Nieuw

Gele Hesjes roepen op tot massale geldopnames om de banken te verzwakken

De Gele hesjes-beweging spoort nu bij mensen in heel Frankrijk aan om hun bankrekeningen leeg te maken om het complete banksysteem te verzwakken. Ze hopen met dit vreedzame protest druk uit te oefenen op de regering om hervormingen door te voeren.

De protestbeweging Gele Hesjes in Frankrijk neemt nu een nieuw wapen in handen in de strijd tegen machtsmisbruik door de autoriteiten. Vertegenwoordigers van de beweging roepen de Fransen op om zaterdag hun bankrekeningen leeg te maken om het Franse banksysteem – en uiteindelijk de euro – te ondermijnen.

De Gele Hesjes noemen de georganiseerde ‘bank run’ een vreedzaam protest, maar voor de autoriteiten en de banken zou het kunnen uitgroeien tot een pure nachtmerrie, omdat het financiële systeem slechts een fractie van het gespaarde geld van de bevolking in contanten bevat.

“Als de banken verzwakken, verzwakt de staat onmiddellijk”, schrijft Tahz San, een van de Gele Hesjes sympathisanten, op Facebook.

Door de banken op de knieën te dwingen, hopen de Gele hesjes de Franse staat te dwingen het Burgerreferendum-initiatief op vreedzame wijze te aanvaarden, met als doel burgers in staat te stellen nieuwe wetten voor te stellen en te stemmen.

De financiële demonstratie is ook een strijdmiddel om de dreiging van minister-president Edouard Philippes te omzeilen om de zogeheten “ongeoorloofde demonstraties” te illigasliseren.

Bron:

‘Officials’ worst nightmare’: Yellow Vests hope to trigger bank run with financial protest

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Gele Hesjes roepen op tot massale geldopnames om de banken te verzwakken

 1. antiislamnu // januari 10, 2019 om 18:23 //

  Dit is wel een heel slimme zet hoop dat veel mensen hier gehoor aan geven.

  Like

 2. Gladiator // januari 10, 2019 om 18:36 //

  3 tot 4% van de bevolking en de Franse banken liggen volledig op hun gat!!

  Geen enkele Europese bank heeft namelijk meer eigen vermogen dan rond de 2% waarbij ik zelf voor dit percentage niet mijn handen zou willen branden in het vuur. Denk zelf dat het rond de 1 tot 1,5% ligt.

  Tja, dit zou werkelijk dé manier zijn om het tuig op de knietjes te dwingen en er is nagenoeg niets voor nodig!!!

  Gladiator

  Like

 3. 9 uur de bank open en 10 minuten later is alles opperdepop ,de mensen zullen schrikken als ze niet meer aan d’r eigen geld kunnen komen .

  Like

 4. Oeps, dit zou wel eens een ontwrichting van het hele financiële systeem kunnen betekenen.
  Ik beleg maar als bedrijven niet meer kunnen investeren omdat ze geen geld mee kunnen lenen kelderen de bedrijven ook in waarde en dus ook de koersen.
  En als de ECB de gekochte aandelen en obligaties van het opkoopprogramma gedwongen geforceerd moet verkopen om de banken te ondersteunen dan kelderen de koersen natuurlijk ook.

  Ik denk dat de banken tegenmaatregelen gaan nemen door bijvoorbeeld te voorkomen dat mensen niet meer kunnen opnemen dan 50 euro per dag. Dat moeten ze wel.

  Sorry dat ik het zeg maar hier kan ik niet achter staan. De gele hesjes hebben hier mee niet alleen de Franse overheid mee maar ze pakken hiermee iedereen en ik denk dat dat geen goed signaal is naar je achterban toe.

  Like

 5. Gladiator // januari 10, 2019 om 21:33 //

  @Fransdo,

  Ik citeer: “Sorry dat ik het zeg maar hier kan ik niet achter staan. De gele hesjes hebben hier mee niet alleen de Franse overheid mee maar ze pakken hiermee iedereen en ik denk dat dat geen goed signaal is naar je achterban toe”

  Beste Fransdo, ziet u nu echt zelf niet wat u hier aan het neerplempen bent!!!!!

  Volgens mij doen onze gezamenlijke Europese overheden iets waar ze ONS ALLEMAAL mee pakken, namelijk onze huizen, onze banen, onze auto’s, onze vrouwen, ze zorgen dat politiediensten ons naaien en moslims niet, ze gooien de grenzen wagenwijd open voor alles en iedereen, onze pensioenen zijn we al helemaal kwijt, we moeten werken (op dit moment) tot ons 68ste, de belastingen worden maar verhoogd en verhoogd, heffingen, leges etc etc etc en u heeft het over uw beleggingen welke misschien in waarde zullen dalen.

