Nieuw

De EU spendeert 10 miljoen om op zoek te gaan naar de wortels van Europa …. in de koran

klik voor groter

“Onze werkhypothese is dat de Koran een belangrijke rol heeft gespeeld in de Europese intellectuele en religieuze ontwikkeling”.

De EU heeft met 10 miljoen euro (de uwe) een waanzinnig universitair onderzoek gefinancierd naar de “Europese Koran”, om “te bepalen in hoeverre de heilige tekst van Allah is opgenomen in het denken van middeleeuwse en moderne christenen, joden, vrije denkers, atheïsten en moslims in Europa”.

Hiervan gaat ongeveer 2,5 miljoen euro naar de Universiteit van L’Orientale in Napels.

“Onze werkhypothese – verklaren de ‘onderzoekers’ – is dat de Koran een belangrijke rol heeft gespeeld in de Europese intellectuele en religieuze ontwikkeling. Om deze reden willen we het culturele en religieuze gebruik van de Koran bestuderen in Europa van de Middeleeuwen tot de Verlichting.

Tien miljoen om een opkomende bullshit te bestuderen. Wilt u op zoek gaan naar de wortels van Europa? Kijk eens in de Mahabharata.


De EU zou zich beter verdiepen in de eigen Europese filosofen.

Ik wil wel vast een beetje helpen. Vanaf grofweg 1350 tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog hielden de wrede Ottomanen een aanzienlijk deel van Europa bezet, en pas toen de Fransen de noordkust van Afrika koloniseerden hielden de Berberse slavenjachten op de Europese kusten op. Middeleeuws Europa, en zeker het geletterde deel daarvan, was zich zeer welbewust van de barbaarse moorddadigheid van de islam. Islam werd vooral gezien als barbaars en heidens. Het is pas vanaf de machtsovername door de cultureel marxisten dat onze geschiedenis vervalst en letterlijk verduisterd wordt. Jullie hoeven de geschiedenis niet te herschrijven, het is misdadig om onze geschiedenis af te pakken. Een volk dat zich zijn geschiedenis niet kan herinneren is geen volk.

Je hebt geen 10 miljoen nodig om Europese intellectuelen te lezen, die bijzonder eensgezind waren in hun afwijzing van de islam.

Voltaire:

De koran onderwijst angst, haat, verachting voor anderen, moord als legitiem middel ter verbreiding en tot het behoud van deze satansleer, hij praat slecht over vrouwen, deelt mensen in klassen in, eist bloed en steeds opnieuw bloed. Maar dat een kamelenhandelaar in zijn nest opstand veroorzaakt, dat hij zijn medeburgers wil doen geloven dat hij gepraat zou hebben met de aartsengel Gabriel; dat hij zich erop voorstaat naar de hemel te zijn ontrukt en daar een deel van zijn onverteerbare boek ontvangen te hebben, dat op iedere bladzijde het gezonde mensenverstand doet beven, dat hij, om dit werk respect te verschaffen, zijn vaderland met vuur en zwaard bedekt, dat hij vaders wurgt, dochters wegsleept, dat hij de overwonnenen de vrije keuze laat tussen de dood en zijn geloof: Dat is zeer zeker iets, dat geen mens kan verontschuldigen, tenzij hij als Turk ter wereld is gekomen, tenzij het bijgeloof bij hem ieder natuurlijk licht van de rede heeft verstikt.

in een brief aan,

Friedrich II., koning van Pruisen:

“Mohammed was niet vroom, hij was slechts een bedrieger, die gebruik maakte van de religie om zijn rijk en zijn heerschappij op te richten”.

Erasmus, Al in 1530 schreef Erasmus in Consultatio de bello Turcis inferendo over het één na laatste Kalifaat, het Ottomaanse Rijk en haar veroveringen:

”Terwijl het minste lapje grond voor ons aanleiding is om als razenden met elkaar in de clinch te gaan, verleggen zich intussen onophoudelijk de grenzen van wat ik veeleer een schurkenstaat dan een rijk zou willen noemen. In het noorden reiken ze tot de Zwarte Zee, in het oosten tot de Eufraat”.

Erasmus vroeg zich af wat de verklaring voor het succesverhaal van de islamitische veroveraars was.”De oorsprong van het volk laat een combinatie zien van obscuriteit en barbaarsheid. Traceer je het begin van hun machtsontplooiing dan vindt je een huurlingenleger en de perfide moord op een prins wie ze de eeuwige trouw hadden gezworen.

Het is één doorlopend verhaal van door wreedheden verworven rijkdom, vermeerderd door roof. Van verderfelijke huwelijkspolitiek, goddeloze broedermoord, afzetting van vaders en zonen van flagrante trouweloosheid en onmenselijke wreedheid.. Om nog maar te zwijgen over hun zeden en geloof”.

