Nieuw

Meer dan 1000 auto’s in de hens in Frankrijk met Nieuwjaar

Nieuwjaar: meer dan 1.000 auto’s uitgebrand tijdens oudejaarsavond

We meldden op 1 januari dat er 99 auto’s in de fik waren gegaan in Saint-Denis, de jihaduitvalsbasis in Parijs, en 300 in heel Frankrijk, maar het blijken er nu dus veel meer te zijn. En 1000 komt ook meer overeen met de cijfers die we van voorgaande jaren gewend zijn.

Actu.orange:

Zoals elk jaar werd de oudejaarsavond gekenmerkt door overlast en werden veel auto’s in brand gestoken. Het is in Parijs en in de buitenwijken dat het cijfer het hoogst is, meldt BFMTV.

(Valt nog mee dat die het melden, want BFMTV is Macron-media)

250 voertuigen werden vernietigd door de vlammen, met inbegrip van ongeveer 50 die vlam vatten door de auto ernaast, volgens de ambtenaren van de wetshandhaving. Een cijfer hoger dan vorig jaar.

Ook werden tijdens deze oudejaarsavond in de Parijse regio 197 mensen om verschillende redenen in hechtenis genomen, zo meldt Le Parisien.

Ingezette politieversterkingen

De provincie is niet gespaard gebleven van dit fenomeen. In Straatsburg zijn volgens de politie 75 voertuigen uitgebrand. Volgens Ouest France zijn er ook 5 auto’s verbrand in Rennes, wat erop wijst dat de nacht stiller was dan vorig jaar.

In totaal werden in het hele land 1.031 voertuigen in brand gestoken en 510 mensen gearresteerd in Frankrijk, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag in een verklaring die op Twitter werd gepubliceerd.

In een aantal gevoelige gebieden was de politie echter versterkt en waren autowrakken en vuilniscontainers verwijderd om elk risico te voorkomen.

Vorig jaar werden 650 voertuigen in heel Frankrijk verbrand.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Meer dan 1000 auto’s in de hens in Frankrijk met Nieuwjaar

  1. Volgend jaar snipers op de daken, dan leren ze het wel af.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s