Nieuw

Geen geheime echtscheidingen meer – Mannen in Saoedi-Arabië moeten hun vrouw voortaan een SMS sturen als ze haar aan de kant zetten

Saoedi-Arabië heeft een nieuwe verordening aangenomen die vereist dat rechtbanken vrouwen via sms op de hoogte brengen als ze gescheiden zijn. De vooruitstrevende wet is bedoeld om de voorliefde van het koninkrijk voor “geheime echtscheidingen” aan te pakken.

Vóór de nieuwe regel konden Saoedische mannen hun huwelijken beëindigen zonder hun vrouwen daarvan op de hoogte te stellen, meldt RT. Vanaf zondag zullen de rechtbanken van het land de opdracht krijgen om vrouwen via sms’jes te informeren dat hun huwelijken voorbij zijn.

De verordening, die een opvallende gelijkenis vertoont met de tactiek van twaalfjarigen om relaties te beëindigen, heeft tot doel ervoor te zorgen dat vrouwen zich bewust zijn van hun burgerlijke staat en de nodige wettelijke maatregelen kunnen nemen om rechten zoals alimentatie te beschermen.

Vorig jaar werd een decennialang rijverbod voor vrouwen teruggedraaid, wat betekent dat een Saoedische vrouw nu door de straat kan rijden terwijl ze tegelijkertijd een tekstbericht ontvangt dat haar man haar heeft verlaten. Ze zal wel eerst de toestemming van haar man nodig hebben om een rijbewijs te krijgen, natuurlijk. Ook zal haar getuigenis voor een scheidingsrechtbank slechts de helft waard zijn van die van haar man. Regels zijn regels!

Het gemak van een sms-scheiding is echter geen Saoedische uitvinding. Een fatwa uitgegeven door de Turkse Directie voor Religieuze Zaken in december 2017 bepaalde dat ongelukkige huwelijken kunnen worden ontbonden via telefoongesprek, fax, brief of zelfs sms, met behulp van een methode die bekend staat als een “triple talaq” echtscheiding.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (555 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

2 Comments on Geen geheime echtscheidingen meer – Mannen in Saoedi-Arabië moeten hun vrouw voortaan een SMS sturen als ze haar aan de kant zetten

 1. antiislamnu // januari 6, 2019 om 19:28 //

  Wat is de islam toch een schitterend geloof
  Verbijstering over Saudi-Arabië in VN-vrouwenrechtencommissie – https://nos.nl/l/2170028

  Like

 2. Jochem Jaarsma // januari 6, 2019 om 20:34 //

  … en dan al rijdende betrapt worden op lezen SMS-je en alsnog gestenigd worden … hoe tragisch kan het leven zijn

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s