid in de regio en de wereld zonder enige afschrikking,” voegde het ministerie toe in zijn brief.

Israël probeerde Syrië te verleiden tot het neerschieten van passagiersvliegtuigen in de aanval op kerstdag

Met de aanval op Damascus vorige maand terwijl nietsvermoedende christenen Kerstmis aan het vieren waren probeerde Israël Syrië uit te lokken om twee burgerluchtvaarttoestellen neer te schieten op eenzelfde manier zoals ze Syrië eerder uitgelokt hadden om een Russisch vliegtuig neer te halen.

Afgelopen september werd een Russisch Il-20-vliegtuig neergehaald door Syrisch luchtverdedigingsvuur toen Israëlische gevechtsvliegtuigen het gebruikten als dekmantel om doelen aan de Syrische kust te bereiken. De recente luchtaanvallen laten zien dat Israël nu dezelfde tactiek met civiele vliegtuigen gebruikt, die de vluchten niet alleen over Syrië, maar ook over Libanon en Jordanië in gevaar brengt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (851 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on Net twee weken na het kerstbombardement bombardeert terreurstaat Israël wéér Damascus

 1. Ondertussen verzwijgt de gewone MSM het feit dat HTS oftewel al qaida in de laatste 2 weken bijna heel Idlib heeft veroverd op andere jihadistische groeperingen oftewel het vrije Syrische leger. Dit past niet in hun straatje, want wie moet de pers nu verdedigen?

  Liked by 1 persoon

 2. Waar komt dit antisemitisme bij Fenixx ineens vandaan?

  Like

 3. Als we het niet kunnen waarderen dat christenen die voor het eerst in 9 jaar weer Kerstmis kunnen vieren in vrede met bommen bestookt worden, zijn we antisemiet ?

  Like

 4. Ja Fubar, reeds enige schijn van kritiek op Joden is een Jodenfobie.
  Waar kennen we dat ook al weer van?

  Like

 5. @roeldupree // januari 13, 2019 om 20:04

  Tja, als Bibi het zegt, zal het wel waar zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s