Nieuw

Voormalige Franse minister over Gele Hesje: Scherpe munitie gebruiken en “schieten om te doden”

Eurogendfor.

De Franse politie zou scherpe munitie en “shoot-to-kill” tactiek op de Gele Hesjes moeten kunnen gebruiken, zegt de vroegere onderwijsminister van het land.

De 68-jarige Luc Ferry maakte als minister van Onderwijs deel uit van de regering van Jacques Chirac. Vandaag de dag noemt hij zichzelf filosoof. In een radio-interview veroordeelde Ferry de populaire opstand die bekend staat als De Gele Hesjes en de voormalige minister riep op tot hardere actie.

Sinds 17 november zijn de protesten van de Gele Hesjes gaande en de regering van president Emmanuel Macron doet wat ze kan om de opstand te beteugelen. Men heeft onder andere toegezegd om een nieuwe anti-oproer wet aan te nemen.

“Wat ik niet begrijp is dat we de politie niet de middelen geven om een einde te maken aan het geweld”, zei Ferry in Classic Radio.

Toen Ferry opriep om scherpe munitie op de demonstranten te gebruiken en er op werd gewezen dat het verwondingen of erger zou kunnen veroorzaken, was het antwoord van de filosoof: “Nou en? Luister, eerlijk gezegd, als je mannen een arme politieagent op de grond ziet mishandelen, dan moeten ze voor eens en voor altijd hun wapens gebruiken. Genoeg is genoeg!”

De botsingen tussen de Gele Hesjes en de politie waren soms gewelddadig met branden, traangas en waterkanonnen.

Verder zei Ferry dat Frankrijk het op drie na grootste leger ter wereld heeft dat men zou moeten gebruiken om een einde te maken aan de protesten die volgens hem bestaan uit extremisten van zowel rechts als links.

De Classic Radio presentator corrigeerde Ferry en zei dat de meerderheid van de relschoppers niet afkomstig was uit voorstedelijke hoogbouw, maar uit de arbeidersklasse van de provincies.

Ferry gaf toe: “Het probleem is dat het een beweging is die door 80 procent van de Fransen wordt gesteund. Als we dat punt hebben bereikt, moeten we teruggaan naar de kiezers.”

Bron:

French police should be allowed to use LIVE bullets and ‘shoot-to-kill’ tactics on Yellow Vest protesters, the country’s former education minister says

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Voormalige Franse minister over Gele Hesje: Scherpe munitie gebruiken en “schieten om te doden”

 1. Als er 1 demonstrant wordt doodgeschoten dan vrees ik totale anarchie in frankrijk die ook niet meer het leger of door de europese huurmoornenaarpolitie kan worden beteugeld.

  Liked by 1 persoon

 2. Komen ze met de guillotine gaat deze zijn kop er ook af ,hij durft wel ,mensen bedreigen die het massaal niet mee eens zijn .Dat is wat ze van de kiezers denken, zou die oliebol wel begrijpen dat het over en uit is voor Macron .

  Like

 3. Dat zouden we ook voor bepaalde politici willen laten gelden. Wat denken die uit de klei getrokken klootzakken eigenlijk. Ze bestaan bij de gratie van het volk.

  Liked by 2 people

 4. Idd als dat gebeurt, als er iemand op die manier wordt vermoord, dan wordt het echt oorlog en zal de bevolking ook vlug wapens hebben.

  Like

 5. We hoeven ook al niet meer te raden hoe fout het zat bij het onderwijs

  Like

 6. Wie is er nou verbaasd, over dit nieuws ???
  Dit had iedereen al lang moeten snappen …..want zooo zit het in elkaar, dit is toch de illuminati-bedoeling ! Zooo lokt men op deze manier de bevolking uit !
  Als dit nog v e r d e r gaat op deze manier, wat is er dan gemakkelijker, om ook dadelijk de gekleurde hesjes kapot te schieten, die ( onwetend en onbewust ) met hun auto langs de kant van de weg staan ( met pech onderweg ) ….wachtend op de ANWB …bent U dan een schietschijf, zonder dat U het zich bewust bent. En heeft U dan `toevallig ` een oranje-hesje aan, jammer dan …..( sommige schutters zijn toch kleurenblind hahaha )
  Gaat dit ver ? ….Wat dan te denken over het volgende : Auto `s vanaf 2000, hebben een
  `track-and-trace systeem, en kunnen ( eventueel, wanneer het h u n uitkomt ) op afstand,
  g e s t o p t worden…..Uw auto doet dan n i e t s meer, U belt de ANWB, trekt ondertussen zo `n veiligheids-hesje aan….en daar staat U dan , te wachten op de vlucht-strook
  Bedenk, dat n i e t s ver gezocht is in deze tijd, niets
  Toch ver gezocht ? ….toekomst, even afwachten dus

