Nieuw

Mogelijk Italiaanse cel voor Duitse „Sea-Watch” kapitein Pia Klemp wegens mensensmokkel

Pia Klemp aan boord van de Sea Watch, screenshot You Tube

Pia Klemp uit Bonn was kapitein van het reddingsschip “Sea-Watch 3”. Ze verliet het schip omdat ze bedreigd werd met een proces. Ze kan nu niet naar zee gaan.

Pia Klemp wilde mensenlevens redden, nu dreigt er een gevangenisstraf in Italië. Als kapitein verbleef de vrouw uit Bonn maandenlang op twee reddingsschepen van hulporganisaties in de Middellandse Zee. Zij en haar bemanning trokken enkele duizenden vluchtelingen uit het water. In juni vorig jaar vernam Klemp echter dat de Italiaanse autoriteiten haar en andere vrijwilligers van verschillende schepen aan het onderzoeken waren. Tegelijkertijd raadde haar advocaat haar aan om van boord te gaan. Als ze nog een vluchtelinge aan land zou brengen, dreigde een voorlopige hechtenis.

Het Italiaanse Openbaar Ministerie beschuldigt de 35-jarige van hulp bij illegale immigratie. Met de kritiek dat de NGO mensensmokkel faciliteert, zullen niet-gouvernementele organisaties zoals de in Berlijn gevestigde vereniging Sea-Watch – wiens schip net twee weken met vluchtelingen voor Malta heeft moeten wachten – vaker worden geconfronteerd.

In het geval van Klemp en enkele van haar collega’s gaan de Italiaanse onderzoekers echter nog een stap verder: de bemanning zou een gemeenschappelijke zaak hebben gemaakt met smokkelaars. 

“Er zijn foto’s die moeten bewijzen dat we boten naar de Libische kust hebben teruggebracht, zodat de smokkelaars ze weer kunnen gebruiken”, zegt Klemp in gesprek met de GA. In feite zijn de foto’s voor de kust van Malta genomen. “We hebben nooit met deze persoon samengewerkt”, zegt de kapitein.

Bron:

Bonnerin droht für Einsatz im Mittelmeer Gefängnis

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Mogelijk Italiaanse cel voor Duitse „Sea-Watch” kapitein Pia Klemp wegens mensensmokkel

 1. Wim Vreeswijk // januari 12, 2019 om 18:33 //

  Pia zit binnenkort wellicht met een heel groot probleem in haar nieuwe huisvesting in een Italiaanse cel.

  Like

 2. antiislamnu // januari 12, 2019 om 23:08 //

  Geef pia aan de asielparasieten die ze zogenaamd aan het redden is een weekje in het kombuis met 150 van die zwarte lullen.
  Wat zal ze dan genieten van haar nobele werk

  Like

 3. Werd wel tijd dat ze opgepakt en veroordeeld worden voor mensenhandel.
  Dat ze maar elke dag door medegevangenen hard gestompt mogen worden.
  Ik haat dat soort vieze pooiers.

  Like

 4. Dat er nog vele arrestaties mogen volgen en neem die schepen nou eens in beslag ee laat ze verbeurd verklaren en sloop Deze direct.

  Like

 5. Dat er nog vele arrestaties mogen volgen en laat die schepen verbeurt verklaren en sloop deze direct.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s