Nieuw

De connectie tussen Macron en de media

Zoals Rommel gisteren schreef richten de gele vesten hun woede nu ook op de media. Ze zijn boos dat die hun grieven niet goed representeren en steevast hun aantallen te laag weergeven.

Het is niet zo vreemd dat ze de media voor collaborateurs uitmaken, want er is een innige band tussen de media en Macron. Zonder de media, zou Macron, de bankier die uit het niets kwam, nooit president hebben kunnen worden.

“De Gele Hesjes zijn ervan overtuigd dat de media samenwerken met de regering”, schreef Rommel. Het gaat nog wel wat verder dan dat; de eigenaar van bijna alle media in Frankrijk bepaalt welk poppetje president wordt in ruil voor een kleine gunst, zo blijkt uit onderstaande.


Macron: een geschenk van 14 miljard euro aan Patrick Drahi in ruil voor een hype-campagne

Patrick Drahi is een Frans-Marokkaanse Israëlische miljardair, eigenaar van de Altice groep (Numericable/ SFR/SFR Médias). Hij bestuurt een krachtige mediagroep (BFM TV/RMC/L’Express/Liberation).

Geboren in Marokko bezit Patrick Drahi ook een Frans en een Israëlisch paspoort.

Op 28 oktober 2014 heeft de toen net nieuw benoemde minister van Economie, Emmanuel Macron, toestemming gegeven voor de overname van SFR door Patrick Drahi tegen het advies van zijn voorganger Arnaud Montebourg in. In de 6 maanden na deze beslissing is de waarde van Drahi’s groep meer dan verdubbeld en heeft het haar aandeelhouders meer dan 14 miljard euro opgeleverd.

Macron heeft de Franse staat benadeeld omdat hij koos voor een groep die in Frankrijk zeer weinig belasting betaalt.

Montebourg vreesde dat de overname van SFR door Altice zou leiden tot een enorme belastingontduiking.

In 2014 richtte Montebourg zich op Drahi toen hij minister was, waarna Bercy belastingonderzoeken uitvoerde en zijn verklaringen hieronder waren ondubbelzinnig:

“Numericable heeft een houdstermaatschappij in Luxemburg, zijn bedrijf is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs, zijn persoonlijke aandelenbelang is in Guernsey in een belastingparadijs van Hare Majesteit de Koningin van Engeland, en hij is een Zwitsers ingezetene! De heer Drahi zal al zijn bezittingen, eigendommen, naar Parijs, Frankrijk moeten repatriëren. We hebben een aantal fiscale vragen voor hem!”

Bovendien zal Drahi het grootste sociale plan van 2016 doorvoeren door 5000 mensen bij SFR te ontslaan.

Als dank aan Macron stelde Drahi zijn mediagroep beschikbaar voor zijn campagne en organiseerde hij een ongekende mediahype ten gunste van Macron. Ook deze ondersteuning is op een zeer voor de hand liggende manier georganiseerd.

Een goede vriend van Patrick Drahi, hoofd van de mediapool van de Altice groep, Bernard Mourad, heeft zich in oktober 2016 bij Macron aangesloten om zijn “En Marche” beweging te organiseren. Bernard Mourad, voormalig bankier van Patrick Drahi, was met name betrokken bij de overname van SFR in 2014. Sinds februari 2015 is hij hoofd van de mediatak van de Altice groep, d.w.z. de persoon die L’Express, Liberation, BFM TV en RMC runt.

Door de overname van SFR te autoriseren, heeft Macron twee vliegen in één klap geslagen. Deze operatie blijkt voor de clan van Macron zeer winstgevend te zijn, aangezien de investeringsbank die verantwoordelijk is voor deze verkoop niemand anders is dan de Lazardbank. De Lazardbank wordt in Frankrijk beheerd door Matthieu Pigasse, eigenaar van de krant Le Monde en onmisbare supporter voor de campagne van Emmanuel Macron. De investeringsbanken zullen voor deze transactie ongeveer 260 miljoen euro aan commissies ontvangen.

Als we het politieke leven willen moraliseren en belangenconflicten willen vermijden, is het dan normaal dat de baas van een bank die ook een persbaas is, een kandidaat steunt wiens beslissing hem zoveel geld heeft opgeleverd?

Op 22 februari schaart Bayrou zich aan de zijde van Macron onder vier voorwaarden.

Macron accepteerde met walgelijk cynisme de volgende voorwaarde:

“Ik verzoek uitdrukkelijk om in het programma van de kandidaat als een prioriteit een wet op te nemen betreffende moralisering van het openbare leven, in het bijzonder de strijd tegen belangenconflicten. Ik weiger, zoals ik mijn hele leven heb geweigerd, dat privébelangen, grote industriële of financiële belangen, het openbare leven in gijzeling nemen. Ik zal de noodzakelijke scheiding van politiek en geld niet opgeven”. 

Ik geloof dat we met Macron zijn teruggekeerd naar een niveau van corruptie, samenspanning met privébelangen en manipulatie van de publieke opinie, die ongeëvenaard is in onze 5e republiek.

We zijn getuige van de media-staatsgreep van een oplichter.

De Frans-Israëlische miljardair Patrick Drahi heeft alle Franse nieuws- en opiniemakers in bezit (met name de meest invloedrijke kranten) Libération, het Israëlische nieuwskanaal i24news en het tijdschrift L’Express, L’Expansion, Mieux Vivre votre argent, Lire, Classica, Studio Ciné Live, L’Enterprise, BFM TV, Vivolta, Shorts TV, Kombat Sport en de MCS groep, om nog maar te zwijgen van SFR, dat werd opgekocht na een dubieuze deal met Macron, waardoor hij op de voorpagina van zijn tijdschriften kon staan en degene is met de meeste zendtijd op BFM TV.

motherfuckers”: always have a message for

Bron:

Ze Journal

De voor de hand liggende oplossing voor dit soort zaken is een simpele. Essentiële bedrijven voor de natie; media, banken, nutsvoorzieningen zouden nooit in vreemde handen mogen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (912 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on De connectie tussen Macron en de media

 1. Evenals bestuurlijke posities, ook zou het verboden moeten worden een leven als carrièrre politicus door te brengen. Een termijn en dan eruit.

  Like

 2. Republikein // januari 1, 2019 om 17:56 //

  Laat me raden, money is the root of all evil, not today.
  Amen en cheers dan maar.

  Like

 3. Niet alleen Theresa May reist regelmatig naar Brussel om haar globalistische plannen te bespreken, ook Macaronie zie je er regelmatig, innig kussend met Junker, nog een hoer die iedereen kust.
  Dat homo-virtue-signalling-plaatje zal niet maskeren wie je in werkelijkheid bent.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s