Nieuw

Groot-Brittannië besteedt £200.000 om extremistische haatprediker Abu Qatada in Jordanië te beschermen

Groot-Brittannië besteedde bijna 200.000 pond om het welzijn van de extremistische haatprediker Abu Qatada te beschermen nadat hij in 2013 naar Jordanië was gedeporteerd.

Qatada’s ontmoetingen met artsen en mensenrechtenactivisten werden drie jaar lang gefinancierd door de Britse belastingbetalers, zo werd gemeld.

Theresa May, toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, zou in haar hoedanigheid van minister van Binnenlandse Zaken akkoord zijn gegaan met de voorwaarden toen ze minister van Binnenlandse Zaken was, ondanks het feit dat de “aanzienlijke kosten” voor de belastingbetaler “niet aanvaardbaar waren voor het publiek en niet aanvaardbaar voor mij”.

De “welzijnsbezoeken” waren bedoeld om Qatada, 59, te beschermen tegen marteling nadat hij uit het Verenigd Koninkrijk was geschopt na een bijna tien jaar durende strijd om hem te verwijderen, meldde de Times.

klik voor groter !

Qatada, die in 1993 asiel aanvroeg in het Verenigd Koninkrijk, werd gedeporteerd omdat hij een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid, en naar zijn geboorteland Jordanië gestuurd om te worden geconfronteerd met beschuldigingen van terrorisme.

De radicale islamistische geestelijke had mensenrechtenwetten gebruikt om te proberen in Groot-Brittannië te blijven, waarbij hij ontkende dat hij een extremist was en beweerde dat bewijs verkregen door marteling tegen hem kon worden gebruikt in Jordanië.

De strijd om hem te deporteren zou meer dan 1,9 miljoen pond hebben gekost.

Qatada werd vrijgesproken van de beschuldigingen van terreur in Jordanië in 2014, maar mag niet meer terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken besteedden respectievelijk 66.000 pond en 124.509 pond aan het toezicht op Qatada om zijn welzijn te waarborgen.

Het geld voor de “welzijnsbezoeken” werd gegeven aan het Adaleh Centre for Human Rights Studies in Jordanië, zo werd bekend na een WOB-verzoek.

Het conservatieve parlementslid Andrew Percy was woedend nadat hij hoorde over het geld dat werd besteed aan het monitoren van Qatada.

Hij zei: “Deze betalingen zijn belachelijk. Het geld dat we hebben uitgegeven….. is een belediging voor de Britse belastingbetaler.

Een woordvoerder van de regering zei: “We hebben ons ertoe verbonden om Abu Qatada tot drie jaar na de datum van zijn deportatie in juli 2013 te controleren, met regelmatige vergaderingen en telefoongesprekken.

“De laatste betaling hiervoor door het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken vond plaats in maart 2016.

Bron:

Britain spends £200,000 to protect extremist hate preacher Abu Qatada in Jordan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Groot-Brittannië besteedt £200.000 om extremistische haatprediker Abu Qatada in Jordanië te beschermen

  1. Rot mensen britten hebben niets beters te doen dan de boel tegen elkaar opzetten en geld verspillen dieren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s