Nieuw

Gele Hesjes leider gearresteerd in Parijs

Eric Drouet. Screenshot

Eric Drouet werd woensdagavond gearresteerd. “Dat noemen we het respecteren van de rechtsstaat”, zij minister van Financiën Bruno Le Maire op donderdag terwijl hij de arrestatie verdedigde die van verschillende kanten kritiek kreeg.

De vrachtwagenchauffeur Drouet is op televisie naar voren getreden als de leider van de Gele Hesjes en had opgeroepen tot een demonstratie in Parijs op woensdagavond. Een paar dozijn andere demonstranten wachtten hem op bij de Arc de Triomphe, maar hij verscheen nooit, in plaats daarvan werd hij gedwongen in een politieauto te stappen.

De officiële reden voor de arrestatie van Drouet was dat hij zonder toestemming een demonstratie organiseerde.

– Het is normaal dat wanneer je de wetten van de Republiek overtreedt, je de gevolgen onder ogen moet zien, zei de minister van Financiën op donderdag.

Drouet werd ook in december gearresteerd en is beschuldigd van het dragen van een wapen op een demonstratie – een houten stok. Het proces vindt plaats in juni.

Bron:

Leader of France’s ‘yellow vests’ arrested

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Gele Hesjes leider gearresteerd in Parijs

 1. Macron is Bang,Brussel is Bang,Soros is Bang,Juncker is Bang,Timmermans is Bang en Rutte doet of hij niet bang is maar dat komt nog wel.
  WEG MET DIE PAUPERS en de EU.

  Like

 2. Jack vanderVeen // januari 3, 2019 om 16:25 //

  Vreemd:
  dus voordat men überhaupt denkt aan het organiseren van een evenement, dient men vooraf reeds toestemming daarvoor te vragen.
  Want reeds hé met organiseren bezig zijn in theorie schijnt reeds strafbaar te zijn binnen Frankrijk, Europa.
  Eric Drouet is gewoon een politiek gevangene.
  Weet men nog hoe men de bek vol had over Recep Tayyip Erdoğan?
  In Europa doen we dat uiteraard stukken beter. Het houden we straks, want dat gaat gebeuren, tenminste evenveel politieke gevangenen. ECHTER zonder dat de politieke gevangenen (dodelijk)geweld hebben gebruikt tegen noch regering noch burgers. Hetgeen in Turkije wel het geval was.

  Like

 3. antiislamnu // januari 3, 2019 om 18:30 //

  Volgens oud Sovjet leiders zijn ze gewoon bezig een Europese USSR te bouwen

  Like

 4. Horatius // januari 4, 2019 om 15:55 //

  Het is maar waar de prioriteiten liggen bij het handhaven van in dit geval de Franse rechtsstaat bij het in preventieve hechtenis nemen van een verdacht persoon.

  Een houten stok is andere koek dan het dragen van een bomgordel of een bomvest maar laatstgenoemde fenomenen zijn een vast onderdeel van een ‘exotische cultuur’ dus waar hebben we het over?

  Bij mensenrechtenactivisten die zich schuldig maken aan mensensmokkel of radicale moslims die al geruime tijd in het vizier zijn van de veiligheidsdiensten worden er blijkbaar andere normen en protocollen gehanteerd. Die kunnen ongestoord hun gang gaan want een preventieve hechtenis zou wel eens niet kunnen sporen met de mensenrechten en die gelden zoals bekend uitsluitend voor ‘kwetsbare etnische minderheden’ zoals moslims en andere cultuurverrijkers.

  Inderdaad is men bang voor een brede maatschappelijke onrust die de gevestigde politiek in het nauw zou kunnen brengen en zou moeten leiden tot het voortijdige vertrek van Macron en nog erger: nieuwe verkiezingen met een forse winst voor het Front National.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s