Nieuw

Het korte, naïeve leven van Zaida Catalán

Voormalige groene partijpolitica van de Zweedse milieupartij Zaida Catalán (†)

Waarschijnlijk heeft u gehoord over de twee jonge Scandinavische vrouwen die onlangs in Marokko door islamisten zijn vermoord en onthoofd. Ze zijn niet de enigen. Hier is iemand waar u misschien nog niet van gehoord hebt, Zaida Catalán, een Zweedse politica die in maart 2017 in Congo werd doodgeschoten en onthoofd.

Wat deed ze daar, zou u zich kunnen afvragen, in dat shit-hole van corruptie, armoede en rebellie? Controleerde ze de Kamuina Nsapu-militie, die verantwoordelijk was voor de onthoofding van veertig politieagenten? Nee. Zij en een Amerikaan controleerden samen met de rebellen de gruweldaden van de regering als onderdeel van een missie van de Verenigde Naties. De New York Times beschrijft haar dood:

“Spannende ontwikkeling”, schreef ze eind januari in haar dagboek. “Ik kan deze rotzak misschien bij de lurven grijpen. Verdomme!”

Een paar weken later trok Catalán, een onderzoekster van de Verenigde Naties met weinig opleiding en geen veiligheidsuitrusting of ziektekostenverzekering, naar een afgelegen gebied vol met militiestrijders om de daders te vinden achter een bloedbad in de Democratische Republiek Congo.

Een korrelige mobiele telefoonvideo laat zien wat er daarna gebeurde: Een groep mannen met geweren en rode banden leiden Catalán, een 36-jarige Zweeds-Chileense, in een bos met haar Amerikaanse collega Michael J. Sharp, 34. De twee onderzoekers zijn op blote voeten.

Sharp begint te ruziën. Hij en Catalán worden op de grond gedwongen. Plotseling worden er schoten afgevuurd, waarbij Sharp als eerste wordt geraakt. Catalán schreeuwt en probeert te vluchten voor dekking. Ze wordt twee keer geraakt.

Hun lichamen werden weken later ontdekt in een ondiep graf, zorgvuldig naast elkaar gelegd, in tegengestelde richting.  Catalán was onthoofd. Haar hoofd was meegenomen.

Hier is wat je uit deze tragedie kunt halen. Ten eerste; Zaida Catalán wilde als groene partijpolitica van de Zweedse milieupartij de planeet redden. Ten tweede; ze geloofde in het concept van moedige rebellen die strijden tegen de onderdrukking van de regering. En als “waarnemer” van de V.N. geloofde ze in internationalisme en globalisme. En nu is dat aantrekkelijke hoofd aan de bovenkant van de pagina niet langer bevestigd aan het mooie lichaam dat je hiernaast op een motorfiets ziet.

De reden hiervoor is niet Congo, dat altijd al zo is geweest zoals het nu is, een gewelddadige, achtergebleven, gevaarlijke regio. De reden hiervoor is dat jonge Zweedse vrouwen, en blanke vrouwen in het algemeen in het Westen, in hun progressieve scholen een vals verhaal hebben gekregen. Zij geloven in feite dat ras een sociale constructie is, dat alle mensen in principe vriendelijk zijn, dat regeringen over het algemeen onderdrukken en dat de boeren over het algemeen onderdrukt worden.

Ze geloven in deze bizarre fantasie en ze sterven, en zullen blijven sterven, totdat de regeringen in het Westen de westerse onderwijsinstellingen op grote schaal opruimen. Tot die gelukkige dag zullen er meer mooie hoofden worden afgesneden. Geef dus niet de schuld aan Congo. Congo is wat het is.

Geef jezelf de schuld voor het ondersteunen van schoolsystemen die onze vrouwen doden.

Bron:

The Short, Crazy Life Of Zaida Catalán

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7470 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Het korte, naïeve leven van Zaida Catalán

 1. Gladiator // januari 6, 2019 om 23:47 //

  Beste Rommel,

  Wederom een heel helder en top geschreven stukje waarvoor mijn complimenten en……
  By the Way,

  Je moest eens weten waar ik vanavond nog het allerliefste mee zou beginnen ondanks dat ik een vreselijke bloedhekel heb aan opruimen…….

