Nieuw

Nieuwe president zuivert Brazilië van communistische ambtenaren

"De samenleving heeft verklaard dat het genoeg is met socialistische en communistische ideeën." Meer dan 300 ambtenaren met tijdelijke contracten worden ontslagen en er wachten er nog meer.

Foto: Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Bron: Wikimedia. Auteur: Pozzebom/Agência Brasil.

President Jair Bolsonaro is begonnen met het ontslaan van regeringsfunctionarissen die communistische opvattingen hebben. Volgens de krant Noticias is het besluit tijdens de eerste kabinetsvergadering met de president genomen.

– De samenleving heeft verklaard dat het nu genoeg is met de socialistische en communistische ideeën die ons in de loop van de afgelopen 30 jaar tot de huidige chaos leidden, zei stafchef Onyx Lorenzoni over het besluit, schrijft bigleaguepolitics.

– Het heeft geen zin om een bestuur te hebben zoals we dat nu hebben, met mensen die andere ideeën of een andere vorm van maatschappelijke organisatie verdedigen, ging hij verder.

LEES MEER: De nieuwe president van Brazilië belooft om “de marxistische rotzooi” op te ruimen

Volgens Lorenzoni zullen meer dan 300 ambtenaren met een tijdelijk contract, waarvan wordt aangenomen dat ze een communistische visie hebben, worden ontslagen van hun diensten, en men zal ook doorgaan met het identificeren van dergelijke ambtenaren.

LEES MEER: Brazilië’s president Jair Bolsonaro: Strafbladloze burgers mogen vuurwapens dragen en op gewapende criminelen wordt voortaan geschoten om te doden

“De Trump van de tropen”

Bolsonaro staat er om bekend dat hij op Trump lijkt en wordt door sommigen “Trump of the Tropics” (Trump van de tropen) genoemd. De bijnaam komt voort uit zijn anti-establishment retoriek, zijn gewaagde handelswijze , en zijn belofte dat, net als Trump, de ambassade van het land in Israël zou verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Trump heeft Bolsonaro op Twitter geprezen, waaraan de Braziliaanse president heeft beantwoord.

Bron:

Brazilian President Bolsonaro is Axing Known Communists from Government Posts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s