Nieuw

Duitse criminoloog over de amok-autorit in Bottrop: “De welkomstcultuur is ten einde – het borrelt in de mensen”

Foto: Clint Eastwood. Screenshot Gran Torino.

Criminoloog Hans-Dieter Schwind ziet een groeiend gevoel van bedreiging veroorzaakt door immigratie als een oorzaak van amok-autoritten zoals op oudejaarsavond in Bottrop en Essen met acht gewonden.

“Het borrelt in de mensen en dan komt het plotseling tot een uitbarsting”, zegt Schwind aan de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. “Dit is een gevaarlijke ontwikkeling. Ik verwachtte zo’n geval al veel eerder”, zegt Schwind, die voorheen les gaf aan de Ruhruniversiteit Bochum en de Universiteit van Osnabrück.

Zulke amok-ritten en ook de aanvallen op opvangcentra voor vluchtelingen in de afgelopen maanden zijn de extreme piek van een algemene ontwikkeling, “en ik vrees dat dit zo doorgaat”, aldus Schwind. “De welkomstcultuur is ten einde”, voegt hij eraan toe.

De conflict- en geweldonderzoeker Andreas Zick uit Bielefeld zegt dat mensen uit het midden van de samenleving, die voorheen geen binding hadden met een extreemrechtse ideologie, zich in toenemende mate radicaliseren.

“De dader uit Essen was ongetwijfeld al eerder op het internet geweest en heeft zich laten aansteken door een beweging die van mening is dat het land wordt vervreemd en de politiek de controle heeft verloren”, zegt Zick tegen WAZ. “Er heerst een groeiende stemming onder de bevolking die spreekt van nationale identiteit, verzet – en controle die weer in eigen hand moet worden genomen. Deze zelfbeschikking van de burgers baart mij grote zorgen”.

Bron:

Kriminologe zu Bottrop: “Es brodelt in den Leuten”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Duitse criminoloog over de amok-autorit in Bottrop: “De welkomstcultuur is ten einde – het borrelt in de mensen”

 1. Gladiator // januari 3, 2019 om 21:05 //

  Ik citeer: “Er heerst een groeiende stemming onder de bevolking die spreekt van nationale identiteit, verzet – en controle die weer in eigen hand moet worden genomen. Deze zelfbeschikking van de burgers baart mij grote zorgen”

  Heb ik iets gemist of mis ik hier iets?????

  Wat is hier mis mee!!

  Aan dit soort achterlijke opmerkingen van zo’n “geleerd iemand” moet zo snel mogelijk een einde komen want DIT is wat er mis is, en dat staat als een paal boven water!!!

  En dan Clint Eastwood erboven…..hahahaha…..Make my Day!! Met een .44 op je kop gericht!

  Nice and easy shooting your brain clean out!

  Gladiator
  ps niet voor niets een van mijn favoriete acteurs

  Liked by 4 people

 2. Iedereen kent wel een agent, spreek ze aan en zeg dat ze aan de verkeerde kant staan, zeker als ze erop slaan. Dan zou je ze overigens niet willen moeten kennen.

  Like

 3. Overigens ken ik geen agent en wil er ook niks mee te maken hebben. Het is toch een beetje, hoe zal ik het zeggen, vies? Fout? In ieder geval kutvolk.

  Like

 4. Fransdo // januari 3, 2019 om 22:07 //

  @Gladiator heeft gelijk. Die opmerking viel mij ook meteen op tezamen met de opmerking: ‘Dit is een gevaarlijke ontwikkeling.’

  Nee Herr Schwindt, dit is een GEVOLG van een gevaarlijke ontwikkeling, een ontwikkeling die door uw eigen overheid in gang is gezet. ‘Wir schaffen es’ weet u nog?

  Nou, uw regering ‘schaft’ helemaal niets. Sterker nog het enige wat ze tot nu toe hebben geschaft is dat ze het land bijna naar de Klote hebben geholpen.

  Ook hier in Nederland hebben wij een zooitje van die pseudo-geleerden die van alles schaffen maar dan niet namens de kiezers. Wij noemen dat zelf Links Politiek hobbyisme. Erger kan bijna niet. Maar goed, de grote ommekeer is in gang gezet en we zullen eens kijken of jullie pseudo-geleerden het over een tijdje nog zo leuk vinden.

  Liked by 3 people

 5. Deze “wetenschapper” begrijpt niet
  Dat wij zonen en dochters zijn van God, onze hemelse vader
  En dat wij ons niet maarzo een a n d e r e “god” in de maag laten splitsen
  En ik zeg dit in de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest
  Drie keer ❤❤❤

  Liked by 1 persoon

 6. Republikein // januari 4, 2019 om 03:23 //

  Criminele, wat een lulhannes.

  Like

 7. @Gladiator // januari 3, 2019 om 21:05 //

  Geheel mee eens. Het baart mij geen zorgen, integendeel. Ik heb me nooit illusies gemaakt. De vraag was niet of, maar wanneer het ging borrelen onder de autochtone bevolking. Reken maar dat het toeneemt en een keer goed losgaat.

  Liked by 3 people

 8. Beter laat dan te laat.

  Like

 9. Ze zeggen wel eens dat alles vroeger beter was en als ik naar deze oudere video uit Duitsland bekijk, ben ik het daar wel mee eens:

  Like

 10. Jeanette K // januari 5, 2019 om 10:26 //

  De ultieme oplossing voor alle problemen in het Westen, niet alleen met moslimTUIG!

  Liked by 1 persoon

 11. Gladiator // januari 5, 2019 om 11:20 //

  @Jeanette K,

  Beste lady,

  Denk dat wij elkaar begrijpen als geen ander. Precies de clip welke ik bedoel!!

  Mayby we see each other in this lifetime!!

  Gladiator

  Like

 12. Gekloot // januari 8, 2019 om 12:25 //

  @Jeanette K Thanks en @Gladiator Ja hij was één van mijn filmhelden ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s