  Mij breekt niet allen mijn klomp maar ik breek bijna helemaal.

  Beste Fransdo, de intrinsieke waarde van uw beleggingen is NUL…..nogmaals NUL!!

  Dat wat u op papier voorgeschoteld krijgt van een totaal gecorrumpeerde bank is misschien wel nog iets maar eigenlijk niets meer!!!
  Er zijn de afgelopen 3 jaar elke MAAND 60 miljard euro uit het NIETS getoverd door Mario Draghi, die vuile slang, dus ik bedoel concreet 36 x 60 miljard uit het niets om daarmee onder water staand onroerend goed en wat dies meer zei op te kopen.

  Ik zal maar niet verder gaan hier want hier word ik werkelijk helemaal niet goed van.

  Samenvattend: ivm uw beleggingen moeten wij met zijn allen maar goed vinden dat de bovenstaande maatregelen verder geen probleem zijn.

  Fransdo, think again!!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 6. vonpuffelen // januari 10, 2019 om 22:19 //

  Te laat , die is al te ver heen.
  Fransdo gaat weer stemmen en mag vervolgens weer 4 jaar zijn muil dichthouden en bij “politieke” onderwerpen zijn al dan niet “gekozen” vertegenwoordiger sturen want hij/zij heeft zijn/haar stem weggescheten aan iemand die de eed aflegt op een driekwart mof.

  Like

 7. Jullie reactie verbaast me.

  Ook ik ben voor datgene wat de gele hesjes proberen te bereiken maar ik denk ook dieper door. Oorspronkelijk was het protest van de gele hesjes gericht tegen de verhoging van de pensioenleeftijd en de verhoging van de accijns, althans dat heb ik zo begrepen omdat de Franse overheid dezelfde vieze trucs uithaalt als onze overheid hier. Je moet eens kijken bijvoorbeeld wat een pakkie shag hier tegenwoordig kost en geloof me, ik heb dit grondig uitgezocht, de verhoging van de AOW-leeftijd heeft niets te maken met het feit dat wij allen ouder worden maar het is puur bezuinigen omdat door financieel overheidswanbeheer de AOW tegenwoordig voor een deel uit de algemene middelen moet worden betaald en dat vindt de overheid niet leuk. Daarom zijn er al eerder naargeestige trucs uitgehaald zoals afschaffen partnerpensioen en het niet laten meegroeien van de AOW met de loon- en inflatieontwikkeling waardoor de AOW nu is verworden van een welvaartsvast Staatspensioen tot een veredelde bijstandsuitkering voor senioren maar dan zonder sollicitatieplicht.

  En de verhoging van de PENSIOENleeftijd slaat al helemaal nergens op want daar klotst het geld tegen de plinten op (totaal vermogen iets van 1500 miljard) maar ook die worden kunstmatig arm gehouden door die belachelijke dekkingsgraad in combinatie met de nog belachelijker rekenrente. Kun je nagaan, niet professioneel sparende particulieren maken volgens de overheid in box 3 meer fictief rendement dan de wel professioneel beleggende pensioenfondsen. Hoe idioot wil je het hebben?

  Ik ga dit jaar met 65 jaar met pensioen en twee jaar later met AOW. Ik werk al sinds 2008 niet meer omdat ik me dat kan veroorloven. Mijn pensioen is opgebouwd voor de verhoging van de pensioenleeftijd en dus steek ik een dikke middelvinger op naar de overheid. Mijn pensioenfonds indexeert ook nog steeds en dus wordt het nog steeds meer. Dus wat de overheid doet met de AOW doet mijn pensioenfonds omgekeerd met mijn pensioen en geloof me, ik krijg dat echt.

  Terug naar de kern en die kern is dat ook in Frankrijk de overheid vergelijkbare naargeestige trucs uit haalt om maar extra geld te genereren om die allochtonenimport te blijven betalen. Althans, ik leg dat verband en de overheid kan het ontkennen maar die extra gelden gaan, zoals ik het zie, rechtstreeks naar de import en verzorging van cultuurverrijkers alsmede die Linkse asieladvocaten zodat overheden ons daardoor onze eigen ondergang laten financieren.