  Liked by 1 persoon

 7. Nee…..dat komt niet door de chemtrails hahahaha……dat komt door de haast…..jij bent al wakker, maar ik ga n u pas naar bed ik moet er rond 11 uur weer uit……en ik tiep dus steeeeds sneller naarmate het later wordt ……vandaar
  welterusten
  chemtrails hahahaha grappemaker….tisokaltijdwahhh

  Like

 8. Debielen!
  Schiet die teken dood die al ontelbare misdrijven op hun naam hebben staan.
  Hang die vent op.

  Like

 9. Met deze “steunbetuiging” is Luc misschien wel een kandidaat voor extra aandacht van de gele hesjes bevrijdingsbeweging.

  Like

 10. Gladiator // januari 11, 2019 om 12:19 //

  @scherpschutter1943 & @Benesha,

  Oh ja, breekt er dan “totale anarchie uit” of “wordt het dan echt oorlog” !!!!?????

  No way dus en er zijn al mensen, en wel gele hesjes DOODGESCHOTEN door SCHERPSCHUTTERS van de EUROPESE POLITIEMACHT EUROGENDFOR en daar zijn beelden van.
  Tja @scherpschutter, daar sta of beter zit je dan met je mooie “nickname” toch??

  Al iets gehoord, NEE NATUURLIJK NIET, en waarom dan wel niet….

  Omdat de MSM dat eigenlijk zou moeten doen!
  En waarom DOET de MSM dat dan niet?
  Omdat die voor 100% in de pocked zitten van de Franse “democratisch gekozen” regering welke zo voor persvrijheid zijn en voor vrijheid van meningsuiting = een totale aanfluiting, en ja, kan nog rijmen ook!!

  Democratie…..waar is die dan???
  Gekozen premier….in welk land van de wereld komt dat dan voor??? Mensen, weet je, kijk godverdomme eens in wikipedie, ben daar geen voorstander van daar deze meestal feiten verdraaien of niet juist weergeven echter bij sec domme info kun je dit medium wel nog een klein beetje gebruiken.

  Zoek op: “democratie”
  Daarna: “oligarchie”

  Wordt een een beetje wakker, aub, wordt eens wakker, en gooi die verdomde kuttelevisie zichtbaar de straat op, ZICHTBAAR, zo van, KIJK ZO DOE JE DAT, FUCK YOU MAINSTREAM MEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Pffffffffffff…..Capiche

  Gladiator (welke hier bijna afscheid gaat nemen, want…..!!)

  Liked by 1 persoon

 11. …Want we gooien niet massaal onze kut-televisie op straat? 🙂

  Like

 12. MET MOSLIMRELLEN IN DE BALIEUS MET SCHERP SCHIETEN EN DIE RANSAPEN KAPOT SLAAN! DAT IS WAT JULLIE MOETEN DOEN, VIEZE KUTGLOBALISTEN!
  Nou die heeft zn doodvonnis getekend die smeerlap! Het is overduidelijk dat het zware criminelen zijn en aartsvijanden!

  Liked by 1 persoon

 13. templars2017 // januari 11, 2019 om 23:24 //

  De beelden van de snipers in actie tegen gele vestjes in de link hierbij,
  Goed kijken ,de man wijst voor het scherm aan waar wat gebeurd ,op 2 seconden in de video zie je iemand plots ineenzakken ,direct erachter zie je een tweede kogel van rechtsboven naar linksonder vliegen………

  Like

 14. Veel van die lui die in de politiek zitten of hebben gezeten stijgt de macht die zij denken te bezitten op een goed moment naar het hoofd. Zo ook hier dus.

  Het komt blijkbaar absoluut niet bij hen op dat het politiekorps en/of legermacht op wie zij volledig vertrouwen, iedere opdracht blindelings zullen uitvoeren ook wanneer die opdracht luidt, het elimineren van het eigen volk.
  Dat laatste nl. is vaak de reden dat bijv. het leger niet langer de opdrachten zal accepteren en zich op de opdrachtgever(s) zal gaan richten tw de elite welke geheel en alleen doende is hun eigen hachje veilig te stellen.

  Maar goed, de geschiedenis heeft al meermaals uitgewezen dat niet veel van dit soort lieden -eenmaal gegrepen door de ‘macht’-, hun eigen einde hebben zien aangekomen.

  Like

 15. Dennis Eijs // januari 18, 2019 om 14:52 //

  Als je dit over hem zegt, dus dat hij standrechterlijk geëxecuteerd moet worden, dan staan de agenten binnen notime bij je voor de deur. Waarom mag hij het dus wel zeggen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s