Nieuw

Jean-Claude “Druncker” blijft de privéjet op de kosten van de belastingbetaler ijverig gebruiken

Screenshot YouTube. © Jouwatch

“Ischias-patiënt” Jean-Claude Juncker gebruikte vorig jaar bijna de helft van zijn vluchten met het comfortabele privévliegtuig – wat de Europese belastingbetaler honderdduizenden euro kostte.

Eigenlijk zijn privé-jetvluchten volgens de EU-regels alleen toegestaan als er geen goedkopere lijnvluchten beschikbaar zijn. “Nou en, wat kunnen mij die regels schelen”, lijkt het motto van de voorzitter van de Europese Commissie te zijn, die als Butler Freddy Frinton uit de komische sketch Dinner for One over het Europese toneel zwalkt.

Voor 21 van zijn 43 officiële reizen tussen januari en november vorig jaar heeft Jean-Claude het privévliegtuig gecharterd om van A naar B te komen, onthult MailOnline.

Alleen al een nachtvlucht naar Tunesië, waar de 64-jarige in oktober met Tunesische ambtenaren verschillende projecten tussen het Noord-Afrikaanse land en Europa besprak, heeft ongeveer 36.500 euro gekost. De Europese Commissie wilde het exacte bedrag niet bekendmaken, maar bevestigde dat Juncker met een delegatie van 13 leden had gevlogen en dat de gemiddelde kosten van de vlucht 2.600 euro per persoon bedroegen.

Daarnaast wil strompelaar-Juncker, die na een salarisverhoging een jaarsalaris van bijna 400.000 euro ontvangt, de hotelkosten van ongeveer 470 euro en een dagvergoeding van ongeveer 50 euro vergoed krijgen.

De kosten van een korte november-reis naar Helsinki, waar hij werd vergezeld door een elfkoppige delegatie naar een conferentie en een diner met andere politici, bedroegen bijna 26.000 euro. De Europese Commissie wil niet zeggen wat precies duizenden euro’s heeft gekost, maar geeft toe dat de reiskosten iets meer dan 2.000 euro per persoon bedroegen.

De duurste “Druncker”-reis was een eendaags bezoek aan Madrid voor een lezing en een ontmoeting met de Spaanse koning Felipe VI. Hier wordt de belastingbetaler meer dan 7.450 euro in rekening gebracht – exclusief de kosten voor de privéjet.

En zo gaat de pret verder: Vier overnachtingen in de westelijke Balkan deden 7.050 euro per persoon. Alleen al zes keer vertrok de zittende voorzitter van de Europese Commissie naar buurland Duitsland voor “evenementen”, “lezingen” en “werklunches” met boezemvriendin Angela. Een dure pret voor de normale onder de belastingdruk kreunende Europeanen.

Al in augustus 2017 veroorzaakte Veel-Vlieger Juncker een sensatie. Hij charterde een privéjet voor een twee uur durende informele ontmoeting met de Italiaanse premier Matteo Renzi en vloog van Brussel naar Rome. Kosten – een “kleine” 25.000 euro.

De Britten krijgen nu pas op de laatste meters naar de Brexit zulke berichten over de verspilling van de EU-elite te zien, die ze, als het volgens de wil van Juncker en Co gaat, meer dan 40 miljard euro “echtscheidingsstraf moeten betalen.

Dit is een ander voorbeeld van hoe de EU het geld van de Britse en Europese belastingbetalers verspilt, aldus David Campbell Bannerman, lid van de Tory EU, die het gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie een “raadsel” noemde en opriep tot een EU-onderzoek.

In zijn jaarlijkse toespraak vorig jaar over de toestand van de EU waarschuwde Juncker zelf opnieuw dringend voor klimaatverandering. De Europeanen willen graag een schone planeet achterlaten aan toekomstige generaties, zo klonk het groots van Jean-Claude in 2018  Volgens klimaatveranderingspredikers wordt de opwarming van de aarde vooral veroorzaakt door de uitstoot van de luchtvaart.

Op navraag van de Daily Mail klonk het gisteren uit Brussel dat de Europese Commissie “een van de meest transparante overheden ter wereld” was. Delegaties bestaande uit meerdere personen zouden privévliegtuigen gebruiken om de kosten per hoofd van de bevolking te verminderen.

“De Commissie beschikt over regels om ervoor te zorgen dat wij ons werk – inclusief reizen – zo kosteneffectief mogelijk uitvoeren. Hoe we de EU-begroting besteden, wordt jaarlijks gecontroleerd door het democratisch gekozen Europees Parlement”, aldus een EU-woordvoerder.

Bron:

Jean-Claude „Druncker“ nutzt weiter fleißig den Privatjet auf Steuerzahler-Kosten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Jean-Claude “Druncker” blijft de privéjet op de kosten van de belastingbetaler ijverig gebruiken

 1. Fransdo // januari 2, 2019 om 16:58 //

  Ik snap die opnieuw geïntroduceerde vliegtax in Nederland nu opeens ook veel beter. De belastingbetaler mag er voor opdraaien.

  The Junck snapt ook het klimaat niet zo goed. Er zijn drie dingen: Het klimaat, het milieu en de energie(belasting). Ook ik wil graag schone lucht inhaleren en ik ben tegen alle vervuiling waaronder die plastic soep in de oceanen, het verband met het klimaat ontgaat me echter.

  Like

 2. ‘Dat is niet goed voor het klimaat he mannetje!’

  Like

 3. Helden van het luchtruim.
  Zeer territoriaal ingesteld…

  Like

 4. Pak de fiets, met zijn ‘groene energie,’ die je zelf zo loopt te promoten.

  Like

 5. Gekloot // januari 3, 2019 om 08:39 //

  Dat kan hij doen omdat hij macht heeft en deze macht misbruikt. “Wij” gaan daar blijkbaar mee akkoord want wordt hij er op aangesproken?

  Liked by 1 persoon

 6. Jack vanderVeen // januari 3, 2019 om 09:36 //

  “Hoe we de EU-begroting besteden, wordt jaarlijks gecontroleerd door het DEMOCRATISCH gekozen Europees Parlement”, aldus een EU-woordvoerder.”
  Men moet dit bij regelmaat vermelden op deze wijze, zodat de toehoorder uiteindelijk toch in de Europese DEMOcratie gaat geloven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s