Nieuw

Stad Amberg: Er is toch geen extreem-rechtse burgerwacht

De stad Amberg heeft de berichten in de media over een vermeende patrouillerende militie van rechtsextremisten tegengesproken. “Er is nooit zo’n patrouille in het stadsbeeld geweest en er is nog nooit een rechtse militie geweest”, vertelde stadswoordvoerder Thomas Grammel aan het redactienetwerk Duitsland.

Grammel benadrukte dat de reden voor de valse berichtgeving de verschijning van vier NPD-leden van Neurenberg in Amberg op zondag was. De mannen zouden een paar minuten door de stad in het rode westen hebben gelopen. Dan zouden ze weer naar huis zijn gegaan. “Daarna stroomde er een enorme mediagolf over de stad. We worden volledig ten onrechte gestigmatiseerd als een rechts bolwerk. Als Hooligans in opstand waren gekomen, zouden er geen meldingen zijn geweest.

Het was een verzinsel van de leugenpers

De woordvoerder van de stad spreekt de burgemeester tegen

Zo spreekt de stadswoordvoerder ook de burgemeester van Amberg, Michael Cerny (CSU) tegen. Eerder had hij het bestaan van patrouillegroepen aan de Mittelbayerische Zeitung bevestigd. Hij was “geschokt” door de omvang van de reacties op het geweld van afgelopen zaterdag.

Op die dag hadden vier asielzoekers in de stad Oberpfalz twaalf voorbijgangers aangevallen, beledigd en verwond. Een 17-jarige werd zo zwaar getroffen in het hoofd dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De daders uit Afghanistan en Iran zijn in hechtenis.

Junge Freiheit >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Stad Amberg: Er is toch geen extreem-rechtse burgerwacht

 1. Fransdo // januari 4, 2019 om 00:26 //

  Het is nog maar de vraag wat het nep-nieuws is. De bevestiging of de ontkenning.
  Misschien lopen ze nu zonder hesjes maar met hetzelfde doel.

  Like

 2. ieznogoedh // januari 4, 2019 om 13:09 //

  In Amberg gibt es doch keine “rechte Bürgerwehr”.

  Nee?
  Maar die zou er dan wel moeten zijn!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s