Nieuw

President van Finland: “Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd”

"Europa is in een destructieve strijd om onze eigen waarden beland"

Finse president Sauli Niinistö. Foto: Matti Porre.

De Finse president Sauli Niinistö hield maandag een nieuwjaarstoespraak voor het volk, waarin hij uiting gaf aan zijn diepe bezorgdheid over de toekomst van de democratie in Europa. In zijn toespraak ging hij ook in op de ontwikkeling van de samenleving met de veel besproken toename van de seksuele criminaliteit en de onveiligheid in Finland.

In een toespraak gericht aan de burgers heeft de Finse president dinsdag verklaard dat Europa “in een destructieve strijd om onze eigen waarden is beland”. Niinistö vestigde met name de aandacht op de protesten van de Gele Hesjes in Frankrijk en verklaarde dat de ontwikkeling ook betekent dat de vooruitzichten voor de buitenwereld er niet bijzonder veelbelovend uitzien.

“In plaats van onze Europese waarden te exporteren, moeten we ze nu thuis verdedigen. En vinden er misschien pogingen plaats om waarden te importeren die ons vreemd lijken? We weten welke de tegenstrijdigheden zijn met democratie, gelijkheid en vrijheid. We weten welke de tegenstrijdigheden met democratie, gelijkheid en vrijheid zijn.”

De president zei ook: “Finland is het meest democratische, meest gelijkwaardige en vrije land ter wereld. Onze kracht is altijd vertrouwen geweest, ook voor de autoriteiten: van het onderwijs tot de sociale dienst, van de politie tot de gezondheidszorg. ”

De rechterlijke macht wordt uitgedaagd

De verklaring voor de veiligheid van Finland is volgens Niinistö altijd geweest dat “degenen die onze veiligheid creëren van oudsher onze waardering genieten”.

Meer recentelijk heeft een negatieve ontwikkeling in de houding ten opzichte van onder andere de politie steeds meer aandacht getrokken in het land. Het was ook iets waar de president in zijn nieuwjaarstoespraak de aandacht op vestigde.

“Nu is het echter steeds duidelijker dat zij in hun werk worden blootgesteld aan ongepast, zelfs agressief gedrag. Er is iets ernstig misgegaan als degenen die hun diensten aan de maatschappij leveren tijdens hun werk bang moeten zijn voor de mensen die ze helpen.”

Migranten misbruik het systeem

Niinistö ging ook in op de recente groepsverkrachtingen van vrouwen en meisjes in het land. De media hebben opgemerkt hoe Afghaanse en Irakese mannen de seksmisdaden-statistieken in het land domineren en het probleem heeft woede gewekt onder de Finse bevolking.

“Wij hebben internationale overeenkomsten gesloten om mensen in nood te beschermen en wij zullen ons aan die overeenkomsten houden. Maar ook bij ons hebben we geleerd dat het systeem kan worden misbruikt door mensen die het land om andere redenen willen binnenkomen. Bovendien hebben we gezien hoe sommige mensen die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, zelf onveiligheid hebben gecreëerd door onmenselijke daden.”

Bron:

Finlands president: ”Vissa har skapat otrygghet genom omänskliga gärningar”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on President van Finland: “Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd”

 1. Fransdo // januari 2, 2019 om 13:45 //

  Deze president begint het te snappen. Hij is er nog niet maar hij is al een stuk verder dan Rutte of Merkel.

  Like

 2. fransdo die 2 blijven ons naar de afgrond duwen, tuurlijk snappen ze het, maar ze geven er niets om dat vrouwen worden verkracht, mensen zomaar in elkaar worden geslagen,ze willen ons kapot hebben nou dat lukt aardig, vies goor duo

  Like

 3. Henk der Niederlánder // januari 2, 2019 om 14:48 //

  Nee Fransdo.
  Ook deze president snapt er geen ene reet van, want anders had hij in dezelfde toespraak weten te vertellen dat de uitzettingsprocedures aangescherpt worden in geval van misdaad.
  Deze president heeft weer een beetje rond gebrabbeld om de Finnen zand in de ogen te strooien.

  Liked by 1 persoon

 4. Fransdo // januari 2, 2019 om 16:47 //

  Daarom zeg ik ook Henk ‘dat hij het begint te snappen’. Ik zeg dus niet dat hij het al helemaal snapt. Maar geef het even tijd. 1 Orban maakt nog geen zomer maar die zomer komt er.

  Like

 5. Maar wie neemt er nu onmenselijke mensen – welke uieindelijk onmenselijke handelingen zullen verrichten – in huis?

  Like

 6. Äls hadden komt is hebben te laat

  Like

 7. Joop Trouwborst // januari 14, 2019 om 09:07 //

  Weer een die eerlijk is.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. President van Finland: “Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s