Nieuw

Amazon verwijdert producten die worden beschouwd als beledigend voor moslims

Klik voor groot.

De klachten komen van de Council on American Islamic Relations (CAIR), de grootste moslimorganisatie van de VS. Bij Amazon hebben ze besloten toe te geven en verwijderen een tiental producten.

De producten in kwestie worden verkocht door onafhankelijke verkopers via Amazon en omvatten deurmatten, badmatten en andere gadgets met islamitische kalligrafie bedrukt met verwijzingen naar de profeet Mohammed en de Koran. De reden waarom deze producten als kwetsend worden beschouwd, is volgens CAIR, dat “ze met voeten worden getreden of anderszins respectloos worden behandeld door klanten”.

De dag nadat de verklaring werd uitgegeven en Amazon de producten in kwestie verwijderde, werd een nieuwe verklaring verzonden met de belofte dat men ook de producten zou verwijderen die mogelijkerwijze waren gemist. De beslissing van de internetgigant werd geloofd en de islamieten spraken ze de hoop uit dat het een bericht naar de fabrikanten van de producten stuurt dat ze geen geld mogen verdienen aan “islamofobie of enige andere vorm van onverdraagzaamheid”.

Bij Amazon bevestigt een woordvoerder dat ze de producten hebben verwijderd en benadrukt dat alle verkopers de richtlijnen van de site moeten volgen en degenen die dat niet doen, hun accounts kunnen laten verwijderen.

Sinds de verklaringen van CAIR zijn er meer klachten binnengekomen over ongeschikte producten zoals toiletzittingen – iets wat volgens Ibrahim Hooper bij CAIR grenst aan islamofobie.

Bron:

Complaints prompt Amazon to remove products that are offensive to Muslims

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Amazon verwijdert producten die worden beschouwd als beledigend voor moslims

 1. trebor2110 // januari 8, 2019 om 19:49 //

  Dat ze die troep ook verkopen .

  Like

 2. Ik stel voor dat bepaalde gevaarlijke en beledigende sprookjesboeken verboden worden?

  Liked by 1 persoon

 3. Islamofobie bestaat niet.

  Like

 4. Geronimo // januari 8, 2019 om 22:39 //

  Laat Amazon zoveel mogelijks links liggen. De enige taal die ze verstaan. Dat ze hun handel drijvend houden met de mohammedanen. Ze zullen er ver mee komen. Ik begin er alvast mee.

  Like

 5. Raveltje // januari 8, 2019 om 23:42 //

  Je mag overal de gek mee steken, zolang het niet de Islam is

  Like

 6. Vuile kut honden die Amazon. Geen respect voor je mede mens. Het is al erg genoeg en jullie maken het erger. Ik hoop op het ergste voor jullie.

  Like

 7. Gekloot // januari 9, 2019 om 09:09 //

  Gewoon Amazon rechts of links laten liggen!

  Like

 8. Er is een nieuw woord voor anti-Semitisme: Islamophobie.

  Like

 9. syberspees // januari 9, 2019 om 19:57 //

  Ik vind dat eigenlijk alles waar islam aan kleeft, niet meer aangeboden mag worden
  in welke hoedanigheid dan ook, aan wie dan ook!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s