Nieuw

Oudejaarsavond: Macron kondigde verdere “hervormingen” aan – Parijs leek op een vesting

Het overwinnen van de loopgraven is de nieuwe slogan van het establishment: Zoals Angela Merkel (CDU), Robert Habeck (Groenen), doet Mutti’s lieveling, de Franse president Macron, in zijn nieuwjaarstoespraak ook een beroep op de verbondenheid van alle Fransen – en kondigt hij tegelijkertijd de voortzetting van zijn neoliberale “hervormingen” aan…

Nee, de Gele Hesjes mochten de oudejaarsavondviering van Parijs niet verpesten. Bovenal werd er voor gezorgd dat de grote lichtshow op de Champs-Élysées niet werd verstoord door de aangekondigde demo. Dus werden er in het hele gebied ongeveer 18.000 personen van de politie, het leger en de civiele bescherming gedetacheerd, volgens de prefect Michel Delpuech. Want naar verluidt hadden zich in het centrum van Parijs 300.000 mensen (waaronder veel toeristen) verzameld. Hun goede humeur mag immers niet worden bedorven, volgens minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.

Met zoveel defensieve maatregelen bevonden zich slechts ongeveer 200 Gele Hesjes in de vierende menigte, volgens Le Figaro. Desondanks zou de politie een groep hebben verspreid en traangas hebben gebruikt. Ook in Bordeaux verdreven politieagenten met waterkanonnen ongeveer 200 Gele Hesjes uit de metrostations. Als je alle steden in Frankrijk bij elkaar optelt, waren er afgelopen nacht enkele duizenden Gele Hesjes actief.

Vertaling: vergeet de klassenstrijd, de strijd om uw inkomen, accepteer mijn neoliberale hervormingsbeleid en laten we samen werken aan uw verarming. Macron laat er geen twijfel over bestaan dat hij zijn “hervormingskoers” niet wil opgeven: “In de afgelopen jaren hebben we de realiteit simpelweg genegeerd”, zegt Macron. “We kunnen niet minder werken en meer verdienen, de belastingen verlagen en de uitgaven verhogen, niets veranderen aan onze gewoonten en tegelijkertijd schonere lucht inademen”, aldus Macron.

Natuurlijk betekent “realiteit” alternatiefloze globalisering. De Gele Hesjes hebben dezelfde betekenis voor Macron als de “sombere Duitsers” voor Merkel & Co. De president verklaarde: “De woede van de Gele Hesjes bewijst dat wij ons niet hebben neergelegd”. Hij veroordeelde het geweld in de demo’s. Bovendien beweerden sommige activisten dat ze voor het volk spraken. Ze zijn slechts “het mondstuk van een haatdragende menigte”. Ook dat klinkt  qua toon als Merkel. Helaas zijn de statistieken in tegenspraak met de Franse president. Volgens het Journal du Dimanche steunt slechts 24 procent van de Fransen zijn beleid. Een heel klein “wij”.

Maar dan geeft Macron het paniek-paard de vrije teugels: “De internationale orde die in 1945 werd opgericht, wordt door nieuwe mogendheden in vraag gesteld en door sommige van onze bondgenoten met voeten getreden. Overal in Europa winnen extreme partijen aan populariteit, terwijl de interventies van buitenlandse staten en bedrijven toenemen. De grote migratie baart ons zorgen en wordt geïnstrumentaliseerd door demagogen, terwijl we vandaag de dag behoefte hebben aan nieuwe antwoorden op dit fenomeen, dat niet zo snel zal eindigen”. Zo definieert de volksvertegenwoordiger Macron zichzelf opnieuw als de beschermer van Europa.

2019 moet het overwinningsjaar van de Gele Hesjes worden. Hun eisen voor sociale rechtvaardigheid en directe democratie, naar het voorbeeld van Zwitserland, veroorzaken paniek bij de globalisten.

Bron:

Silvester: Macron kündigte weitere „Reformen“ an. Paris glich einer Festung

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Oudejaarsavond: Macron kondigde verdere “hervormingen” aan – Parijs leek op een vesting

 1. Duchesne // januari 2, 2019 om 12:33 //

  Ik moet steeds aan het verhaal van Nero denken, toen Rome brandde….ik denk dat deze lul hannes blijft zitten omdat een totale machtsgreep door de EU op komst is, en dan maken verkiezingen in een land niets meer uit.
  Als ik alles optel is juist de “gouden” handjes hoog opgeleide migrant de rotte appel in het plan voor totale dictatuur, want deze groepen zullen bij iedere zwakte van de dictatuur plunderen en moorden dat het een lieve lust is. Met wat goede wil kunnen ze vanuit Parijs rond etenstijd in Rotterdam staan met een half miljoen, here to stay noemen we dat…benieuwd hoe de “burgervader” zijn kinderen dan denkt onder controle te houden, zonder politie die massaal op de boort naar Texel zitten…

  De “stampede”, de kudde die op hol slaat is in aantocht, de vonk die daarvoor nodig is zweeft al rond…..

  Liked by 1 persoon

 2. Ongelofelijk eigenlijk dat dit soort mensen bestaan.

  Liked by 1 persoon

 3. Gekloot // januari 3, 2019 om 09:03 //

  @Dick je bedoelt die merkels, macrons, klavers, ruttes etc. etc.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Oudejaarsavond: Macron kondigde verdere “hervormingen” aan – Parijs leek op een vesting | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s