Nieuw

Greenpeace schip met methode gesloopt waar de organisatie zelf campagne tegen voert

Foto: Greenpeace Finland.

Het iconische schip Rainbow Warrior II van de organisatie Greenpeace is in Bangladesh met pensioen gegaan door middel van zogeheten stranding, waarbij het schip in kwestie aan wal wordt gezet om in stukken te worden gesneden en de betreffende delen worden verkocht – een methode waar Greenpeace zich voor inzet om te verbieden. De groene organisatie wordt ook beschuldigd van hypocrisie omdat het schip op diesel vaarde terwijl men campagne voert tegen de oliewinning.

Nadat het schip in 2011 ongeschikt werd geacht voor zeereizen, werd het overgedragen aan de NGO-organisatie Friendship in Bangladesh. Daar werd het tot 2018 gebruikt als drijvend ziekenhuis. In het kader van de overeenkomst met Friendship had Greenpeace een veto over de verwijdering van het schip.

Maar Friendship verkocht het schip aan een bedrijf voor sloop door stranding, iets wat Greenpeace zelf al jarenlang campagne tegen heeft gevoerd. Desondanks keurden ze het plan in eerste instantie goed, maar trokken zich later terug.

Medio november stuurde Greenpeace een persbericht uit waarin werd erkend dat het “een fout heeft gemaakt”. “We hadden onze partners in het NGO Shipbreaking Platform en het Basel Action Network moeten raadplegen, maar dat hebben we niet gedaan. Geen excuses. We hadden het moeten doen”, schrijft men.

Tot vrijdag had geen enkele grote media-acteur het geval opgemerkt, totdat de Duitse Der Spiegel een artikel over het schip publiceerde, waarin onder andere werd opgemerkt dat de stranding methode de meeste giftige stoffen, zoals asbest en PCB’s, ongehinderd in de natuur verspreidt.

Bron:

Greenpeace-skepp styckat med metod organisationen själva kampanjat emot

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7470 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Greenpeace schip met methode gesloopt waar de organisatie zelf campagne tegen voert

 1. Dan is de Rainbow Warrior I toch met minder schade voor mens en natuur opgeruimd:

  Liked by 2 people

 2. Jack vanderVeen // januari 3, 2019 om 07:43 //

  Het verschil tussen “stranding” en “sinking” en dat laatste dan nog op een plek waar slopen geen zoden aan dek zetten.
  Te land, in de lucht of toch maar ter zee.

  Like

 3. Links kiest uiteindelijk ook voor de goedkoopste manier ,via donaties komen kapitalen binnen ,maar dat verdeeld men liever onderling , zo komt het ware gezicht van de socialist weer naar boven ,geen haar beter dan de rest waar men zo graag op afgeeft .

  Like

 4. Gekloot // januari 3, 2019 om 15:33 //

  Greentriest!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s