Nieuw

De Wereld Kopvod Dag nadert

Een campagne voor vrouwenonderdrukking

Op Wereld Kopvod Dag moeten vrouwen trots hun hoofddoek laten zien en bevestigen hoe vrij ze zich er vrij mee voelen. Tot nu toe was de actie een mislukking gebleken. Een nieuwe poging zal dit jaar van start gaan.

Activist Nazma Khan lanceerde voor het eerst “World Hijab Day” op 1 februari 2013, zoals RTL meldde. Ze wilde laten zien dat het sluieren van moslimvrouwen geen vorm van onderdrukking was. Maar de actie stuitte op een averechts effect.

Op Tag24 werd de zaak welwillend beschreven als “goedbedoelde” actie, maar men moest toegeven dat de meeste commentaren negatief waren. “Mijn moeder dwong me de hoofddoek te dragen en bedreigde me met hellevuur”, vertelt een jonge vrouw op Twitter. “Nu ben ik eindelijk vrij”, luidt een van stellingnames, die door Bild geciteerd werd.

Talloze andere vrouwen deden hetzelfde als de jonge vrouw, door gezichten en openlijk hun haren te tonen en foto’s van voor en na te posten, als ze het geluk hadden om in het Westen te wonen en zich dus die vrijheid konden veroorloven. Velen bleven anoniem.

Nu is het weer zover. Ter gelegenheid van “World Hijab Day 2019” op 1 februari moeten vrouwen in hun Twitterposts verklaren in hoeverre de hoofddoek voor hen een symbool van vrijheid is.

Journalistenwatch doet hier ook verslag van en schrijft dat deze actie met het motto “symbool van de vrijheid” niets anders is dan “ontkennen en verhullen van de massale onderdrukking van vrouwen” in de islamitische wereld. Journalistenwatch kijkt echter naar een verkeerde datum en meldden gisteren: “Vandaag was de Werelddag van de hoofddoek, de dag van de onderdrukking”. De misleidende titel kan zijn ontstaan doordat men artikelen uit het voorgaande jaar heeft geciteerd.

De Canadese auteur en feministe Yasmine Mohammed is een boegbeeld van critici die zich uitspreken tegen de Wereld Kopvod Dag en merkt op dat het “vooral geprivilegieerde westerse vrouwen zijn die de hoofddoek met een vrije dag verheerlijken” en daarmee “hun zusters in de rug steken die niet vrij kunnen beslissen”. De Bild citeert de Amerikaanse schrijfster en professor Asra Nomani, die ook een feministe is (zoals je meteen zult merken) en schrijft: “Als een vrouw of een meisje de wind in haar haren niet mag voelen, stel je voor welke andere rechten deze mannen-regel hen ontzeggen!”

Misschien kan men vandaag de dag niet langer van feministen verwachten dat ze zich realiseren dat er veel landen zijn waar er geen hoofddoekdwang is en dat deze landen toch door mannen bewoond worden – en in werkelijkheid er een heel andere reden is voor deze onderdrukking.

Bron:

Der Welt-Kopftuch-Tag naht

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on De Wereld Kopvod Dag nadert

 1. Moslim vrouwen zijn geen echtgenoten maar slavinnen.

  Like

 2. Alphons Mantel // januari 8, 2019 om 13:02 //

  islam betekent onderwerping, dus niks vrij zijn of vrij denken

  Like

 3. Republikein // januari 9, 2019 om 01:28 //

  Laat dan tenminste wel je tieten zien, dan krijg je genoeg aandacht.

  Like

 4. De beppen die voor hoofddoekken zijn moeten maar eens een jaar lang in iran gaan wonen, kijken hoe ze onderdrukking zullen ervaren. Onder de knoet van een man, besneden worden enz. Want als het ene wilt, wees dan zo moedig om er volledig voor te gaan en de rest te accepteren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s