Nieuw

Mannen worden meer gediscrimineerd dan vrouwen

In het grootste deel van de ontwikkelde wereld zijn mannen over het algemeen meer benadeeld dan vrouwen – niet in de laatste plaats in Nederland. Dit laat een grootschalig onderzoek zien dat veel wijdverspreide feministische mythen verplettert, zo blijkt uit het artikel van RT.

De onderzoekers achter de studie, die is gepubliceerd in het gerenommeerde PLOS, merken op dat de methoden die momenteel worden gebruikt om de gelijkheid van mannen en vrouwen te meten, te subjectief zijn om problemen te benadrukken waarmee vrouwen worden geconfronteerd.

De nieuwe, eenvoudigere index die de Amerikaanse en Britse onderzoekers hebben geproduceerd, geeft een heel ander beeld van de situatie van mannen dan de gebruikelijke. De index richt zich op onderwijskansen, gezondheid en kwaliteit van leven.

De resultaten tonen aan dat mannen in 91 van de onderzochte landen meer benadeeld zijn dan vrouwen, terwijl vrouwen in 43 landen meer benadeeld zijn dan mannen. Zowel in de VS en Nederland als in de meeste andere Europese landen zijn mannen slechter af dan vrouwen.

Met betrekking tot Nederland verklaren de onderzoekers onder meer dat mannen duidelijk een slechtere gezondheid hebben. Ondanks dat Nederland een goede toegang tot gezondheidszorg heeft, is er geen systematische strategie om mannen te betrekken bij preventieve gezondheidszorg.

– Geen enkele bestaande methode voor het meten van gendergelijkheid houdt volledig rekening met de moeilijkheden die een onevenredig groot deel van de mannen in veel landen ondervindt. Ook wordt niet volledig rekening gehouden met de mate waarin een bepaald land het welzijn van al zijn burgers bevordert, aldus een van de onderzoekers, Gijsbert Stoet.

– Als men in plaats daarvan gendergelijkheid meet op een manier die de ene sekse niet bevoordeeld, krijgt men een ander beeld dan het beeld dat gewoonlijk in de media wordt gepresenteerd, vervolgt Stoet.

Bron:

Men face MORE discrimination than women according to new research

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Mannen worden meer gediscrimineerd dan vrouwen

 1. Mannen worden al benadeeld in scheiding.
  De man moet altijd bloeden ongeacht dat de vrouw vreemd geweest is waar het huwelijk door stuk is gelopen daar wordt ze nog voor beloond ook in vorm van alimentatie.
  Door de rechtbank ook het recht systeem is zo corrupt als het maar kan .

  Like

 2. Duchesne // januari 7, 2019 om 12:53 //

  Sorry Peter, maar vrouwen worden in een scheiding meer rechtenloos dan je denkt, en ze hebben hun vrijheid niet meer tot de kinderen 18 zijn….ik het tweemaal meegemaakt, dat een moeder bij de grens in de problemen kwam omdat de ex geen verklaring van reizen had getekend, en dit ging over het eigen land weer in willen gaan…..

  Ook kan je vrij eenvoudig onder enige alimentaite plicht uit komen, kwestie van opnieuw een nest fokken, even niet werken en je voor de prijs van een zak hondenvoer per maand als minimum zit je nog vast aan kinder alimentatie…

  Nee, een vrouw die van haar man af wil of eruit word gegooid doet er wijs aan heel erg goed op te letten op echt alles qua geld en rechten, en wijsheid is om voogdij volledig te nemen want ander ben je als vrouw slaaf voor jaren……je vrijheid ben je met kinderen echt kwijt en zo meer….zakelijk zijn bij een scheiding en toch netjes is zeldzaam, vooral achteraf ontdek je dan wat er allemaal nog had moeten worden geregeld….

  Like

 3. Duchesne // januari 7, 2019 om 12:54 //

  maar iets heel anders : wat is er met de identitaire beweging gebeurd, zijn die allemaal opgepakt en ergens geinterneerd of vergast ofzo, je hoort niets meer…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s