Nieuw

Gejammer op de Sea-Watch3: “We zijn geen vissen” – asielzoeker springt desondanks van boord

Screenshot YouTube

Sinds ongeveer twee weken vaart de Duitse Sea-Watch3 op de Middellandse Zee en probeert hij zijn 32 “gereddenen” in Europa met alle middelen die hem ter beschikking staan, van de hand te doen. De migranten worden langzaam maar zeker boos en sommigen springen zelfs “uit wanhoop”overboord, zeggen ze. Nu krijgen de zelfbenoemde goedmensen en redders een prominente ondersteuning: de SPD-afgevaardigde Helge Lindh ging op vrijdag aan boord van de “Sea-Watch 3” en doet mee aan de algemene klaagzang.

De “migranten” of illegale binnendringers uit Afrika worden na twee weken op zee en bij het slechte weer steeds meer “gefrustreerd”, meldt het persbureau Reuters. Velen zijn zeeziek vanwege het geschommel en voelen zich daardoor logischerwijze slecht.

Het schip vaart in ruwe zee en harde wind nog steeds in Maltese wateren. Maar de stemming aan boord is naargeestig: “Wij zijn hier op dit schip en begrijpen niet wat hier gebeurt”, verklaart de toekomstige Europese nieuwkomer Bob Kiangala uit de Democratische Republiek Congo. “We zijn geen vissen, we zijn geen haaien, we zijn mensen zoals iedereen. We hebben deze oversteek gemaakt, hebben ons leven gewaagd om naar Europa te komen, en nu we zijn aangekomen, wijst Europa ons af en weten we niet waarom”, zegt Kiangala tegen Reuters.

Uit wanhoop over de situatie sprong een van de “gereddenen” op vrijdag van boord om naar de kust van Malta te zwemmen. Onder toezicht van camera’s heeft de bemanning hem weer met grote media-impact uit het water gevist.

Het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini liet niet lang op zich wachten: Italië zou geen bootvluchtelingen meer toelaten. “De Italiaanse havens zijn gesloten, we hebben al te veel mensensmokkelaars verwelkomd, we hebben al te veel smokkelaars verrijkt”, deelde hij op Twitter mee. De mensensmokkel moet worden gestopt. Mensen die de oorlog ontvluchten zouden per vliegtuig kunnen komen, wat velen van hen dan ook doen, maar niet per boot. “We kunnen medicijnen, voedsel en kleding sturen, maar geen chantage meer. Ik ben niet van gedachten veranderd”, aldus Salvini.

De “reddingsbemanning” is in goede stemming, alleen een beetje moe in het gezicht vanwege de slechts 5 uur slaap die ze ze aan boord zouden krijgen, maar de zogenaamde vluchtelingen zouden de eerste tekenen van stress en mentale vermoeidheid vertonen, klaagt persbureau Reuters.

SPD-parlementslid Helge Lindh is het daarmee eens en eist dat Europa en Duitsland de “vluchtelingen” onmiddellijk opvangen. Dit is “noodzakelijk, correct en menselijkerwijs vereist”, stelt de 42-jarige Germanist en SPD politicus in een Twitter-video met een bibberend gezicht aan boord van de licht schommelende Sea-Watch3.

“Dezze getraumatiseerde mensen, waaronder drie kinderen van één, zes en zeven jaar oud, worden blootgesteld aan koude, winterse stormen, zeeziekte en steeds schaarser wordende eet- en drinkrantsoenen…. Eén scène vat de waanzinnige situatie op een schokkende manier samen. Een jonge West-Afrikaan is voor onze ogen overboord gegaan. Hij wilde naar wal zwemmen. Godzijdank kon hij uit het water gered worden. In de kou en de wind zou hij geen kans hebben gehad. Hij was tot het uiterste bereid, gedreven door deze krankzinnige situatie in de schaduw van Europa. De mensen die ik hier heb ontmoet, worstelen als vluchtelingen in nood op zee om te overleven”, beschrijft het EPD-parlementslid zijn traumatische ervaringen in Focus.

Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en zijn kompanen hebben nog niet gereageerd op de hartstochtelijke oproep.

Bron:

Gejammer auf der Sea-Watch3: „Wir sind keine Fische“- Migrant springt trotzdem von Bord

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7485 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Gejammer op de Sea-Watch3: “We zijn geen vissen” – asielzoeker springt desondanks van boord

 1. Ik kan er niet mee zitten. Breng die lui terug waar ze vandaan komen. Willn ze dat niet, kiep ze dan gewoon overboord. Een keihard, onmenselijk standpunt, ik weet maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ik laat me niet chanteren door zielige verhalen. Daar komt nog bij dat ik voor geen enkele vluchteling meer wens te betalen. Ook niet voor die zogenaamde vluchtelingen die er al zijn.

  Like

 2. Gekloot // januari 6, 2019 om 17:31 //

  @Scherpschutter1943 ik wil er ook niet voor betalen maar belasting betalen we toch. BTW van 6 naar 9%.