Maarten Luther. Eisleben:

“De islam brengt chaos teweeg op drie levensterreinen: religie, de politiek en huwelijk en gezin”.

Gustave Flaubert (Franse schrijver):

“In naam van de mensheid eis ik, dat de zwarte steen vermalen, zijn stof in de wind gestrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dat is de manier om het fanatisme te vernietigen”.

Spinoza in één van zijn brieven (Opera Posthuma) aan de Amsterdamse regentenzoon Albert Burgh in 1677:

“De katholieke Kerk? Dat was een organisatie gericht op het misleiden van mensen en ‘het bedwingen van de menselijke geest’. De enige organisatie ‘die haar hierin verre overtreft’, aldus Spinoza, was de islam”.

Alexis de Tocqueville:

“Ik heb de koran intensief bestudeerd. Mijn studies overtuigden mij ervan, dat er maar weinig religies in de wereld zijn geweest, die voor de mensheid zo dodelijk waren als die van Mohammed. Voor zover ik kan beoordelen, is zij de drijvende kracht achter het verval, dat tegenwoordig zo duidelijk wordt in de islamitische wereld. Hoewel het mohammedanisme niet helemaal zo absurd is als de veelgoderij uit oude tijden, zijn z´n sociale en politieke tendensen volgens mij in hoge mate angstaanjagend. Daarom zie ik het in vergelijking tot het heidendom als achteruitgang, niet als vooruitgang”.

Hilaire Belloc, Oorspronkelijk Franse, maar genaturaliseerd Brits schrijver:

“Sinds de religie van de islam in het Westen verscheen, waren haar aanhangers als wolven en tijgers tegenover leden van alle andere naties, alles verscheurend wat in hun genadeloze klauwen viel, fijngemalen tussen hun ijzeren tanden; ontelbare steden zo grondig uitgeroeid, dat alleen nog hun naam bestaat; zoveel landen, ooit paradijzen, nu verlaten woestenijen; zoveel ooit talrijke en machtige rijken, van de aardbodem verdwenen! Zo was en is tot op de dag van vandaag het woeden, de toorn en de wraak van deze vernietigers van de mensheid”.

William Muir een van de belangrijkste Britse islamwetenschappers:

“Mohammed´s zwaard en de koran zijn de dodelijkste vijanden van de beschaving, de waarheid en de vrijheid, die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt”.

Arthur Schopenhauer Duits filosoof:

“Men neme de Koran: dit inferieure boek volstond om er een wereldreligie op te grondvesten, twaalf eeuwen in de metafysische behoefte van miljoenen mensen te voorzien, de grondslag voor hun moraal te leggen, en een opvallende minachting voor de dood te kweken; bovendien wist het hen te enthousiasmeren voor bloedige oorlogen en omvangrijke veroveringen. In de Koran worden we geconfronteerd met de treurigste en armzaligste vorm van het theïsme. Er mag dan weliswaar veel door de vertaling verloren zijn gegaan, maar ik heb er niet één waardevolle gedachte in kunnen ontdekken.”

“Dat de godsdienst een slecht geweten heeft, blijkt uit het feit dat er zware straffen worden gegeven aan wie ermee spot”.

Abraham Kuyper Nederlands theoloog, predikant, staatsman en journalist:

“De moeslim mogen wel andere volken overheerschen, zelfs is dit hun privilege en roeping, maar zelve mogen ze niet aan vreemd gezag onderworpen zijn”.

Manuel II (Byzantijnse keizer, geciteerd door paus Benedictus XVI.):

“Toon mij eens wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult alleen slechte en inhumane dingen vinden zoals deze, dat hij opdracht heeft gegeven om het geloof, dat hij predikte, met het zwaard te verbreiden”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

11 Comments on De EU spendeert 10 miljoen om op zoek te gaan naar de wortels van Europa …. in de koran

 1. Een uitstekende samenvatting van wat elke wereldburger over de cultus rondom Mohammed zou moeten weten.

  Liked by 2 people

 2. De god van de moslims is dezelfde god van het misleide christendom. Beide bloedlijnen, zowel van Ismaël (zit in het woordje islam) als van Isaac (de West-Europese natiën vormen tezamen het volk Israël) komen samen in aartsvader Abraham.
  https://www.levensreis.nl/index.php/is-allah-ook-de-god-van-de-christenen/ .

