Nieuw

Detentiecentrum Rotterdam laat uitgeprocedeerden los rond lopen – personeel wordt in elkaar gebeukt

Wat begrijp je precies niet aan D E T E N T I E C E N T R U M ?

Het is geen Centre-Parcs.

RTV-Rijnmond:

De directie van het Detentiecentrum Rotterdam doet aangifte tegen de groep vreemdelingen die afgelopen weekend het personeel belaagde en spullen vernielde. Daarbij zijn ook medewerkers gewond geraakt.

Aangifte, met welk doel ? Om ze hier weer in een gerechtelijke procedure te krijgen ? Ze zitten daar om uitgezet te worden. En als dat een beetje vlot zou gebeuren, bijvoorbeeld dezelfde dag dat beslist is dat ze niet mogen blijven, dan zou je personeel nog ongeschonden zijn. Omdat ze uitgezet gaan worden en ze het daar vaak niet mee eens zijn, gedragen ze zich nog wel eens agressief, zegt directeur Pellemans. Juist. En dan laat je ze dus los rond lopen ?

Pellemans legt uit dat de vreemdelingen in het centrum niet in cellen worden vastgehouden. Ze trekken met elkaar op. Dus als er ruzie ontstaat, krijgt iemand al snel bijval en heb je een opstootje te pakken, zegt de directeur.

“Wat er ook gebeurt, van mijn personeel blijf je af.” En dus zijn de relschoppers gescheiden van de rest en met gepast geweld naar isolatiecellen gebracht van naburige inrichtingen. De dertig isolatiecellen van het detentiecentrum zaten op dat moment vol.

Er is dus te weinig capaciteit, en ondertussen worden er in het hele land gevangenissen gesloten die prima geschikt zouden zijn om uitgeprocedeerden in op te sluiten. Dit land, dit land …

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Detentiecentrum Rotterdam laat uitgeprocedeerden los rond lopen – personeel wordt in elkaar gebeukt

 1. trebor2110 // januari 11, 2019 om 00:08 //

  in de isoleer en vergeet ze een paar weken

  Like

 2. Moslim burgemeester Rotterdam vindt het prima.
  Is nl. Een moslim.

  Eentje die de uiteindelijk de Nl als moslim niet accepteerd, evenals vele immigranten .
  Wake the fuck een keer up!!

  En neem een standpunt in voordat het standpunt jou neemt.

  Liked by 1 persoon

 3. bedonderde burger // januari 11, 2019 om 09:25 //

  Een gevangenis is een luxe hotel waar criminelen kunnen uitrusten. Toch?
  Dat de deur van een detentiecentrum breeduit open staat lijkt mij dan ook begrijpelijk.
  Bij het Pieter Baan Centrum krijgt toch ook iedere lustmoordenaar bij wijze van spreken de sleutel mee.Dat is economisch verantwoord, dat kost het minst. Bezuinigen op de beveiliging voor het salaris van de directeur en de managers?
  Dat daar in de maatschappij wat mensen de dupe van worden, nou en, zou ik zeggen, om de woorden van Klaver eens te gebruiken. Burgers genoeg! Moet kunnen, ach een keertje maar, om een D66 kreet te gebruiken. Zolang er nog mensen zijn die op de verkeerde partijen blijven stemmen zullen de gekken die dit alles aanrichten, de Lubbers en Kok klonen, blijven doorgaan ons allen de verdommenis in te helpen, zolang ze Nederland nog niet helemaal hebben leeggezogen. Dit onder lofzang van NPO en veel academische drollen, kiest u maar Nederland.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s