Nieuw

Bekritiseerde vrouwenmars-organisator: “Islam is altijd feministisch geweest en Mohammed was een mensenrechtenactivist”

Vrouwenmars-organisator Linda Sarsour heeft zware kritiek gekregen op haar connecties met Louis Farrakhan en Nation of Islam. Nu slaat  ze terug tegen de kritiek en beweert dat de islam een feministische beweging is.

De Amerikaanse activiste Linda Sarsour is onder andere betrokken bij de Black Lives Matter-beweging, tegen het inreisverbod van Trump en is een van de organisatoren van de Women’s March. Maar bovenal is Sarsour een moslim-activiste, die na de terroristische aanslagen van 2001 haar carrière begon met het verdedigen van de rechten van Amerikaanse moslims.

De kritiek op Sarsour vanuit de feministische en antiracistische hoek is in de loop der jaren gegroeid vanwege haar niet afzweren van antisemitisme en homofobie, en voor haar contacten met Louis Farrakhan en de Nation of Islam, die in de Verenigde Staten als haatgroep wordt geclassificeerd.

Nu slaat Sarsour terug tegen haar critici en beweert dat de islam eigenlijk al het nodige feminisme en antiracisme bevat. Dit in een gefilmde lezing, die werd verspreid door het Middle East Media Research Institute, MEMRI.

– We hebben geen arbeidersbeweging of milieubeweging nodig. We hebben zelfs geen Black Lives Matter nodig, zegt Sarsour in de film.

– Want in onze religie hebben we al geleerd dat zwarte levens belangrijk zijn al lang voordat er een hashtag was of een beweging die op straat protesteerde, vervolgt Sarsour. Onze religie is altijd anti-racistisch, feministisch en voor mensenrechten geweest. Ik heb geen mensen nodig in het Westen, of in Europa of in de Verenigde Staten die me over feminisme leren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Bekritiseerde vrouwenmars-organisator: “Islam is altijd feministisch geweest en Mohammed was een mensenrechtenactivist”

 1. Blijf in godsnaam in moslim landen moslims,wij hebben jullie hier niet nodig in europa.jullie moslims in moslim landen hebben ook geen. Europeanen nodig .(tolerantie)Wij zijn ook niet bij jullie welkom omdat wij geen moslim geloof hebben.

  Like

 2. Jack vanderVeen // januari 12, 2019 om 23:04 //

  Van dit gestoord spul zijn er honderden miljoenen meer op aarde. Wat moeten we ermee?

  Like

 3. Scrutinizer // januari 13, 2019 om 00:06 //

  Chinezen vieren nieuwjaar op een andere dag dan wij.
  Moslims vieren 1 April kennelijk op 12 Januari…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s