Nieuw

Afghaanse serie misdadiger gedeporteerd uit Duitsland en terug gevlogen….. naar Duitsland

Een Afghaanse man, die 23 overtredingen in zijn strafblad in Duitsland heeft, bracht naar verluidt slechts een paar uur door aan boord van een deportatievlucht naar Kaboel, maar werd direct na de landing in Afghanistan teruggestuurd naar Duitsland.

De man in kwestie, Mortaza D. , was veroordeeld tot deportatie uit Duitsland na 23 veroordelingen, waaronder diefstal en mishandeling, volgens Bild. De seriële overtreder ging samen met andere gedeporteerden aan boord van een gecharterd vliegtuig vol met 100 agenten, twee tolken en een mensenrechtenactivist. Het terugbrengen van hem naar Afghanistan werd echter een onmogelijke missie.

In Kaboel inspecteerden Afghaanse grensambtenaren de papieren van Mortaza, maar weigerden hem in het land toe te laten uit ‘gezondheidsoverwegingen’. Daarnaast twijfelden de Afghanen of de gedeporteerde man eigenlijk wel een Afghaans staatsburger was.

Duitse binnenlandse bronnen hekelden de “gezondheidszorgen”, en zeiden dat Mortaza D. aan verschillende medische controles was onderworpen alvorens naar Afghanistan te vliegen. Ze zeggen ook dat dit de eerste keer was dat de Afghaanse autoriteiten weigerden hun eigen burger te accepteren. Duitsland deporteert Afghanen massaal sinds 2016, maar er waren helemaal geen tegenvallers.

“Dit was helemaal een verrassing!” Vertelde Steve Alter, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aan Bild. Hij legde uit dat de identiteit van de man werd bevestigd door het Afghaanse consulaat voorafgaand aan zijn deportatie, en zijn ID werd als authentiek beschouwd.

Het niet kunnen vaststellen van de identiteit van een buitenlander is een van de dingen geworden die de uitwijzingsprocedures aanzienlijk bemoeilijken. Eerder vorig jaar bleek dat de Duitse autoriteiten een migrant die verdacht wordt van het plegen van honderden misdrijven niet uit het land konden zetten.

Bron:

Afghan serial offender deported from Germany & flown back… to Germany – media

Bij onze andere buren speelt een zelfde probleem. De Britten kunnen 50.000 afgewezen asielzoekers niet uitzetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Afghaanse serie misdadiger gedeporteerd uit Duitsland en terug gevlogen….. naar Duitsland

 1. scherpschutter1943 // januari 11, 2019 om 21:09 //

  Edit Fub: Geen geweld !

  Like

 2. Republikein // januari 12, 2019 om 02:44 //

  Zo zie ik dat ook scherpschutter, mits gericht.

  Liked by 1 persoon

 3. Enkele reis naar Mars in de toekomst

  Like

 4. Doodstraf invoeren voor moordenaars

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s