Nieuw

Gele Vesten bestormen Macron’s villa aan de kust – politie op de vlucht

Zaterdagmorgen werd op de Avenue Saint-Jean au Touquet, in de buurt van het tweede huis van het echtpaar Macron, een ongewone en grote inzet van politiemachten waargenomen. Een honderdtal politieagenten en gendarmes zijn aanwezig. Rond 12.00 uur kwamen de eerste demonstranten aan de waterkant aan. Kort na 13.00 uur sloot een groep gele vesten uit de hele kust zich bij de beweging aan. De situatie werd al snel gespannen.

Tussen de driehonderd en vierhonderd gele vesten verzamelden zich in Le Touquet deze vroege namiddag. Ze komen uit Montreuillois, Calaisis, Boulonnais en Audomarois.

Ze bevinden zich in het centrum van de stad, aan de ingang van de l’avenue Saint-Jean, waar zich de villa van Emmanuel Macron bevindt, waarvan de toegang geblokkeerd wordt door belangrijke politiemiddelen. De autoriteiten hebben de dreiging dat er deze zaterdag buiten de villa van het presidentiële paar in grote getale gele vesten zouden landen, serieus genomen.

De situatie werd al snel gespannen. Kort na 13.30 uur probeerden de demonstranten de CRS-wegversperring te doorbreken. Sommige demonstranten werden geslagen met wapenstokken. Ook werden door het CRS verspreidingsgranaten gegooid om de gele vesten terug te duwen. Deze laatste verzamelde zich op de hoek van la rue Saint-Jean et de la rue de Moscou.

Rond 15.45 uur is de situatie nog steeds gespannen. Demonstranten achtervolgden verschillende politievoertuigen en dwongen hen om terug te keren. De politie heeft in reactie daarop traangas afgevuurd. Er lopen overal mensen rond.

Kort voor 16.00 uur was de situatie weer rustiger.

Bron:

Le Touquet Les Gilets jaunes du littoral bloqués près de la villa Macron, la police prise en chasse

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Gele Vesten bestormen Macron’s villa aan de kust – politie op de vlucht

 1. Wim Vreeswijk // januari 12, 2019 om 17:47 //

  80% van de Fransen ziet Macron niet meer zitten dus wordt het tijd dat Macron aftreed en met vervroegd pensioen gaat. Iedereen blij !

  Like

 2. Marcus Weber // januari 13, 2019 om 04:50 //

  Begin stilaan in een burgeroorlog te ontaarden, is trouwens voorspeld door vele professor’s in politiek en geschiedenis. Dit slaat niet alleen op Frankrijk, maar op vele Europese handen….

  Like

 3. fekiln@ihug.co.nz // januari 13, 2019 om 07:07 //

  Het is tijd de revolution begin in Europa tegen ongekozen tuig die in Brussels de wetten oplegd.

  Like

 4. Versteylen Willem // januari 13, 2019 om 09:59 //

  Europa is gedoemd als er niets veranderd aan de macht van het geld ! De macht terug aan de gewone mens en het volk !

  Like

 5. J.marchand // januari 13, 2019 om 10:33 //

  Harde acties, die het sociaal gestoord blauw vergiftigd bloed die de onbemiddelde arbeidsklasse uitbuit, acties die hen schrik aanjagen voor hun eigen veiligheid, zijn het enige middel om ze te doen buigen. Vroeger was het zo en nu is het niet anders. Hoe harder ze weerstand bieden hoe driester we moeten terugslaan. We mogen en kunnen ons niet gewonnen geven. Hoe machtiger ze zich voelen, hoe driester de blauwe terreur voortwoekert. De strijd van de zwaksten is een blijvende strijd.

  Like

 6. Waar was de politie toen de mensen in Griekenland aangevallen werden op hun eigen property door de vluchtelingen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s