Nieuw

40.000 vrouwen in Zweden slachtoffer van genitale verminking – Sociaal Democraten politica:  “Schuld van het patriarchaat”

Steeds meer vrouwen in Zweden zijn nu op zoek naar zorg voor genitale verminking. In een reactie op het nieuws schrijft de Sociaal Democraat top-politica Veronica Palm dat het “patriarchaat” moet worden verpletterd.

Sveriges Radio meldt dat steeds meer vrouwen in Zweden zorg zoeken voor problemen na genitale verminking.

Volgens SR is het onduidelijk hoeveel vrouwen in Zweden precies getroffen worden door genitale verminking.

De laatste cijfers van de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn laten echter zien dat het waarschijnlijk om ongeveer 40.000 vrouwen gaat, waarvan 7.000 kinderen.

Dit is gebaseerd op de hoeveelheid vrouwen die uit landen in Afrika komen waar genitale verminking veel voorkomt. Het ritueel komt echter ook in het Midden-Oosten voor, waardoor het cijfer waarschijnlijk nog hoger ligt.

Maar wanneer de Sociaal-Democratische feministe Veronica Palm het nieuws becommentarieert, laat ze het belangrijke buitenlandse aspect achterwege.

In plaats daarvan schrijft ze “Zweedse vrouwen”, ondanks het feit dat het volgens de oorspronkelijke bron over een buitenlands fenomeen gaat en dat genitale verminking van vrouwen sinds 1982 expliciet verboden is in de Zweedse wetgeving.

Ze verwijt de genitale verminking ook aan het “patriarchaat”.

“40.000 Zweedse vrouwen zijn onderworpen aan genitale verminking. Iedere vrouw heeft in elke situatie recht op haar eigen lichaam. Het patriarchaat moet overal verpletterd worden”, schrijft ze op Twitter.

In het commentaarveld zijn verschillende mensen verbaasd en zien de beschuldiging als een persoonlijke aanval.

“Ik kom uit een geciviliseerd land en heb geciviliseerde ouders en heb geciviliseerde leraren gehad en ben christen. Het zijn de kern-kiezers van de sociaal-democraten die zich hiermee bezighouden. Neem het intern op in de Stockholmse gemeenteraad”, schrijft een van hen.

“Het zijn niet de Zweedse mannen die genitale verminking uitvoeren. Het is een geïmporteerd probleem”, schrijft een ander.

“Het patriarchaat? Hoeveel genitale verminkingen had Zweden voor de migratiegolf? Bestrijd Veronika!”, schrijft iemand.

Volgens de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn gaat het bij genitale verminking vooral om een traditie of gewoonte binnen verschillende groepen. “In de islam is het een wijdverbreide opvatting onder bepaalde groepen dat genitale verminking van vrouwen voorgeschreven zou zijn”, schrijft men in een ouder document (PDF).

Bron:

Veronica Palm skyller könsstympning på “patriarkatet”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on 40.000 vrouwen in Zweden slachtoffer van genitale verminking – Sociaal Democraten politica:  “Schuld van het patriarchaat”

 1. skeeter // januari 5, 2019 om 18:09 //

  ruk de eierstokken er ook maar uit bij dat laagwaardig genetisch materiaal.

  Like

 2. Skeeter heb je gelezen in Frankrijk Somalische vrouw 24 jaar op Nieuwjaar haar 5de kind eruit geperst, meer kunnen ze niet als hele dagen liggen wippen

  Like

 3. Bied Veronica een kampeerreis in Marokko aan, tegen gereduceerd tarief, omdat ze alleen een enkeltje nodig zal hebben. In Marokkko zal ze geen last hebben van al die zweedse mannen die meisjes benijden. Ooh wacht……

  Like

 4. Achterlijk volk die linkse deugertjes!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s