Nieuw

Één miljoen ambtenaren waken over het gedrag van moslims in China

China president xi jinping. © Kremlin.ru

De communistische dictatuur van China lijkt niet helemaal tevreden te zijn met zijn moslimminderheid. Vorig jaar werden een miljoen functionarissen uitgezonden om de moslims te “monitoren.

De moslimminderheid wordt in China gezien als een veiligheidsprobleem en daarom hebben de autoriteiten van het land hen in politieke omscholingskampen geplaatst.

De Chinese staatsmedia noemen deze locaties “anti-extremisme-opleidingscentra”. Sinds april 2017 heeft China duizenden Oeigoeren en andere Turks-moslim minderheden in deze centra gedwongen.

In de omscholingskampen worden de moslims onder andere gedwongen om te leren onderscheid te maken tussen legitieme en illegale religieuze activiteiten.

China ziet de islam als zo’n groot gevaar dat vorig jaar een miljoen ambtenaren zijn uitgezonden om bij moslimfamilies in de provincie Xinjiang te wonen, waar verschillende minderheidsgroepen bestaan.

Ambtenaren zouden de moslimfamilies eens per maand moeten bezoeken om hen te leren Chinese patriotten te zijn en zich aan de Chinese cultuur te houden. Ambtenaren moeten ook “controleren” hoe moslims hun religie uitoefenen. Men heeft onder andere algemene verbodsbepalingen op vasten en gebed ingevoerd.

In totaal zijn er een miljoen mensen opgenomen in de politieke omscholingsscholen. Het doel is om islamistisch terrorisme in China tegen te gaan.

Bron:

En miljon tjänstemän övervakar muslimers beetende i Kina
Tjänstemän övervakar muslimer i Kina

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Één miljoen ambtenaren waken over het gedrag van moslims in China

 1. Fransdo // januari 3, 2019 om 22:15 //

  Die Chinezen snappen wel wat cultuur is. Als je daar protesteert tegen Zwarte Piet word je meteen in een heropvoedingskamp gezet en terecht. Als je problemen hebt met de Chinese cultuur dan ga je maar ergens anders wonen. Het is meteen ook een openbaring: ‘wat hebben wij in Nederland toch een stumperds bij de overheid’

  Like

 2. skeeter // januari 3, 2019 om 22:21 //

  Beter die hele islam verbieden, het is tenslotte nog erger dan kanker

  Like

 3. ieznogoedh // januari 4, 2019 om 13:06 //

  Ambtenaren zouden de moslimfamilies eens per maand moeten bezoeken om hen te leren Chinese patriotten te zijn en zich aan de Chinese cultuur te houden.
  In totaal zijn er een miljoen mensen opgenomen in de politieke omscholingsscholen. Het doel is om islamistisch terrorisme in China tegen te gaan.
  Dat zijn natuurlijk oplossingen maar wel omslachtig.
  Beter is om alle mislims een maand de tijd te geven en daarna worden mannen en vrouwen allemaal, maar dan ook echt allemaal gesteriliseerd.
  Wie in die maand niet vertrekt (en het zijn eigenlijk turken dus alla, lopen maar) wordt gesteriliseerd. Het probleem sterft dan als het ware vanzelf uit.

  Like

 4. Chinezen zijn heel ver in hun denken hun zitten al op de maan. Chinese beschaving is een zeer ontwikkelde beschaving die ver terug gaat. Blanken zijn niet zo ver als chinezen. Over 10 zit China op Mars daag aarde zeggen de chinezen dan. China met dynasties heel erg sterk.

  Like

 5. Von Puffelen // januari 4, 2019 om 19:26 //

  Chinezen waken ook over chinezen.
  Dit is de natte droom van de NWO, china is de try-out.

  “Social Credit Score”: Rating citizens’ every step”
  https://www.dw.com/en/hello-big-brother-how-china-controls-its-citizens-through-social-media/a-38243388

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s