  Mijn tip, laat de kids thuis en leer ze zelf het een en ander, geloof me, kids zijn veel slimmer dan menigeen denkt en deze zullen met zekerheid een heel stuk verder komen in hun niet geïndoctrineerde leven……met wel als voorwaarde dat gelijktijdig het indoctrinatietoestel, ook wel TV genaamd direct zichtbaar de deur uit wordt gesodemieterd!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 2. ik ga dat compliment nog even fijn koesteren voordat mijn geweten het uit mijn handen trekt en opdraagt te vermelden dat het artikel niet uit de geest van het ego van Rommel is ontsproten, maar slechts een vertaling, Knuffel knuffel compliment. Bye bye, tot nooit weer ziens. Pinkt een traantje weg.

  Liked by 1 persoon

 3. Niet verkracht? Dat valt dan weer mee. En inderdaad goed geschreven.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // januari 7, 2019 om 00:03 //

  Kijk dit maar even hoe dat gaat in het onderwijs

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // januari 7, 2019 om 03:37 //

  Eerst doodgeschoten en toen onthoofd is erg humaan.

  Liked by 1 persoon

 6. skeeter // januari 7, 2019 om 04:57 //

  Ook nog een gevalletje naive canadezen in Burkina f(i)as(c)o. Ook nog van Quebec, ruimt mooi op.
  https://nationalpost.com/news/world/quebec-woman-and-travel-companion-feared-missing-in-burkina-faso-family-says

  Like

 7. Ze ziet er zo speciaal uit… Zo bevoorrecht.

  Like

 8. Fransdo // januari 7, 2019 om 11:15 //

  Inderdaad goed geschreven wie het dan ook geschreven heeft. De les die we hieruit ook kunnen trekken dat Kongo in Kongo moet blijven en dat we die waanzin niet hier heen moeten halen.

  Maar inderdaad, als je opgegroeid bent met naïviteit dan is dat er met geen stokslagen meer uit te krijgen. Het allerergste is nog dat wij dit al minstens 10 jaar roepen maar nog steeds tegen onze wil geconfronteerd worden met dit soort van Linkse naïviteit.

  Flikker toch op. Wil jij lekker naïef zijn? Prima, fijn doen maar doe het dan zo dat ik daar gen last van heb en dat heb ik nu wel.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // januari 7, 2019 om 12:40 //

  Maar er zijn wel foto’s en dat is goed, voor altijd bij ons.

  Liked by 1 persoon

 10. Dood gemaakt en onthoofd…….
  Tja!

  Ten tijde van ‘Kuifje in Afrika´werden de hoofden nog gewoon gekookt en aansluitend ‘leeggelepeld’.
  (maar ja,… da was vroeghah en vroeger was alles bete ,……sorry!)

  Hoe dan ook,…tenzij de ‘kookpot´ uit bovenstaand verhaal is weglaten, zou je dus kunnen concluderen dat er inmiddels enige progressie gaande is in donker Afrika.
  Toch…??!

  ——–

  Overigens denk ik niet dat je met de hedentendaagse mogelijkheden mbt info vergaring aangaande de gewoonten en gebruiken van hele en halve wilden inzake de hoofdrolspeelster nog kunt spreken van ‘naïviteit’ icm voornoemde groepen.
  Beter houden we ’t op stelselmatige realiteitsontkenning doorspekt met een forse hoeveelheid stupiditeit.
  Helaas echter zijn die laatste twee begrippen toch echt nodig wil je -zoals, in dit geval de linkse troela- kunnen blijven geloven in het door henzelf bedachte ‘adagium’ tw. de ‘maakbare wereld’.

  Tenslotte geldt op ´links’; iedereen op deze wereld is LIEF !
  (ook al is dit dan ‘theoretisch gezien’ en vanachter een buro bekeken)

  Liked by 1 persoon

 11. skeeter // januari 7, 2019 om 20:38 //

  Kunnen we geen georganiseerde reizen daar naar toe hebben voor alle linkse knuffel maloten?

  Liked by 1 persoon

 12. Je moet aan jezelf werken om gelukkig te worden, maar daar zijn ze te lui voor.
  Stik er verder maar in, in uw betweterigheid.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Het korte, naïeve leven van Zaida Catalán | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s