Nieuw

Bomaanslag op AfD partijkantoor in Döbeln

Döbeln - foto via twitter

Op donderdagavond was er een ernstige explosie voor het AfD-kantoor in Döbeln. Onbekenden hadden blijkbaar een aanslag gepleegd op het gebouw aan de Bahnhofstrasse.

Bij de vermeende aanval werden ruiten en twee voor het gebouw geparkeerde bestelwagens beschadigd. De Bahnhofstrasse werd omgevormd tot een puinveld.

Het is niet precies bekend wanneer de detonatie heeft plaatsgevonden.

Het incident werd rond 19.27 uur aan de politie gemeld, zoals Thomas Hahn, eerste hoofddetective van het hoofdkwartier van de politie Chemnitz, TAG24 vertelde.

“Op dit moment kunnen we alleen nog maar bevestigen dat er een misdaad is gepleegd. Voor het gebouw werd een onbekende stof tot ontploffing gebracht”, aldus Hahn.

Gelukkig raakte niemand gewond. De politie is begonnen met het onderzoek.

UPDATE, 22:30 UUR:

De politie heeft het hele gebied afgesloten. Ze krijgt steun van de vrijwillige brandweer van Döbeln, die de plaats van de misdaad belicht. Volgens de “Leipziger Volkszeitung” is het staatsstrafrechtelijk onderzoek al aangevraagd. Er was een vermoeden van een politiek gemotiveerde daad.

TAZ-24 >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Bomaanslag op AfD partijkantoor in Döbeln

 1. Henk der Niederlánder // januari 4, 2019 om 09:55 //

  Het is niet bekend wanneer de explosie heeft plaats gevonden????
  Uuuh.
  Even rond vragen bij de buren zou toch snel duidelijkheid verschaffen lijkt me.
  Maar even een beetje verder kijken.
  De burgemeester van Döbeln Hans-Joachim Egerer is van de CDU die dus nogal wat klappen heeft mogen opvangen ten voordele van de AFD.
  Dan is het voor mij niet echt vreemd dat een en ander niet bekend is.
  Het begint met het verhaal dat de tijd van de aanslag niet bekend is.
  Dus het begin van het wegmoffelen van bewijzen.
  Niemand gaat daar in Döbeln serieus op zoek naar daders en geloof me maar de daders zullen bijna zeker niet gevonden worden.

  Like

 2. Duchesne // januari 4, 2019 om 09:59 //

  De reactie is er al…..https://www.telegraaf.nl/nieuws/2984226/gegevens-duitse-politici-op-internet-gezet

  In Duitsland heeft de burger nu de mogelijkheid in direct gesprek te gaan met politici, in de huiskamer aan de eettafel….en dat is democratie in werkende vorm…welke hacker kan dat in Nederland doen, alle schoften met ik weet waar jou huis woont en meer op internet.

  Someone….please ?

  Laat de verantwoordelijken maar eens verantwoording af leggen….enkel met een stok achter de deur kun je politici op het rechte pad houden, en ondertussen zijn er vele slingerweggetjes ontstaan.

  Mijn democratie terug ! Zet het tuig op internet !

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s