Nieuw

Frankrijk: Afrikaanse asielzoeker vermoordt vluchtelinghelper

Foto ter illustratie. © Pixabay

In Frankrijk heeft een 22-jarige Afrikaan uit Ivoorkust (Côte d’Ivoire) de 56-jarige Bertrand Louiset doodgestoken, die hem onderdak had verleend. De Ivoriaan heeft inmiddels bekend en is momenteel in hechtenis. De misdaad gebeurde reeds midden december, maar is pas de laatste dagen bekend geworden – zij het nauwelijks buiten Frankrijk.

Van de dader is nu bekend dat hij in 2017 in Frankrijk aankwam voor studiedoeleinden. Omdat hij bij de tentamens onvoldoende resultaten had behaald, werd zijn visum niet verlengd. Hij heeft de oproep om vrijwillig te vertrekken niet opgevolgd.

Het slachtoffer, een man uit de stad Tours, was al jaren vrijwilliger bij verschillende hulporganisaties. Bertrand Louiset heeft gewerkt voor UTOPIA56 en een organisatie die onbegeleide minderjarige migranten ondersteunt. Hij moet daarbij de jonge Afrikaan hebben ontmoet. Hij liet hem zelfs bij hem wonen, wat hij uiteindelijk met zijn leven moest betalen.

De reden hiervoor zou een geschil zijn geweest tussen de Fransman en de 22-jarige. Louiset had zijn gast gevraagd het appartement weer te verlaten. Daarna viel hij hem met een mes aan en doodde hem met 28 messteken. Pas zes dagen later werd het lichaam van de Fransman in zijn woning gevonden.

De moordenaar woonde nog steeds in het appartement van zijn slachtoffer en had zelfs gasten uitgenodigd. Een van hen was bevreemd over de onaangename geur en vond eerst een met bloed bevlekt mes en uiteindelijk de dode man in zijn bed. De politie werd gealarmeerd.

Op 17 december 2018 werd de dader gearresteerd. Inmiddels is hij ook voor de onderzoeksrechter gebracht en beschuldigd van moord.

Bron:

Bertrand Louiset, 58 ans, assassiné par le migrant qu’il accueillait chez lui
Afrikaanse migrant vermoordt man (56) die hem onderdak gaf

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Frankrijk: Afrikaanse asielzoeker vermoordt vluchtelinghelper

 1. Gekloot // januari 8, 2019 om 12:10 //

  “Vrijwillig te vertrekken”. En dat anno 2017. Maar ja als je zoiets in huis haalt gaat het ook niet weg.
  Het zal wel vrijspraak worden omdat die Fransman die afrikaan natuurlijk aan z’n plasser heeft gezeten.

  Liked by 1 persoon

 2. Fransdo // januari 8, 2019 om 12:41 //

  Die wordt natuurlijk vrijgesproken. In Afrika vechten ze elkaar al eeuwen de tent uit. En door zo iemand in huis te nemen neem en aanvaard je het risico dat zo iets kan gebeuren.

  Trouwens, vluchtelingen welkom toch? Prima, dan ook nu niet zeuren.

  Like

 3. antiislamnu // januari 8, 2019 om 13:42 //

  De éne kakkerlak vermoord de andere kakkerlak prima toch

  Liked by 1 persoon

 4. Gekloot het is 2019
  Het jaar dat hij Frankrijk binnen kwam was 2017
  Ik begrijp die Louiset niet hoe dom kan je zijn, is rot maar geen medelijden mee

  Like

 5. Het is zo dom dit dat het haast lachwekkend is. Linksgekkie wordt door zijn idealen vermoord. Misschien toch beter om realisme na te streven i.p.v. socialisme. Lekker zo doorgaan dus. Des te meer linksgekkies er worden vermoord des sneller kunnen we weer normaal doen.

  Like

 6. Zal Bertrand deze video een duimpje omhoog hebben gegeven?
  Of misschien wel gezongen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s