Nieuw

Oostenrijk is tegen voorstel voor EU-leger

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Volgens een verklaring van de Oostenrijkse minister van Defensie zal het land niet deelnemen aan een EU-leger.

Eind vorig jaar stelde de Franse president Emmanuel Macron voor dat de Europese Unie een eigen leger zou opzetten om het blok te beschermen tegen China, Rusland en de Verenigde Staten. Het idee stuitte onmiddellijk op kritiek, maar Macron werd gesteund door zijn globalistische collega Angela Merkel.

Nu heeft de Oostenrijkse minister van Defensie, het FPÖ-lid Mario Kunasek, echter verklaard dat het land sterk gekant is tegen het voorstel om een EU-leger op te richten en dat als het wordt opgericht, dit gebeurt zonder de deelname van Oostenrijk. Volgens Kunasek is samenwerking, die de NAVO volgens hem net zo goed kan vertegenwoordigen, een betere optie dan de oprichting van een gemeenschappelijk leger.

Plannen om een EU-leger te vormen zijn in het verleden altijd weggewuifd als samenzweringstheorieën wanneer het onderwerp aan de orde werd gesteld door EU-tegenstanders, die waarschuwen dat de EU een dictatoriale staat aan het worden is. Tegenwoordig lijkt dit echter genormaliseerd te zijn. In november 2017 kondigde EU-baas Federica Mogherini aan dat 23 lidstaten de oprichting van een gemeenschappelijk EU-leger hadden goedgekeurd.

Bron:

Austria Withdraws Support from EU Army Project

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Oostenrijk is tegen voorstel voor EU-leger

 1. Horatius // januari 3, 2019 om 12:07 //

  Zijn landen als Rusland, China en de VS werkelijk de landen die militaire invasies aan het voorbereiden zijn tegen de EU?

  Volkomen nonsens, waar geen weldenkend mens zal intrappen. Rusland heeft alleen maar belang bij het in stand houden van zijn invloedssferen bij zijn naaste buurlanden en geef ze eens ongelijk. China heeft totaal geen militaire aspiraties t.a.v. Europa en wil alleen maar zijn huidige economische positie zoveel als mogelijk is handhaven en de VS betalen nog steeds de hoofdmoot van de financiering van de NAVO-strijdmacht.

  De huidige EU is uiteengevallen in twee blokken: de landen die hun grenzen open stellen voor gelukszoekers van waar ook ter wereld en de landen die dit weigeren op zeer realistische gronden.

  Het duo Merkel & Macron zien de bui echter al hangen. Wat te doen met de miljoenen jonge mannen die onder het mom van vluchteling hier jarenlang werkeloos zullen rondstruinen en een voortdurend beroep zullen doen op de verzorgingsstaat?

  Zou het volgens hun geen goed idee zijn deze jonge kerels te rekruteren voor een EU-leger met verregaande bevoegdheden? Zoals het handhaven van de orde bij grootschalige demonstraties die zelfs kunnen ontaarden in revoluties waarbij de positie en de macht van bepaalde regeringsleiders in ernstig gevaar zouden kunnen komen.
  Met als recent voorbeeld de demonstraties van de Gele Hesjes die dit jaar wel eens op een veel bredere steun kunnen gaan rekenen van de rest van de bevolking, de z.g. zwijgende meerderheid.

  Het mes snijdt dan aan twee kanten: de jonge asielzoekers zijn van de straat na het inlijven in die EU-strijdmacht, ze hebben een vast inkomen en genieten een bepaalde status en bovendien hoeven de autochtone wetshandhavers niet op hun landgenoten te schieten bij een eventuele bloedige confrontatie.

  Met dit scenario moeten we ernstig rekening houden als deze EU-strijdmacht een realiteit gaat worden.
  Oostenrijk zal echt niet het enige Europese land zijn die weigert hieraan deel te nemen mocht dit rampzalige plan werkelijk aan de orde komen.

  Hoe ons land zal staan in dit opzicht is vooralsnog wat onduidelijk.

  Mark Rutte kijkt bij het nemen van al zijn belangrijke beslissingen altijd eerst met een schuin oog naar onze Oosterburen. Vanwege onze economische belangen en de historische banden van ons koningshuis met de Duitse adel, soms sterk verarmd maar altijd met het hart op de juiste plaats.

  Like

 2. Mooi verwoord @Horatius, een voornamelijk Soenitisch islamitisch EU leger aangevuld met linksgekke wappies dat tegen de autochtone ‘racistische /xenophobe /facistische en islamfobe’ bevolking vecht en Duitsland zoekt 50000 voornamelijk (blanke) Oost Europeanen om tegen de gezamelijke vijand van de EU, Rusland te vechten. (in Oekraine) (Althans dat is mijn mening)

  https://www.thelocal.de/20181227/german-military-looks-to-recruit-in-other-eu-nations

  Het steeds minder wordende blanke ras zal massaal in lijkenzakken terug komen en het Soenietische EU leger zullen door onze overheden bejubeld en vertroeteld worden en de baarmoeders van de moslima’s zullen overuren maken.

  Like

 3. Horatius // januari 4, 2019 om 15:17 //

  @Krots,

  Het is zeker niet ondenkbaar dat een groot gedeelte van het beoogde EU-leger zal bestaan uit Soennitische moslims die o.a. al gevechtservaring hebben opgedaan in Syrië en Irak.

  Onder het mom van z.g. bekeerd te zijn tot de ‘gematigde vreedzame islam’ zullen zij maar al te graag het uniform willen aantrekken van een multiculturele legermacht met verregaande bevoegdheden.

  Die zullen als er een massale opstand zou uitbreken vanuit de vele moslimenclaves in West-Europa op een cruciaal moment de kant kiezen van de radicale islam. Zeker als het zou gaan om het uitroepen van een Islamitisch Kalifaat met een eigen wetgeving.
  Ook zullen er vele Afrikanen deel uit willen maken van deze strijdmacht. Want gezien het koloniale verleden van een aantal EU-landen zijn er volgens hun visie nog wat openstaande rekeningen te vereffenen. Dus over hun motivatie om wat ‘racistische witmensen’ om zeep te helpen hoeven ze zich in Brussel geen zorgen te maken.

  Het ultieme voorbeeld is natuurlijk het voormalige Franse Vreemdelingenlegioen dat voornamelijk bestond uit criminelen die voor de volgende keuze werden gesteld; of het gevang in of tekenen voor het legioen wat toch een bepaalde status opleverde plus een leven vol avontuur.
  En voorts moorden en verkrachten op een legitieme basis, wat wil een militante moslim en een bronstige Afrikaan nog meer?

  Een Islamitische Staat dus, met de volle medewerking van de linkse politieke elite die hun linkse activisten in de strijd zullen gooien tegen de racisten, fascisten en zodoende het populisme voorgoed willen uitschakelen.

  Over de Oekraïne kunnen we kort zijn: dit land valt al sinds mensenheugenis onder de Russische invloedssfeer en als het aan de bureaucraten in Brussel zou liggen zou dit land op zo kortst mogelijke termijn een volwaardig lid kunnen worden van de EU.

  Veel gekkere dingen om de Russen te provoceren en in het harnas te jagen zijn niet te bedenken.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Oostenrijk is tegen voorstel voor EU-leger | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s