Nieuw

“Zweedse” gehandicaptenvervoer chauffeur kwam te weten dat zijn 83-jarige reizigster een christen was – werd langs de kant van de autoweg achtergelaten

Foto ter illustratie © Pixabay

“Hij werd erg boos toen ik vertelde dat ik een christen ben”. Het incident is bij gebrek aan bewijs bij de politie geseponeerd.

Toen de 83-jarige Märtha Nordlund in november naar een doktersbezoek ging, bestelde ze een gehandicaptenvervoerdienst en werd ze opgehaald door een auto van Sverigetaxi. De reis zou van thuis in Kungsängen naar Danderyd gaan, maar toen ze in Tensta aankwamen, werd Nordlund uit de taxi gezet.

– Hij werd erg boos toen ik vertelde dat ik een christen ben en zei dat ik niet meer met hem mee kon gaan. Hij dwong me de taxi te verlaten. Ik wist niet waar ik was en voelde me helemaal verlaten en wanhopig, zegt Märtha, die een rollator gebruikt om mee te verplaatsen.

Volgens Nordlund werd het incident niet voorafgegaan door enige vorm van ruzie. Daarna heeft ze moeite gehad om te slapen.

“Drukte zich moslimvijandig uit”

Bij Sverigetaxi bevestigt marketingmanager Andreas Olssén dat de reis vroegtijdig werd geannuleerd. Volgens hem is de reden hiervoor echter iets anders – Sverigetaxi beweert dat Nordlund de chauffeur heeft laten weten dat zij een christen is, heeft gevraagd welke religie de chauffeur had en vervolgens “zich anti-moslim en bedreigend uitsprak en doorging ondanks het feit dat de chauffeur haar vroeg te stoppen”.

Volgens Olssén moet de chauffeur ook contact hebben opgenomen met de bestellingsdienst om te vragen van zijn bestellingsorder verlost te worden voordat hij Nordlund vroeg om de taxi te verlaten toen hij “de stemming als vijandig en bedreigend ervoer”.

– Nooit in mijn leven zou ik, of heb ik tegen de bestuurder iets vijandigs over de moslimgemeenschap gezegd. Jezus weet wat ik heb gezegd en niet, zegt Märtha.

“Heeft niets verkeerds gedaan”

Er zou een nieuwe auto naar de plek gestuurd zijn, maar toen was Nordlund er niet meer. In plaats daarvan was een passerend echtpaar gestopt en hielp haar de politie te bellen die haar naar Danderyd reed.

– We hebben een beleid dat zegt dat onze chauffeurs niet praten over etniciteit, geslacht, politiek, sport en religie, omdat we weten dat dit onderwerpen zijn waarover onenigheid kan bestaan. We denken dus niet dat we in dit geval iets verkeerds hebben gedaan, zegt Olssén.

Bron:

Färdtjänstchaufför fick reda på att 83-årig kvinnlig passagerare var kristen – lämnades vid vägkanten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8180 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on “Zweedse” gehandicaptenvervoer chauffeur kwam te weten dat zijn 83-jarige reizigster een christen was – werd langs de kant van de autoweg achtergelaten

 1. En zo hoort dat.
  Wat denken die gehandicapten wel, ze kosten alleen maar.
  (wel leuk dat Rat Elco Brinkman ook wat lichamelijke problemen heeft)

  Geert Wilders is duidelijk; Minder Allahgebakkies!
  De volksverraders vinden het een sport om te korte op de zorg van het westers volk.
  De volksverraders van de PvdA en hun VARA, die in 1938 fout waren.

  Die chauffeur moeten ze van een hoge brug laten stuiteren,
  maar een Stefan Löfven, Emmanuelle Macron Judith Sargentini natuurlijk ook.
  Met Frans Timmermans en Angela Merkel moet men oppassen.
  Die stuiteren terug wat schade aan de brug kan opleveren.
  Een oplossing daarvoor zou kunnen zijn om Mark Rutte en Guy Verhofstadt te gebruiken als schokdempers

  Like

 2. “We hebben een beleid dat zegt dat onze chauffeurs niet praten over etniciteit, geslacht, politiek, sport en religie”

  Wat blijft er dan nog over?
  Beetje lulle over je nieuwe schoenen?

  Like

 3. Jack vanderVeen // januari 11, 2019 om 00:45 //

  Men mag dus geen kritiek leveren op de islam of naar islamieten?
  Ook hier geldt: gemiddelde schoenmaat onder moslims neemt Zondereigen toe. Niet door afmeting voet, maar door langere tenen. Er lijkt geen eind aan die groei te komen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. “Zweedse” gehandicaptenvervoer chauffeur kwam te weten dat zijn 83-jarige reizigster een christen was – werd langs de kant van de autoweg achtergelaten – jroam

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s