  Like

 3. Beste gekloot, de afrekening met de boven ons gestelde die deze diefstal op grote schaal plegen, gaat in de toekomst nog komen. De staat is je ergste vijand.

  Liked by 1 persoon

 4. Fransdo // januari 6, 2019 om 18:43 //

  Bij mij werkt dit op mijn gevoel voor humor.

  De migranten worden langzaam maar zeker boos en worden steeds meer gefrusteerd. Dat is dan wel opmerkelijk gedrag voor een vluchteling die net is gered en nu dus veilig is. Of zou er iets anders achter die boosheid zitten? Misschien een beetje klein kind gedrag dat zijn zin niet krijgt?

  Die frustratie kan ik me overigens wel voorstellen voor een economische migrant cq. potverteerder. Heb je godverdomme net zo’n mooi plannetje gemaakt voor gratis geld, woning, Zorg en een leven lang uitkering, werkt dat pleures Europa opeens niet meer mee. Krijg de tering? Ja en natuurlijk zegt een van de weinig echte mannen met ballen in Europa die nog geen slachtoffers is geworden van het transgenderprogramma van de globalisten dan dat we al te veel mensensmokkelaars hebben verrijkt zoals ook de NGO’s. Voor die smokkelaars is het natuurlijk een win- win- winsituatie. De smokkelaars krijgen geld en de gesmokkelden ook. Dus waarom er mee stoppen? Tot nu toe is er nog altijd de een of andere gek geweest, te dom om zelf na te denken, die er weer intuinde en ze ergens aan land liet komen.

  Ik las nog elders dat ze Salvini hadden aangeklaagd vanwege het schenden van de mensenrechten net alsof Salvini ze in die situatie had gebracht. Nou, prettige wedstrijd dan . Nee dat zijn toch echt de mensensmokkelaars geweest. En dus ga zelf maar terecht gaan vanwege grove schending van de mensenrechten en mensensmokkelaardij. Vraag me wel af waarom dat overigens nog niet gebeurd is.

  Als die boot ergens gaat aanmeren dient de bemanning gearresteerd en voorgeleid te worden vanwege mensensmokkel en schending van de mensenrechten, dan leren de overblijvenden het wel snel af. Salvini was ten minste nog bereid om kleren, medicijnen en voedsel te sturen.

  En die mensensmokkelaars wat deden die?
  En hoezo vluchtelingen en gevlucht waarvan? De oorlog in Syrië is nagenoeg afgelopen op een klein gebiedje na, totaal veilig.

  En waarde mensensmokkelaars, jullie frustratie komt mede omdat jullie eigen argumentatie inmiddels is achterhaald. De vluchtelingensmoes is inmiddels uitgewerkt en wij laten hier alleen nog maar mensen binnen die onze vacatures kunnen vervullen, de vergrijzing begeleiden en die niet meteen om een uitkering vragen, kort samengevat mensen die iets toevoegen. Inmiddels hebben we Marrakesh en dus zouden jullie je tandartsen, hersenchirurgen, neurologen en specialisten interne geneeskunde die bij jullie aan boord zijn met weinig moeite kwijt moeten kunnen.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik blijf bij de Russische aanpak voor dit soort tuig. Het liefst zie ik Rusland onze middellandse zee verdedigen.
  Dan weet ik zeker dat het secuur en grondig zal gebeuren.

  Liked by 1 persoon

 6. antiislamnu // januari 6, 2019 om 19:46 //

  Er is geen oorlog meer dus breng ze gewoon aan wal in Libië daar kwamen ze vandaag zijn ze in ieder geval weer veilig aan land.

  Like

 7. trebor2110 // januari 6, 2019 om 22:25 //

  Like

 8. Ik heb van dat gejammer geen last.

  Like

 9. Gekloot // januari 8, 2019 om 14:28 //

  Waarom vaart zo’n schip onder Nederlandse vlag? Zou dat niet verboden moeten of kunnen worden.

  Like

 10. Gekloot // januari 9, 2019 om 16:07 //

  Hoor net de 32 plus de 17 gelukzoekers op de Albrecht Penck verdeeld gaan worden over 8 landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Ierland, Italië, Roemenië en Luxemburg.

  Ook de 200 andere gelukzoekers die al op Malta verblijven worden als teken van goede wil verdeeld. Dus reken maar uit. Dacht dat er meer landen waren in Europa!

  Like

 11. Fransdo // januari 9, 2019 om 16:31 //

  Oh, noemen we het tegenwoordig zo? Niet langer vangen we vluchtelingen op, arbeidsmigranten, cultuurverrijkers, vacaturevervullers, vergrijzingsbestrijders maar nu doen we dat als teken van goede wil. Godverdomme, is die politiek nou zo dom of ben ik nou zo slim? En wat doen we met de volgende lading? En wat doen we met die mensensmokkelaars die ze opgehaald hebben? Vervolgen we die meteen vanwege mensensmokkel …………… als teken van goede wil?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s