Nieuw

Denemarken – school verbiedt traditioneel lied over een “blond meisje” omdat een leraar van buitenlandse afkomst zich beledigd voelde

Denemarken – Een traditioneel lied heeft onlangs tot controverse geleid. Een buitenlandse leraar van de Copenhagen Business School (CBS) was beledigd door de tekst van een lied dat tijdens een schoolbijeenkomst werd uitgevoerd. Ze zei dat ze zich ‘niet inbegrepen’ voelde in het nummer.

De titel van het lied is “Den danske sang er en ung blond pige” (“Het Deense lied is een blond meisje”) – een lied over de schoonheid en de ziel van Denemarken en de Denen.

De universiteit verontschuldigde zich snel, gaf aan dat deze klassieker niet meer in de school gezongen zou worden en bedankte de docente voor haar oplettendheid.

(…) Kristeligt-Dagblad.dk

Minister-president Lars Løkke Rasmussen uitte zijn ongeloof over de zaak: “Ik ben meegaand en ik beoordeel iemand niet op huidskleur of religie, maar het kan gewoon niet worden toegegeven dat we in deze school geen traditionele liederen meer kunnen zingen”, schreef Rasmussen op Facebook.

Naast zijn excuses aan de allochtone leraar, gaf CBS ook aan dat het lied niet langer zou worden gespeeld.

(…) CPHPost

Bron:

Danemark : une chanson traditionnelle sur une « jeune fille blonde » bannie d’une école car une prof d’origine étrangère se sentait offensée par les paroles

Het liedje:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Denemarken – school verbiedt traditioneel lied over een “blond meisje” omdat een leraar van buitenlandse afkomst zich beledigd voelde

 1. Henk der Niederlánder // januari 2, 2019 om 20:38 //

  Oo dus een gekleurde vind dat hij buitengesloten word wegens een liedje.
  Goeie raad voor die gekleurde.
  Oprotten naar je eigen shithole want daar zijnen ze niet over blanke meisjes dus word je daar ook niet buitengesloten.

  Like

 2. wat verstaat die oetlummel niet aan het woord “aanpassen”?????

  Like

 3. Jack vanderVeen // januari 3, 2019 om 09:27 //

  In het land der lynxen is één neger koning.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s