Nieuw

Bolsonaro’s Brazilië verlaat het omstreden VN-verdrag

Naar verluidt  heeft Brazilië het controversiële migratieverdrag van de VN verlaten. Reeds in december heeft de nieuw benoemde minister van Buitenlandse Zaken Ernesto Araújo verklaard dat de overeenkomst “een ongeschikt instrument” is en dat elk land zijn eigen migratiebeleid moet kunnen bepalen.

Een prominente Braziliaanse diplomaat die niet bevoegd is om met de pers te communiceren, heeft anoniem aan Reuters verklaard dat het land de bekritiseerde overeenkomst van de VN officieel heeft verlaten.

Het verdrag ”Global compact for safe, orderly and regular migration” heeft als hoofddoel om de nationale barrières voor migratie op te heffen en nieuwe wegen te introduceren. Iets waar de nieuwe president Jair Bolsonaro’s van gelooft niet de juiste weg is.

Volgens Ernesto Araújo zullen mensen die vluchten voor de ellende in Venezuela echter in Brazilië worden verwelkomd.

Chili: Migratie is geen mensenrecht

Het is nog maar een paar dagen geleden dat Bolsonaro het presidentschap van Brazilië overnam en hij kiest er nu voor om landen als Australië, Chili, Israël, Polen, Hongarije, de Verenigde Staten en Oostenrijk te volgen.

Het Zuid-Amerikaanse land Chili heeft begin december zijn standpunt over de VN-overeenkomst verduidelijkt.

– Ons standpunt is duidelijk. We hebben gezegd dat migratie geen mensenrecht is. Landen hebben het recht om eisen te stellen aan buitenlanders om het land binnen te komen, aldus Rodrigo Ubilla, Chileens onderminister van Binnenlandse Zaken.

Bron:

Brazil quits U.N. migration pact, will still take in Venezuelan refugees: source

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Bolsonaro’s Brazilië verlaat het omstreden VN-verdrag

 1. antiislamnu // januari 9, 2019 om 19:45 //

  En wij zitten maar met onze strond nep regering meerderheid wil dit zelfmoord verdrag niet

  Like

 2. Fransdo // januari 9, 2019 om 20:35 //

  Wonderlijk toch dat dit soort landen, die wij toch een beetje beschouwen als de derde wereld, dit wel begrijpen en de elite hier, die toch prat gaat op eigen intelligentie, niet.

  Zo zie je maar weer dat een universitaire opleiding nergens een garantie voor is en zeker niet op het hebben van intellectuele intelligentie zoals nu ook weer blijkt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s