Nieuw

“Christus” op de kentekenplaat kreeg geen toestemming – wordt beschouwd als beledigend

Jezus huilt.

Een man die “Christus” als kentekenplaat wilde, werd geweigerd met de reden dat het als beledigend kan worden beschouwd. Volgens het Zweedse Transportagentschap worden alle voorstellen geweigerd die betrekking hebben op religie.

Het Zweedse dagblad  Göteborg Direkt meldt dat Cesar Kisangani Makombe uit Göteborg “Christus” op zijn kentekenplaat wilde hebben, maar een afwijzing kreeg van het Transportagentschap. “De tekencombinatie waar u om vroeg kan als beledigend worden ervaren”, schreef de autoriteit in haar besluit.

– Alle westerse landen zeggen dat ze christelijk zijn. In Zweden zijn er veel kerken en we hebben zelfs het kruis op de vlag. Maar als je wilt laten zien dat je een christen bent, zeggen ze nee omdat het beledigend is. Dat begrijp ik niet, zegt Cesar Kisangani Makombe tegen Göteborg Direct.

Volgens Mikael Andersson, persvoorlichter bij het Zweedse Transportagentschap, is het verband met religie problematisch.

– Wij ontkennen alle woorden waarvan wij denken dat ze aanstootgevend kunnen zijn. We zeggen onder andere nee tegen alles wat religieuze aansporing heeft, wat het ook is. Het is een consequent standpunt van onze kant, zegt Mikael Andersson tegen TT.

Cesar Kisangani Makombe probeerde het ook met “Jezus” als nummerplaat, maar die optie was reeds geblokkeerd. Bij de kenteken-service van het Zweedse Transportagentschap is “Christus” nu geblokkeerd, evenals “God” en andere woorden over hetzelfde thema.

Tegen het besluit van het Zweedse Verkeersagentschap kan geen beroep worden aangetekend.

– Als christen zou men niet moeten strijden met degenen die in het land beslissen, in plaats daarvan moeten we voor hen bidden, zegt Cesar Kisangani Makombe.

Bron:

Kristus var stötande – stoppas av Transportstyrelsen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8180 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on “Christus” op de kentekenplaat kreeg geen toestemming – wordt beschouwd als beledigend

 1. Hefzibah Yahudah // januari 10, 2019 om 18:15 //

  Terecht.

  Like

 2. Jack vanderVeen // januari 11, 2019 om 01:17 //

  Wanneer men een pasgeborene bij de burgerlijke stand aangeeft en de naam “Christus” invult, zal dat ook als aanstootgevend geweigerd worden? Terwijl zovelen “Mohammed” heten.

  Like

 3. Jezus (Jesus) Dat ze daar in Zweden nog ween wie dat is! Zelfs Google Home heeft geen flauw benul wie Jezus Christus (Jesus Christ) is:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s