  Dus nogmaals, ik sta achter de gele hesjes en, Franse overheid, die extra 80.000 agenten die je moet inzetten kosten ook extra geld en dus valt je plannetje lekker in duigen, lekker puh!

  Mijn punt is dat als je je eigen overheid wilt terug pakken pak dan je overheid en geen onschuldigen en dat is wat er met die acties nu wel gaat gebeuren. Daar hebben de Fransen wel een handje van want ze hebben in vakantietijd ook snelwegen bezet.

  Dus ga gewoon de straat op, protesteer maar laat onschuldigen daar buiten. En dat de Franse overheid de vrijheid van meningsuiting op die manier wil inperken, och, het zou mij alleen maar strijdbaarder maken.

  Dat is mijn mening en dan mogen jullie denken dat ik al te ver heen ben maar ik kijk verder dan mijn neus lang is.

  Like

 8. Zal ik doen, wil mijn geld in goud omzetten.

  Like

 9. Kennen jullie de website: Stopdebankiers?
  Wat daar allemaal wordt vrijgegeven, maar niemand reageert in de comments uit angst voor represailles door de staat.

  Like

 10. Gladiator // januari 11, 2019 om 11:46 //

  @Chip.
  Ik reageer al eens in de comments echter nooit een verdere reactie en geloof me beste Chip, ik reageer daar net zo als hier, ongepeperd dus en keihard.

  En @Fransdo. jij kijkt niet verder dan je neus lang is en om een regering te pakken moet je niet netjes blijven, je ziet hier in Neanderland hoe er dan wordt opgetreden. Een simpel demo verbod van ene cokesnuivende teef Pauline Krikke(haar ventje is een nog grotere cokesnuiver en handelaar) is voldoende om de schoothondjes van de politie te activeren om mensen aan te houden en vast te zetten.

  Beste Fransdo, je weet bij God niet waar je het over hebt, dat is een feit!!
  Gewoon de straat op en protesteren en “onschuldigen” erbuiten laten…..
  Wat hebben de winkeliers in Parijs gedaan wiens winkels zijn leeggeroofd en wekenlang omzetverlies hebben geleden, en dit is NIET gedaan door gele hesjes, daar sta jij met je friemelhandje waardeloze aandelen huilie huilie te doen zo van oh God, als ik mijn aandeeltjes nog maar kwijt raak. Schaam je, en wel heel diep!!!

  Door deze mentaliteit beste Fransdo gaat ONS land, ja ook het jouwe, naar de klote door jouw mentaliteit dus.
  Iedereen mag je aanpakken maar niet Fransdo zijn aandeeltjes. Kleinzielig. laag bij de grond en hier nog een veelvoud van..
  I rest my Case!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gladiator
  ps door dit soort mensen is Nederland nu echt verloren, door dit soort…..ikke ikke ikke…walgelijk

  Like

 11. Tja @Gladiator, je kunt natuurlijk afgeven op iedereen die het niet met jou eens is onderwijl ‘de harde jongen’ uithangend maar daar win je geen oorlog mee. En misschien ben ik niet degene die niet weet waar hij het over heeft. Citaat van de volgende site: https://www.stopdebankiers.com/gele-hesjes-organiseren-bankrun-zaterdag-12-januariin-frankrijk/

  ‘ Ze komen in financiële opstand, een bankrun in Frankrijk plannen. Een gecoördineerde run op banken kan natuurlijk een hele economie en zelfs een heel land platleggen. ‘

  Maar goed, ik ben dan toch blij dat er nog 1 iemand is op dit forum die volgens zich zelf wel weet waar hij het over heeft. Ik heb gezegd hoe ik er over denk en ik laat het hierbij mede door gebrek aan zinnige tegenargumenten. Hoe dan ook, morgen gaat het gebeuren.

  I also rest my case.

  Like

 12. Dat klinkt mij aangenaam in de oren.

  Like

 13. Ik geloof je wel hoor Gladiator, maar het is niet te negeren dat het daar in de commentsectie verdacht stil is.
  Dat is het eerste dat opvalt, en het zegt genoeg, zeker als je dan ziet dat het bijvoorbeeld 5 of 600 keer gelezen is.
  De mensen die daar lezen, weten dat ze gemonitord worden, of nemen liever het zekere voor het onzekere. (door niet te reageren)
  De website wordt wel gesponsord dacht ik.
  Allicht zullen we hier ook gemonitord worden, Dr Google enzo, maar ik ben me daar ten alle tijden bewust van.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s