Nieuw

‘Tientallen tot honderden’: Hoe Israël buitenlandse arbeidersparen deporteert

Charel, een 28-jarige Indiase verzorgster, mocht onlangs niet meer terug naar Israël omdat de autoriteiten ontdekten dat ze een romantische relatie met de vader van haar kind heeft, ook een buitenlandse werknemer. Haar geval is slechts één van de velen.

De Israëlische staat heeft donderdag verklaard dat het “tientallen tot honderden” buitenlandse arbeiders heeft gedeporteerd die in de afgelopen jaren in Israël koppels zijn geworden.

De vertegenwoordiger van de Population and Immigration Authority vertelde een rechtbank in Jeruzalem dat een romantische relatie het werk van een buitenlandse werknemer zou kunnen schaden.

Tijdens een hoorzitting over de deportatie van een verpleegster bij het Hof van Beroep in Jeruzalem verdedigde de autoriteit het verbod dat buitenlandse werknemers verbiedt om relaties te vormen. Terwijl het verklaarde dat het “tientallen tot honderden” van dergelijke paren had gedeporteerd.

De functionaris van de autoriteit zei dat buitenlandse arbeiders naar Israël komen om te werken en geen romantische relaties mogen vormen. “Dit beleid is bekend bij de buitenlandse arbeiders, ze weten dat ze hierheen komen om Israël een dienst te verlenen, en daar worden ze voor betaald. Ze zijn hier niet gekomen om een leven te beginnen en partners te vinden”, zei ze.

De autoriteit verbiedt buitenlandse werknemers niet expliciet om paren te vormen, maar verbiedt twee eerstegraads familieleden om tegelijkertijd in Israël te blijven, omdat dit wordt gezien als “het aanmoedigen van de werknemers om zich te vestigen”.

De staatsambtenaar vertelde de rechtbank dat romantische relaties het werk van de arbeiders kunnen schaden. “We ondervonden onlangs dat oudere patiënten bezwaar maakten tegen het feit dat hun verzorgers in een relatie verkeren. Ik neem aan dat dit de zorg die zij hun patiënten verlenen aanzienlijk kan schaden”, zei ze.

De rechtbank hoorde de zaak van Charel, 28, en haar partner, beiden verzorgers voor ouderen, die acht maanden geleden een baby kregen. De twee kwamen in 2017 legaal naar Israël en willen een korte reis terug naar India maken om de baby bij haar moeder te laten. De autoriteit eiste dat de partner van Charel, die 18 maanden in Israël was, het land verlaat als voorwaarde om haar een terugkeervisum te geven.

Kav LaOved – Workers’ Hotline, die het beroep indiende, zei dat het beleid van de overheid “een ontmenselijking van migrerende werknemers vormde door hen fundamentele menselijke behoeften zoals liefde en vriendschapsbetrekkingen te ontzeggen”.

Advocaat Meytal Russo van Kav LaOved, die het echtpaar vertegenwoordigde, zei: “Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een beleid verdedigd dat in de wereld ongeëvenaard is  – het ontzeggen van verhoudingen tussen arbeiders alleen omdat het migranten zijn. Naast de argumenten dat ze zich misschien willen vestigen, beweert het ministerie dat relaties tussen migranten hun werk en hun patiënten schaden. …. Dit is niet alleen in strijd met de Israëlische wet, maar ook met de meest elementaire menselijke morele normen”.

Advocaat Oded Feller van de Vereniging voor Burgerrechten in Israël zei: “In al mijn jaren omgang met de rechten van migranten heb ik nog nooit zo’n spektakel gezien, dat zo schaamteloos het gebrek aan empathie voor arbeidsmigranten weerspiegelt”. Hij zei dat men de woede van de staat zou kunnen voelen “tegen hen die een mensenleven durven te leiden en zich niet 24 uur per dag, zeven dagen per week aan de verpleging wijden”.

Haaretz rapporteerde woensdag dat de overheid haar positie heeft versterkt ten opzichte van buitenlandse werknemers die een relaties aangaan. Tot nu toe, wanneer het gezag van zo’n relatie vernam, drong het erop aan dat de ene partner Israël verliet als voorwaarde voor het verlengen van het visum van de andere, maar blijkbaar werd er telkens een stap teruggezet als er een beroep werd aangetekend tegen deze eis.

Volgens Charel en haar partner leven ze niet samen, zijn ze niet van plan om zich in Israël te vestigen en hebben ze elkaar de afgelopen maanden niet eens veel gezien. Ieder van hen woont bij de bejaarde voor wie ze zorgen en ze ontmoeten elkaar één keer per week of één keer in de twee weken op hun vrije dagen.