  Like

 3. Ga eens youtuben op errors in de koran en houd je buik in van het lachen. Een van de stomste van alle religies.

  Like

 4. Lord of Hosts // januari 10, 2019 om 14:38 //

  Neen, allah is niet de god van de Christenen en de Joden. Dat weten de moslims en laten ons in die waan net zoals hun hersenloze linkse beschermheren.
  Maak de moslim maar eens wijs dat de aartsvader Abraham Joods was. Volgens hen, de moslims, was Abraham de eerste moslim en via Ismael werd de islam aan de moslims verspreid. Dat is ook de reden dat moslims verkondigen dat Mozes de verspreider van het verachtelijke jodendom was.
  Misschien dat reageerder daniel dit eens haarfijn uit kan leggen?

  Like

 5. Duchesne // januari 10, 2019 om 15:01 //

  …onderzoek in hoeverre hersenspoeling door de tijden heen effectief is vastgehecht aan ons denken en hoe men dit kan benutten in propaganda, bij Thor !

  Like

 6. Volgens mij kun is het niet echt een onderzoek noemen als de conclusie bij voorbaat al vast staat. De EU laat weer eens zien dat ze de meest anti-Europese organisatie ter wereld zijn…

  Liked by 4 people

 7. Duchesne // januari 10, 2019 om 15:29 //

  Ik heb de Koran ook zitten lezen, en in de tijdsgeest gezien met allemaal stammen met zeer primitieve gebruiken en een “zekere”, lees minimale rechtspositie voor de vrouw tegenover die van huisdier snap ik wel dat het steun vond, een vlag om alle gekken en gestoorden onder te verzamelen, met steun van thuis uit omdat het de halsketting een schakel losser maakte…

  Verder tref ik er Chinese en Kaukasische legenden in aan die ineens het alleen recht van de Mislam heeft…om te zwijgen over het jatwerk uit de Veda’s en Mahābhārata. als je kijkt op de achterkant van alle Korans staat er mogelijk “made in China of Japan”….jatwerk zoals het oudere zusje de Bijbel….of de tante Thorah…

  Captain Beefheart wist het mooi te zeggen…. “I Wanna Find a Woman That’ll Hold My Big Toe Till I Have to Go”…en dat is de Koran in een notedop….zelfbedachte disharmonie in drie regels voor de afgerichte liefhebber. De rest is gewoon copy-paste….

  …voor mij is Islam een belediging voor zowel de mens als denkend wezen als het leven en de “schepping”op zich. Wat betreft onze wetten en denkwijze is het een absurditeit, een gezwel dat enkel steun krijgt van onze pedofielen omdat het een vrijbrief beloofd en sociale acceptatie van een ziekte die slechts met de kogel kan worden genezen, en een lokroep heeft op mensen die onderwerping als levens noodzaak hebben.
  “Mensen” die niets in zichzelf kunnen vinden om van het leven te houden en te laf zijn om voor een trein te springen.
  En dan word je lid van de “hate factory”….

  Defineer het mens zijn en waarom een mens zich onderscheid van de dieren en leg die definitie tegen de sekteleer van Islam aan. Einde Discussie.
  Meer menselijkheid in vele dieren dan in wat men als mens “defineerd”. wie vrijwillig eigen geest en denken afstaat en kinderen rechteloos stelt en vrouwen als ondergeschikte wezens is per definitie zelf niets….gewoon vies.

  Islam hoort niet in Europa, en 2019 zal het bewijzen, tot die tijd, kijk opsporing verzocht en zie de rotte fruit uit die sekte.

  Onze eigen oude goden terug en eruit mat al die Arabische Koran en Bijbel onzin. Heil
  Thor, bij Wodan, groeten aan Lug !

  Liked by 4 people

 8. Dinghal, dat was precies ook mijn gedachte, en het mag wat kosten om alles bij elkaar te liegen….

  Like

 9. antiislamnu // januari 10, 2019 om 18:20 //

  Al die geloven brengen niets dan ellende en domheid allemaal kunnen ze niet met hun klauwen van kinderen afblijven.
  Geloof is gewoon een instrument om het volk te onderdrukken en een eventuele oorlog in te manipuleren.

  Like

 10. Islam zal uitgeroeid moeten worden, de hele aardbol gaat er onheroepelijk aan als we dit niet doen. Climate change stelt geen hol voor vergeleken bij de kanker dat islam is voor onze planeet.

  Liked by 2 people

 11. vonpuffelen // januari 10, 2019 om 23:30 //

  De koran is ontwikkeld acher de paapse tekentafels en nee het was geen vizioen van een analfabete schapenneuker zoals ze je doen “geloven”.
  Hoog tijd dat hier de fik in gaat, met The City en DC erbij.
  http://www.vrijewereld.org/2017/12/12/islam-is-een-creatie-van-het-vaticaan/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s