Nieuw

Hongaarse premier roept ‘anti-immigratiekrachten’ op om de EU over te nemen en zegt dat hij Macron zal ‘bestrijden’ om zijn land te redden

De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwde voor twee civilisaties in Europa – de ene christelijk, de andere gemengd-islamitisch, terwijl hij opriep tot een “anti-immigratie”-coup in de EU.

Tijdens een persconferentie in Boedapest voorspelde Orbán dat er twee verschillende culturen zouden zijn: “een gemengde moslim-christelijke in het Westen en een traditionele Europees-christelijke in Midden-Europa”. De nationalistische leider riep “anti-immigratiekrachten” op om de macht te grijpen bij de Europese verkiezingen van mei en zei dat hij de Franse president Emmanuel Macron, die volgens hem een pro-immigratieagenda leidde, zou “bestrijden”.

Hij verwelkomde een ‘Warschau-Rome as’, en herhaalde de oproep tot een ‘Europese Lente’ van de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini die woensdag tijdens een bezoek aan Warschau de ‘Frans-Duitse as’ ter discussie stelde. “De Pools-Italiaanse of Warschau-Rome as is een van de grootste ontwikkelingen waarmee het jaar had kunnen beginnen”, aldus Orbán.

Orbán noemde Salvini zijn “held”, nadat de Italiaanse leider had gezegd dat er een “nieuw plan voor Europa” zou komen tijdens besprekingen met Jaroslaw Kaczynski, het hoofd van de rechtse regeringspartij (PiS) van Polen. Orbán zei dat Salvini’s standpunt “moedig” was.

– Hij was de eerste politicus in Europa die zei dat migratie ook op zee kan worden tegengehouden, wat hem in mijn ogen een held maakte, zei de vijfenvijftigjarige Hongaarse leider.

Orbán, die in april een derde opeenvolgende termijn won met een verkiezingscampagne op basis van anti-immigratiebeleid, zei ook dat hij “grote hoop” had op samenwerking tussen Italië en Polen. Hij gaf volledige steun aan het Italiaans-Pools initiatief om een rechtse alliantie te vormen voor het Europees Parlement, waar hij hoopt dat de anti-immigratiepartijen een meerderheid zullen krijgen.

De Poolse en Italiaanse regerende nationalistische partijen zitten momenteel in verschillende fracties in het Europees Parlement, naast de Fidesz van Orbán, die lid is van de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP). Orbán zei dat hij ziet dat “anti-immigratiekrachten die in staat zijn om te regeren op zoek zijn naar verschillende manieren van samenwerking…. en dat is goed nieuws voor ons (Fidesz) en de EVP.

Orbán richtte zich op Macron, die hij de leider van het pro-immigratiebeleid in Europa noemde.

– Het is niets persoonlijks, maar een kwestie van de toekomst van onze landen, als wat hij wil met betrekking tot migratie in Europa werkelijkheid wordt, zou dat slecht zijn voor Hongarije, en daarom moet ik hem bestrijden, zei Orbán over Macron.

Orbán zei ook dat hij geen kans zag op een compromis met Duitsland. Hij zei dat Duitse politici en de media hem aanvallen, vaak op brute wijze, en dat ze te veel druk op hem uitoefenen om asielzoekers toe te laten.

Salvini zei tijdens een bezoek aan Warschau op woensdag dat Italië en Polen hun krachten moeten bundelen in een eurosceptische alliantie.

– De Pools-Italiaanse of Warschau-Rome alliantie is een van de grootste ontwikkelingen waarmee dit jaar had kunnen beginnen, aldus Orbán, die Salvini beschreef als een ‘held’ voor het tegenhouden van migratie aan de kust van Italië.

– Ik heb hier grote hoop op gevestigd.

Het doel van Hongarije is om een anti-immigrantenmeerderheid te bereiken in het Europees Parlement, vervolgens in de uitvoerende Europese Commissie, en later, nu de nationale verkiezingen het politieke landschap van het continent veranderen, de Europese Raad, waar nationale leiders de belangrijkste EU-besluiten nemen, aldus Orbán.

Bron:

‘There will be two civilisations in Europe – one Christian, one mixed Islamic’: Hungary’s PM calls for ‘anti-immigrant forces’ to take over EU and says he’ll ‘fight’ Macron to save his country

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Hongaarse premier roept ‘anti-immigratiekrachten’ op om de EU over te nemen en zegt dat hij Macron zal ‘bestrijden’ om zijn land te redden

 1. Gladiator // januari 10, 2019 om 21:16 //

  Viktor Orbán, een van de weinige politici welke ik nog serieus wil nemen en voor deze man zou ik zelfs nog wel een robbertje willen vechten!!

  Hij wil dat moslimtuig niet in zijn land dat eigendom is van de Hongaren, een trots volk met een eigen identiteit, net zoals de Nederlanders eens ooit geweest moeten zijn maar nu dus niet meer. Laffe hondjes die als ze een scheetje horen al bang zijn en om hulp schreeuwen.

  Als ik her en der de commentaren lees op de eventuele bankrunoproep van de gele hesjes in Frankrijk komt bij mij de gal omhoog en moet ik weer aan de rennies!!

  Wat een walgelijk slap volk hebben we hier toch!!

  Dit gaat het echt niet meer worden.
  Men moet zich eens afvragen waarom die moslims zo sterk zijn en overal hun zin krijgen. Kwestie van op hun telefoontje drukken en hup, zo staan er 25 man om elkaar te helpen en de ongelovige blanke autochtoon eens eventjes lekker het ziekenhuis in te rammen!!!

  Maar goed, de blanke mannen zullen hun zin krijgen…alles lekker samen delen, je huis, je vrouw, je auto, en zelfs samen op vakantie…..toch.

  Tja, en Hongaren zijn nu eenmaal een beetje anders dan de Nederlanders, nietwaar!!!

  Gladiator

  Like

 2. Ja, ik juich dit toe. Ik vind vooral Salvini een held. Orban is wat duisterder én bovendien is hij dikke maatjes met psychopaat Netanyahu en daar krijg ik de rillingen van. Dus hoe houden we de joden buiten de deur? Ik heb begrepen dat de gele vestjes geïnfiltreerd zijn door gewapende joodse infiltranten en agitators, die op een burgeroorlog uit zijn, met een verscheurd Frankrijk á la Lybie als gevolg. Ik hoop niet dat wij, de zg “rechtse” europeanen, die van die verdomde europese unie afwillen nu alweer, vóórdat de revolutie goed en wel begonnen is, achter de feiten aanlopen, weer bij de neus genomen worden en niets vermoedend een joodse agenda voor ze aan het uitvoeren zijn. De zoveelste. Dan emigreer ik naar Mars.

  Like

 3. Gladiator // januari 10, 2019 om 22:12 //

  @themis,

  Emigreren kunt u beste, en zelfs ik ben daar serieus over het denken hoewel dit dan wel een capitulatie zou betekenen van mijn strijd tegen dit regime echter naar Mars beste, dat gaat niet lukken, nooit!!!

  Mars is namelijk niet meer dan een lichtje aan het firmament!!!!!!!!!

  Gladiator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s