Nieuw

Gemaskerde ‘jongeren’ gooiden kanonslag in kinderwagen: “Het is volledig ontspoord”

© Ben Garisson

De nacht voor oudejaarsavond gooiden een groep jongeren een kanonslag in een kinderwagen op de Köpmangatan in Nordost. In de wagen lag een baby van drie maanden te slapen. – Een uiterst laakbare handeling, zegt politieagent Mikael Hedström. De vader van het kind slaagde erin om de kanonslag eruit te halen vlak voordat-ie tot ontploffing kwam.

Zoals Arbetarbladet eerder heeft vermeld, is het de afgelopen dagen in Gävle zeer chaotisch geweest met ‘jeugdige personen‘ die mensen met kanonslagen en vuurpijlen hebben aangevallen, vuurpijlen in vuilnisbakken en containers schoten, zodat het begon te branden.

Vooral in de woonwijk Nordost maar ook in Andersberg. Er zijn ook incidenten geweest in Sandviken [N.v.d.r. migrantenwijken].

– Er hebben zich veel onaangename gebeurtenissen voorgedaan, zegt Mikael Hedström, persvoorlichter van de politie in Gävle.

Hij werkt al dertig jaar als politieagent en zegt dat hij nog nooit zoiets heeft gezien.

– Het is alsof het volledig is ontspoord.

De ‘jongeren‘ zijn gemaskerd en hebben op een onverantwoorde manier vuurwerk en vuurpijlen afgeschoten. Onder andere in trappenhuizen en in brievenbussen.

2015: Raketwetenschappers stromen Zweden binnen!
2016, 2017, 2018: Raketwetenschappers begrijpen het verkeerd en schieten vuurpijlen af op volksverzamelingen, in winkelcentra en op de politie.
2019: Vuurpijlen worden verboden! [N.v.d.r. sinds 1 januari dit jaar is er in Zweden een verbod op de verkoop en het gebruik van vuurpijlen]. (Beeld van Politiskt Inkorrekt)

Een van de ernstigste gebeurtenissen vond op de avond voor oud en nieuw op de Köpmangatan plaats, waar men een brandende kanonslag in een kinderwagen met een slapende baby gooide.

– Gelukkig was zijn vader in staat om de kanonslag snel te pakken en weg te gooien voordat-ie explodeerde. Anders had het slecht kunnen aflopen. Het zou een hele harde knal moeten zijn geweest, zegt Mikael Hedström.

De gebeurtenis wordt geclassificeerd als een poging tot ernstige geweldpleging. Er wordt echter nog steeds niemand verdacht.

– Om iemand te vervolgen moet je zien wie wat heeft gedaan en het is in dit geval problematisch geweest, niet in de laatste plaats omdat de ‘jongeren‘ gemaskerd zijn, zegt Mikael Hedström.

De politie is meerdere malen naar Nordost gegaan, maar de ‘jongeren hebben zich in verschillende richtingen begeven.

De avond voor oudejaarsavond kreeg een politiepatrouille ook tafelservice uit een raam van een appartement op de Köpmangatan op de auto gegooid. Ze konden echter niet vinden welk raam.

– We weten dat het al een tijdje een puinhoop is, vooral in Nordost en in het weekend is het echt geëscaleerd. Politie, scholen en sociale diensten moeten samenwerken om hier toegang tot te krijgen, zegt Mikael Hedström.

Bron:

Maskerade ungdomar kastade smällare i barnvagn: “Har helt spårat ur”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Gemaskerde ‘jongeren’ gooiden kanonslag in kinderwagen: “Het is volledig ontspoord”

 1. Frans Gerards // januari 5, 2019 om 20:48 //

  Er moet vooral veel zwaarder gestraft worden en voor mij mag de politie met scherp op dat tuig schieten, dan hoef je ze niet te zoeken meer.

  Like

 2. Duchesne // januari 5, 2019 om 21:24 //

  Wie mag het oplossen?

  Like

 3. syberspees // januari 6, 2019 om 01:20 //

  Dit is toch te hufterig voor woorden, wat een tyfusvolk!
  Mijn bloed kookt! Ik weet hier wel enkele oplossingen voor!
  Gewoon willekeurig afschieten die lui!

  Like

 4. U begrijpt wel welk volk Dit geweest is die hiervoor in staat is .
  Meestel dragen zij een klein zwart baartje !!!!!!!

  Like

 5. Simpel. Totaal verbod op gezichtsbedekkende kleding en totaalverbod op verkoop en bezit van vuurwerk! Met dank aan de immigranten. Zo zullen de echte Zweden waarschijnlijk de migranten “dankbaar zijn”. Hoe moeilijk kan het zijn.

  Like

 6. Gekloot // januari 6, 2019 om 14:21 //

  Totaal verbod op gezichtsbedekkende kleding is m.i. niet logisch. Denk maar eens aan de integraalhelmen.

  Like

 7. Mijn bloed kookt ook. Kijk ook eens naar de autobranden in Nederland. Het is echt niet zo moeilijk om hier iets aan te doen, maar de politieke wil ontbreekt.

  Like

 8. Duchesne // januari 6, 2019 om 17:32 //

  Vanuit de politiek zal geen oplossing komen, dit is hun zaaiwerk, dit is hun oogst, hun moment van glorie…..

  Like

 9. trebor2110 // januari 6, 2019 om 21:48 //

  bestaan die nog dan kanonslagen dat was in mijn tijd maar die van nu zijn toch geen kanonslagen maar dat zijn bommetjes

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s