Nieuw

Afrikaanse kardinaal betreurt de ontwikkelingen in Europa: “Andere culturen zullen het overnemen”

Naast de wens van de paus voor meer migranten naar Europa is er een videoclip met een tegenovergestelde boodschap van een van zijn naaste adviseurs. Het is de Afrikaanse kardinaal Robert Sarah die in een interview uitlegt dat Europa zijn wortels verloren heeft. Sarah ziet duidelijke problemen met een laag geboortecijfer en een invasie van mensen met verschillende culturen.

De uitspraak van paus Franciscus dat we ons “een migrant moeten voelen” en dat het een “morele verantwoordelijkheid is om migranten te ontvangen”, krijgt een tegenwind van een prominente stem in de rooms-katholieke kerk. De uitingen in een vroegere videoclip worden nu in de sociale media belicht.

LEES MEER: Paus: “Morele verantwoordelijkheid” van de westerse samenleving om meer immigranten te ontvangen

In november 2016 interviewde de Franse nieuwssite Boulevard Voltaire de Afrikaanse kardinaal Robert Sarah, een van de naaste medewerkers van de paus. In het interview vermeldt de verslaggeefster dat zij heeft begrepen dat de kardinaal zich zorgen maakt over de ontwikkelingen in Europa. Dan vraagt ze – wat is er verontrustend?

De kardinaal die in Guinee in West-Afrika is opgevoed en eerder in Frankrijk, Jeruzalem en Rome heeft gestudeerd, betreurt de ontwikkeling van meer culturen in Europa. Sarah is van mening dat er tekenen zijn dat Europa en het Westen hun wortels verloren hebben. Hij gelooft ook dat het nog erger zal worden.

– Een boom zonder wortels sterft. Ik ben bang dat het Westen zal sterven.

Sarah baseert zijn angst op de lage geboortecijfers in Europa. Dit terwijl op hetzelfde moment veel andere mensen Europa “binnenvallen” en hun manier van leven en culturen meenemen.

– Stap voor stap zullen deze je in aantal domineren. Om dan het continent helemaal te veranderen.

Het interview van tien minuten is ingekort tot de specifieke kwestie van de toekomst van Europa en vertaald in het Engels. In de afgelopen 24 uur is de videoclip in de sociale media viraal geworden. In verschillende reacties wordt Sarah geprezen om zijn duidelijke visie op de ontwikkelingen in Europa.

“Recht om onderscheid te maken tussen vluchtelingen en migranten”

Het is niet de eerste keer dat de kardinaal in de media wordt opgemerkt. In 2017 sprak Sarah op een conferentie in Polen waar hij uitlegde dat “elk land het recht heeft om enerzijds politieke en religieuze vluchtelingen die hun land van herkomst ontvluchten en anderzijds economische migranten die alleen maar van territorium willen veranderen te onderscheiden”, zonder de wil om zich aan te passen aan de cultuur van het nieuwe land.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Afrikaanse kardinaal betreurt de ontwikkelingen in Europa: “Andere culturen zullen het overnemen”

 1. Elke (basis) school zou een Bill Warner als geschiedenis docent moeten hebben!

  Liked by 2 people

 2. Als alle blanken dood zijn geen centjes meer uit Europa, niet zo leuk misschien

  Like

 3. Die mens is net gelukkig. Anders had hij dat al veel eerder aangegeven.

  Like

 4. we moeten ons een migrant voelen? zegt die meneer uit Rome
  ik heb het artikel van de paus nog even gelezen en hij zei we moeten degenen die op onze deuren kloppen verwelkomen, nee meneer de paus ze komen tzt op onze deuren kloppen om onze huizen in te nemen, hij zei mensen die op zoek zijn naar een beter leven, maar dat onze levens verpest worden gaat hij aan voorbij
  deze kardinaal ziet wel dat dit niet goed gaat
  ze kunnen elkaar vluchtelingen dus al niet uitstaan ze nemen de oorlog mee en gaan hier in Europa daar verder mee.
  andere culturen zullen het over nemen, goh die hadden wij nog niet zien aankomen,bedankt valse paus en de rest van dat zooitje dat de Europeaan ook weg wil hebben uit nota bene ons continent
  ik zag gisteren op tv een documentaire van de Apolo 8 daarin zag je hoe de aarde er vanaf de ruimte uit ziet, een mooie planeet die door zijn bewoners totaal verpest wordt en waarvoor ?

  Like

 5. Was deze Afrikaanse kardinaal maar paus geworden…hem kunnen ze niet beschuldigen van racisme omdat hij zelf donker is dus hij mag de waarheid zeggen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s