Nieuw

Zwitserland beboet moslim die “Allahu Akbar” schreeuwde

De Zwitserse politie heeft het uitschrijven van een boete van  €185 aan een moslimman voor het schreeuwen van “Allahu Akbar” in het openbaar gerechtvaardigd met de stelling dat voorbijgangers hem voor een terrorist konden verward hebben.

De moslim, in de Zwitserse media geïdentificeerd als Orhan E., zegt dat hij deze woorden gebruikte na het het waarnemen van een vriend tijdens een wandeling door Schaffhausen, Noord-Zwitserland, in mei vorig jaar.

De uitdrukking betekent letterlijk “God is de grootste”, maar wordt vaak gebruikt door Arabische sprekers als een universeel antwoord op een scala aan emoties, waaronder vreugde, verdriet of verrassing – vergelijkbaar met “Oh mijn God” in het Nederlands. Het heeft echter ook in de westerse wereld een zekere mate van bekendheid verworven door het gebruik ervan als strijdkreet tijdens islamitische terreuraanslagen.

Orhan, die deze week met zijn verslag naar buiten kwam, vertelt het lokale dagblad Schaffhauser Nachrichten dat hij niets dacht van de uitdrukking, die volgens hem door moslims “bijna elke tweede zin” wordt gebruikt.

Toen hij echter met zijn vriend aan het praten was “werd hij benaderd door een politieagente buiten dienst” die zei dat zijn “luid en duidelijk” gebruik van de uitdrukking bij de mensen angst en paniek voor een dreigende terroristisch aanval veroorzaakt kon hebben.

“Ik wilde geen problemen en ik heb twee minuten lang geprobeerd uit te leggen waarom ik het had gezegd”, aldus Orhan.

De politievrouw riep niettemin op tot gewapende ondersteuning. Orhan zegt dat hij door de agenten “gemanipuleerd” werd voordat hij een boete van 210 Zwitserse frank (€ 185) kreeg voor het veroorzaken van openbare overlast.

Orhan zegt dat hij had besloten om met zijn verhaal naar voren te komen na een recent incident waarbij een moslimman naar verluidt werd geslagen door een Zwitserse grenswachter na het gebruik van de zin.

“Ik ben hier geboren en heb nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt hij. “Het feit dat terroristen deze twee woorden misbruiken, betekent niet dat ik slechte bedoelingen heb als ik ze zeg”.

Een politiewoordvoerder verklaart dat de agente “gepast” had gehandeld uit zorg voor de openbare orde.

Bron:

Man fined 210 Swiss francs for saying ‘Allahu akbar’
«Allahu Akbar»: Polizei erklärt Vorgehen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zwitserland beboet moslim die “Allahu Akbar” schreeuwde

 1. syberspees // januari 11, 2019 om 16:25 //

  Hahahah. We hebben Zwitserse agenten nodig !

  Like

 2. Eerst naar de hoeren dan de naam van de profeet schreeuwen geile zieke marokanen en islamisten. Geile dieren blanke vrouweb hoeren dan Is helpen.

  Like

 3. Zoals moslims gewoon zijn tegen vrouwen, vooral die met autoriteit, heeft-ie zich waarschijnlijk onbeschoft en vijandig gedragen, het is niet voor niets dat ze gewapende ondersteuning opriep. Had ie netjes “Ja mevrouw, ik zal het nooit meer doen” gezegd, was er niks aan de hand geweest.

  Liked by 1 persoon

 4. Ja maar dat kennen ze niet Rommel, beleefdheid.
  Wij hebben een anti-Christelijke-waarden-cultuur de vrije hand gegeven.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zwitserland beboet moslim die “Allahu Akbar” schreeuwde | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s