Nieuw

Donald Trump: Mensen bouwen muren omdat ‘zij houden van de mensen binnen, niet omdat ze de mensen buiten haten’

De president richtte zijn oproep voor een muur op de grens tussen de VS en Mexico rechtstreeks aan het Amerikaanse volk op dinsdagavond, en markeerde zijn eerste prime-time toespraak vanuit de Oval Office sinds zijn aantreden.

“Amerika verwelkomt met trots miljoenen legale immigranten die onze samenleving verrijken en bijdragen aan onze natie. Maar alle Amerikanen worden gekwetst door ongecontroleerde illegale migratie,” beweerde Trump.

“Vorige maand werden 20.000 migrantenkinderen illegaal de Verenigde Staten binnengebracht, een dramatische toename. Deze kinderen worden gebruikt als menselijke pionnen door wrede coyotes en meedogenloze bendes,” vervolgde de president. “Eén op de drie vrouwen wordt seksueel mishandeld op de gevaarlijke tocht door Mexico. Vrouwen en kinderen zijn verreweg de grootste slachtoffers van ons gebroken systeem. Dit is de tragische realiteit van de illegale immigratie aan onze zuidelijke grens. Dit is de cyclus van menselijk lijden waar ik vastbesloten ben een einde aan te maken.

De toespraak kwam in het midden van de derde week van de gedeeltelijke sluiting van de regering, terwijl de Republikeinen en Democraten vechten over de uitgaven voor grensbeveiliging. De voorzitter herhaalde zijn vraag naar $5.7 miljard voor een fysieke grensbarrière en humanitaire hulp. De democratische leiders hebben tot dusver slechts $1.3 miljard voor de vagere ,,grensveiligheid” aangeboden.

“Dit is een keuze tussen goed en kwaad. Gerechtigheid en onrechtvaardigheid. Het gaat erom of we onze heilige plicht jegens de Amerikaanse burgers die we dienen, nakomen. Toen ik de eed aflegde, zwoer ik om ons land te beschermen. En dat is wat ik altijd zal doen, dus help me God,” concludeerde Trump.

‘Sommigen hebben gesuggereerd dat een barrière immoreel is’, zei Trump in verwijzing naar de opmerking van House Speaker Nancy Pelosi dat de muur een ‘immoraliteit’ is. Trump ging hier op in:

Waarom bouwen rijke politici muren, hekken en poorten rondom hun huis? Ze bouwen geen muren omdat ze de mensen aan de buitenkant haten, maar omdat ze de mensen binnen lief hebben. Het enige dat immoreel is, is dat de politici niets doen en blijven toestaan ​​dat meer onschuldige mensen zo vreselijk het slachtoffer worden.

President Trump heeft eerder het idee geopperd om vorige week een nationale noodtoestand uit te roepen om de muur te bouwen, maar weigerde dit te doen tijdens de toespraak van dinsdag.

Donderdag reist de president naar de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Donald Trump: Mensen bouwen muren omdat ‘zij houden van de mensen binnen, niet omdat ze de mensen buiten haten’

 1. “Waarom bouwen rijke politici muren, hekken en poorten rondom hun huis? Ze bouwen geen muren omdat ze de mensen aan de buitenkant haten, maar omdat ze de mensen binnen lief hebben.”

  Dit was de klapper van de speech, dit slaat exact de spijker op de kop, hier is geen speld tussen te krijgen. Het zou me niet verbazen dat er democraten zullen zijn die zeggen ik heb geen muur of hek rond m’n huis maar die persoon trekt voor 100% de deur achter zich dicht. Deze hele discussie is te belachelijk voor woorden, helemaal omdat alle democraten voorstanders van een zichtbare barrière waren totdat Trump het eindelijk na decennia werkelijk wil uitvoeren. Er wordt gedacht dat ze nu tegen zijn omdat ze Trump geen succes gunnen maar ik denk dat de democraten nooit een muur of barrière gewild hebben en het enkel zeiden voor de stemmers. Waarom willen ze geen muur, (mijn complottheorie) omdat het communisten zijn die net als de communistische eu een unie willen met oa mexico en canada, de dollar afschaffen en daarvoor in de plaats de amero.

  Like

 2. tim pietersen // januari 9, 2019 om 23:52 //

  trump kan de militairen de murr laten bouwen (state of emergency maakt helemaal makkelijk)
  2 trump kan tax remittances naar mexico claimen en gebruiken voor de muur (miljarden)

  heeft congres niet nodig

  Like

 3. @fubarbaar
  Kijk even in de kroeg.

  Like

 4. Ik heb geantwoord met een drieletterwoord dat we hier normaal in de comments niet gebruiken, maar het was dan ook uitlokking van jouw kant 😛

  Like

 5. Je weet dat dat niet tot mijn takenpakket behoort !

  Like

 6. Het is voor iedereen beter als ik je van de straat houdt.

  Liked by 1 persoon

 7. “Ik houdT”

  Het is inderdaad beter dat ik je een beetje in de gaten hou, want je taal-radicaliseert nogal.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s