Nieuw

100.000 euro om de rivierbedding op te ruimen van vluchtelingenkak

Ventimiglia – De nieuwe buitengewone schoonmaakoperatie van de rivierbedding van de Roja in het “noodvluchtelingenregime” is toevertrouwd aan het bedrijf Docks Lanterna, dat de stedelijke hygiënedienst in de stad beheert, voor 5 duizend euro plus BTW.

Dit werd besloten door het gemeentebestuur, dat de geplande werkzaamheden aan het riviertraject tussen de Belvedere Rexentello, vlakbij de monding van de rivier de Roja, en de gebieden voor de kerk van Sant’Antonio Abate in de Via Tenda goedkeurde.

Het verzoek om reiniging, zo staat in het decreet dat de interventie toestaat, kwam na “aanhoudende meldingen van inwoners burgers in de Via Tenda” naast “de inspecties die worden uitgevoerd bij de monding van de rivier de Roja, die dient als de constante bestemming van migranten die niet van plan zijn om te overnachten in het tijdelijke opvangcentrum in de Via Fois, beheerd door het CRI”.

Door de inspecties werd “de staat van precaire en slechte hygiëne en gezondheid van het stuk van de rivier de Roja werd vastgesteld”.

Bovendien heeft “het plaatselijke kantoor van de havenautoriteit van Ventimiglia ook aangedrongen op het schoonmaken van staatseigendomsgebieden die onder de jurisdictie van de staat vallen aan de monding van de rivier de Roja.

De buitengewone reiniging van de rivierbedding van de Roja is vanaf de zomer van 2017 altijd toevertrouwd aan Docks en kostte tot nu 107.580,00 euro.

Hier zijn de details:
– bij besluit nr. 642 van 23.06.2017 werd een eerste buitengewone schoonmaakoperatie toevertrouwd aan de Roja rivier in het traject van de autosnelwegbrug naar de Doria-brug, voor een totaalbedrag van 23.100,00 €;
– bij besluit nr. 770 van 01/08/2017 werd de tweede buitengewone schoonmaakoperatie van de rivier de Roja voor een totaalbedrag van € 20.790,00 aan het bedrijf toevertrouwd voor het traject van de autowegbrug tot de Doria-brug;
– bij besluit nr. 1156 van 20/11/2017 werd de derde buitengewone schoonmaakoperatie van de rivier de Roja voor een totaalbedrag van 13 750,00 euro aan het bedrijf toevertrouwd voor het traject van de autowegbrug tot de Doria-brug;
– met vastberadenheid, nr. 118 van 07/02/2018, werd de vierde interventie voor de zuivering van de waterafvoerleidingen van de huidige spoorbrug via Tenda toevertrouwd, voor een totaal bedrag van 9.680,00 €;
– met vastberadenheid, nr. 437 van 23/04/2018, werd de vijfde interventie voor de verwijdering van tenten en diverse meubels in het gebied tussen de Spoorwegbrug en de autosnelwegbrug toevertrouwd, voor een totaal bedrag van € 15.180,00;
– met eigen vastbeslotenheid, nr. 481 van 08/05/2018, werd de zesde gedetailleerde schoonmaakoperatie toevertrouwd aan de gebieden die voorheen onder de huidige viaducten van de Via Tenda, waar de “tentstad” zich bevond, werden opgeruimd, voor een totaal bedrag van € 9.900,00;
– met vastberadenheid, nr. 1058 van 19 oktober 2018, werd de zevende schoonmaakoperatie vanaf de monding van de rivier de Roja toevertrouwd aan de parkeergarages van Via Tenda voor het kerkhof en het laatste stuk Via Woronoff in het gehucht Grimaldi Superiore, voor een totaal bedrag van € 15.180,00.

Bron:

Ventimiglia, in un anno e mezzo oltre 100mila euro per la pulizia del greto del Roja dove bivaccano i migranti

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on 100.000 euro om de rivierbedding op te ruimen van vluchtelingenkak

 1. Jack vanderVeen // januari 3, 2019 om 09:25 //

  Wie werden deze acties gegund?
  De laatste zou uitgevoerd worden door garages van ViaTenda.
  Hele verhaal voelt vreemd aan. Dan heb ik het niet over de schrijver van dit artikel, maar uiteraard hoe alles tot stand is gekomen.
  Overigens was dit nu een uitstekend shitklusje voor de vervuiler zelf. Had die nog wat van zijn kostprijs kunnen terugverdienen voor de Staat.

  Like

 2. Daarom is Afrika zelf een grote shit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s