Charel zei tegen Haaretz: “Ik steun mijn moeder en mijn broers en zussen. Ik heb 12.000 dollar betaald om naar Israël te komen en ik heb nog steeds niet terugverdiend wat ik uitgegeven heb om hier te komen. Ik vraag niets van Israël, ik wil mijn baby, die acht maanden oud is, gewoon aan mijn moeder in India geven en hier weer komen werken”.

Bron:

‘Dozens to Hundreds’: How Israel Deports Foreign Worker Couples

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (555 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

4 Comments on ‘Tientallen tot honderden’: Hoe Israël buitenlandse arbeidersparen deporteert

 1. Fransdo // januari 1, 2019 om 12:27 //

  Ik denk dat ik beide partijen begrijp.

  Israël meent naar mijn mening terecht dat je hier alleen komt om te werken en verder niets. Op schijnhuwelijken of cultuurverrijkers dan wel multiculti zit men in principe niet te wachten.

  De andere kant is dat de mensen in kwestie duidelijk hebben aangegeven dat het hun bedoeling helemaal niet is om zich permanent te vestigen. Hun handelingen zijn daarmee in overeenstemming.

  Ik denk zodoende dat Israël in dit geval wel wat water bij de wijn had kunnen doen en dient te beseffen dat zij ook voordeel hebben bij deze tijdelijke(!) arbeidsmigratie.

  Like

 2. @Fransdo // januari 1, 2019 om 12:27

  Israël is een etnische nationalistische staat. Er zijn grote overeenkomsten tussen het judaïsme en nazisme. Je zou kunnen stellen dat het nazisme principes en ideeën uit het judaïsme heeft overgenomen en aangepast. Beide ideologieën benadrukken het racistische gedachtegoed en stellen het etnische groepsbelang voor het individuele belang. Zelfs altruïsme en samenwerking binnen de eigen groep is belangrijk voor beide ideologieën. De omstreden nieuwe Israëlische wetgeving die het land definieert als “de natie van het Joodse volk” en het Joodse volk “exclusief recht op zelfbeschikking” geeft, zou zo uit de koker van een nazie-bons kunnen zijn gekomen. En dan niet te spreken over het concept zionisme.
  Waarbij ik wil opmerken dat ik als nationalist geen bezwaar heb om hetzelfde principe op Nederland toe te passen. Met dien verschil dat ik over de aard ervan eerlijk ben.

  Like

 3. templars2017 // januari 1, 2019 om 17:31 //

  Israël behoud zich het recht inzake zelfbeschikking, het staat voor het welzijn van zijn eigen autochtone bevolking.
  Zeggen dat het verkeerd is om je eigen volk te beschermen is op zich zelfverraad, welke ideologie het ook aanhangt er is altijd wel iets dat richting nazisme kan verwijzen ,de ideologie wordt overdekt en gekenmerkt door de naam die er aan gegeven wordt.
  stellen dat het persé slecht is ,is dan ook te kort door de bocht, eender welk systeem kan en zal als slecht worden aanzien als er zoveel regels en wetten in gestopt worden dat het onmogelijk wordt om binnen dat systeem te functioneren.
  Niet te vergeten dat hoe meer regels en wetten er zijn hoe moeilijker het wordt om geen inbreuken er op te maken en daarvoor gesanctioneerd te worden ,wat zich vertaald in beperking van bewegingsvrijheid, enkel kijken naar Israêl is één ding dat in schril contrast staat met de rest van de wereld ,kijk naar de EU en naar de nationale regels en wetten ,die zijn gemaakt om de bewegingsvrijheid en de meningsuiting te beperken tot aan het niveau dat je vele zaken enkel nog mag denken ,er over spreken of uiten in eender welke vorm zijn verboden……

  Like

 4. Fransdo // januari 1, 2019 om 18:06 //

  Met dat nieuwe pact van Marrakesh gaan we daar inderdaad naar toe met het nadrukkelijke verzoek aan de niet meer zelf nadenkende MSM om er alleen nog maar positief over te schrijven. Gelukkig zijn wij hier niet de MSM.

  Tja, Israël is niet Nederland en ik kan me helemaal voorstellen dat zij NIET de deur open zetten voor iedereen.

  Onze politici zijn ook niet goed bezig. Ze zetten de grenzen hier wagenwijd open en als ze dan eenmaal in hun eigen huis zijn dan is het met die gastvrijheid snel gedaan en doen ze hun voordeur met 3 sloten op het nachtslot. Lekker consequent!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s